Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 834
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Аз от таханите само сусамов съм яла. Предимно го прибавям към яйчена смес и става като яйчено-таханова палачинка. А и сусамовия е полезен заради калция.

# 526
Аз съм яла и слънчогледов, тиквен. Тиквения го мажа тънко на режимни палачинки или го слагам в смес със заквасена сметана, берита, кокос и подобни. За мазане на палачинки ми е най-добре, макар че може би и палачинки (с тахан в сместа) биха се получили добре с него. Бадемов или лешников не съм купувала, предпочитам да купувам съответните ядки. А и нали са "гъзонабухватели"🤣 Но все пишете как не можете да спрете да ядете от тях и колко са вкусни, по-добре да няма такива изкушения вкъщи...😃

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 21:29 от dolce miele

# 527
Правят се лесно таханите, само блендер и търпение да има човек... Сусамов съм си правила доста време, ама бях безработна и ми беше достатъчно скучно че да се захвана Grinning А и не ям такива количества че да си струва, аз хапна от дъжд на вятър мъничко и това ми е. Ако ядях по-редовно, щях да си правя със сигурност че и финансово е къде по-изгодно.
Само се запича леко сусамът, то не е и толкова печене колкото да излезе влагата от сусама. Може във фурната на по-ниски градуси, може и на котлона в сух тиган но пак да не е на много силно и се бърка. После изстива и отива в блендера, носи и щипка сол.
Това е, друго нищо не му се слага, не се връзвайте на рецепти дето сипват че вода, че олио... чорба няма да правим. От там нататък вече е бръмчене до 101. По някое време блендерът загрява, спирате и си почивате и вие, и машинката, пък после пак. Отначало стават просто смлени на парченца, това е нормално и също толкова досадно че отиват по стените на съда. От време на време се отваря, обират се от там и се бръмчи още. И така докато стане на съвсем гладка паста. В зависимост от уреда може да отнеме и доста сесии със спиранията.
Но това му е всичкото правене, друго няма. По аналогичен начин се прави и от друго. Лешниците са по-трудни че са по-твърда ядка но и от тях става. Евентуално там да е по-капризно вече какъв блендер, от такова не съм правила.
То ми е повече внимаване като искам смлян сусам да направя, отколкото тахан. Смлян сусам трябва да внимавам и да работя на кратки импулси че да не почне да става на тахан около ножа. Бързо става, но иска внимаване да не го предобря. Таханът иска търпение само, то няма какво да му объркаш на него. Ако не е достатъчно гладка пастата, просто продължаваш да мелиш докато стане. Все по някое време ще стане Grinning

Лешниковият тахан наистина е вкусен, ама може би понеже аз не съм толкова по сладкото, не правя асоциацията дето другите правят с Нутела и подобни. Хапна лъжичка и за втора вече се замислям. Аз го ям и съвсем "дюс", де, то остава и да не ми накърти Grinning

# 528
Не знам кога ще ми стане толкова скучно, че да пробвам да правя тахан.🙂
Скрит текст:
Според някои хора и източници и аз съм имала имен ден днес.😅 Името ми е сходно на празнуващите днес, та често се бъркат хората и ми честитят...🙂 Почерпих се вчера, за всеки случай...😂

# 529
Аз ям много ядки. Сега съм си наложила забрана, но има периоди, в които мога само ядки по цял ден да ям Close
Не ме притеснява, че ще кача кг-ми (не ми се отразяват), а че ми раздразват много стомаха.

Иска ми се да продължа схемата на ядене, която приложих по време на ваканцията - 2 хранения, сутрин и обед. Като няма вечерно хранене, е по-леко на стомаха и сякаш се поприбира.
Блазе ти тогава, щом не ти влияят като "гъзонабухвател". Trollface Аз също мног обичам ядки и като почна, докато не свърши пакета не спирам. Но категорично качвам от тях. А иначе на стомаха пък ми действат добре, защото когато съм яла ядки, на другата сутрин съм като самосвал.
А схемата с ранното ядене, аз и да искам, не мога да я приложа. Първо, защото се прибирам минимум в 19,00 часа. Тепърва готвене и то става почти 20,00ч.
Долчето не знам с какво се занимава, но съдейки по писането, не ходи на работа. Та може да си позволи да се храни когато поиска, аз не мога с това ежедневие и работно време. Не знам ти как си с работата, но предполагам, че и при теб ще е нещо подобно. На морето можем да си го позволим, тъй като сме на почивка и не гоним време, срокове и прочие. На работа е различно. Моето ежедневие е много, много натоварено, често ям и на "крак".

# 530
Учудващо ми се получи тестото за питките.
Сложих обаче смлени орехи, вместо семки. Не намерих такива без сол в магазина дето бях.
И ги поръсих със същото. Ще кажа като ги изпека дали са сполучливи. Отдавна се чудех на такива теста с топла вода и оцет.

# 531
При мен е въпрос на психология и навик (съответно и промяна в навиците) кога да ям.🙂 Спокойно мога да вместя последно хранене за деня за една обедна почивка и вечерта да не ям. Но трябва да съм в такава (психологическа) фаза. Същото е при мен и за фастовете. Ето, вчера можех да мина с режимния бургер, но поисках и пържола, и какво ли не...😆 За дъвченето съм супер бавна и големи салати примерно предимно вкъщи се ядат.😃
Ураганче, искам после и снимков материал да видя.🙂

# 532
При мен е въпрос на психология и навик (съответно и промяна в навиците) кога да ям.🙂 Спокойно мога да вместя последно хранене за деня за една обедна почивка и вечерта да не ям. Но трябва да съм в такава (психологическа) фаза. Същото е при мен и за фастовете. Ето, вчера можех да мина с режимния бургер, но поисках и пържола, и какво ли не...😆
Ураганче, искам после и снимков материал да видя.🙂
С това твърдение изобщо не съм съгласна! Мога доста да напиша, но ще се въздържа, защото пак ще оспамя. Но категорично нервите и ресурсите, които се влагат в работата, могат много да "изцедят" човек. И никаква "психология" не помага тук. Просто ти се разказва играта!

# 533

На такова дередже са сега😂

# 534
Шарпи, аз за себе си говорех.🙂 Разбира се, че има различни хора, което е нещо хубаво.🤗

# 535
Е, Ураганче, много яки, браво !❤️
Аз тахани ям като змей с голямата лъжица 😫.
По- рано зареждах, уж да има, за всеки случай. Ама то случай всеки ден се получаваше, защото звярът чегърта по мозъка. 🤣
БФФ беше донесла кашу на витошката среща, тогава не ги опитах и още ги мисля кви бяха гладички и изпеченки 🙊🙉🙈

# 536
Шарпи, аз за себе си говорех.🙂 Разбира се, че има различни хора, което е нещо хубаво.🤗
Да и аз това казах по-горе в първото си мнение, че ТИ можеш да си го позволиш.
Ураганче, майстор!

# 537
  • София
Аз тахани ям като змей с голямата лъжица 😫.
По- рано зареждах, уж да има, за всеки случай. Ама то случай всеки ден се получаваше, защото звярът чегърта по мозъка. 🤣
БФФ беше донесла кашу на витошката среща, тогава не ги опитах и още ги мисля кви бяха гладички и изпеченки 🙊🙉🙈
Аууу, не успя ли? Пропуск, който ще се поправи следващия път, когато идваш, защото за тази събота и без това съм решила от другата ми слабост да взема: бадемките Joy
Ааа, значи ето кой ми е набил таханите в главата, та викам си аз защо не взема ей, така, да съм си подготвена и да си имам в хладилника или в офиса при внезапно желание за хранене Joy. Аз не ги ям много бързо, имах едно бурканче лешников няколко месеца, накрая се насилих да го довърша. Нооо бадемовите повече ги харесвам. Сега от този сайт видях и Фъстъчен тахан Крънчи, чийто състав ми хареса: Мазнини, g   50,43, Белтъци, g   26,4, Въглехидрати, g   10,48

Тахани не можем ли да си правим и сами или има някаква специална технология?🤔🤔🤔
Сигурно можем, но аз обичам от време на време да аутсорсвам Joy
Шегата настрана, доколкото знам ядките се запичат леко на ниска температура 50-60 градуса и после се пасират, ама трябват мощни пасатори, а и след едно такова приготвяне, сигурно ножчетата ще са за смяна (затъпяват се от твърдите ядки).
Ураганчето е майстор! Blush

# 538
Абе нещо не съм много доволна.

Напукаха се, как ще ги разрежа не знам..

Редактирам се.
Успях да ги разрежа. Мега глетави са отвътре.
Сега ги допичам във фрайера...

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 18:42 от Hurricane~

# 539
Моите нямаха пукнатини отвън. Иначе носят много на повторно запичане във фрайъра, както и в мазнинка в тиган.🙂

Общи условия

Активация на акаунт