Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 747
  • 739
  •   2
Отговори
# 585
Страхотна торта, струва си подуването Heart Eyes

Долче, направи една кето сладкарничка, да можем и другите да се докоснем до твоите хубавини Hug

# 586
Значиии, давам заявка Долч да ме осинови. Отказвам се от произход, от всичко.
Обещавам, че много ще слушкам и ще папкам.

Прекрасно просто ❤️👍.
Шарпи, нека ти е 😜.
Ние с шушоните сме си на килата 🤣.
Аз нали пих розе снощи, едно Лидълско, ще взема да си купя още. Защото кз ми беше 4, 6 сутринта. Предишните ми опити миналия месец не показаха промяна. А може и от берберина да е. Добре беше, такава стойност не съм виждала еххххееее, не помня от колко време.

Докато пишех, си представих Невена как влиза с гръм и трясък да ни опердаши всичките палавници 🤣

# 587
  • София
Значиии, давам заявка Долч да ме осинови. Отказвам се от произход, от всичко.
Обещавам, че много ще слушкам и ще папкам.

Прекрасно просто ❤👍.
Шарпи, нека ти е 😜.
Ние с шушоните сме си на килата 🤣.
Аз нали пих розе снощи, едно Лидълско, ще взема да си купя още. Защото кз ми беше 4, 6 сутринта. Предишните ми опити миналия месец не показаха промяна. А може и от берберина да е. Добре беше, такава стойност не съм виждала еххххееее, не помня от колко време.

Докато пишех, си представих Невена как влиза с гръм и трясък да ни опердаши всичките палавници 🤣
Охх, не мога 😂😂😂
P.S. В офиса ми се чудят какво ми става, ох не мога да се смея със затворена уста, а то на всеки абзац ме напушва  смях, хахах

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 10:57 от BFF_

# 588
Аз чакам Шарпи да се прибере да направи един разрез на тирамисуто, па и нЕкой шушон да метне 🤣.
С любоФ за теб! Trollface
Скрит текст:
Щарпи, не даде отзив за онова кокосово мляко...Става ли на вкус?🤔
Не му е дошъл реда, Долче, затова не съм дала отзив още. Стои в хладилника неотворено, надявам се, че няма да се развали така. То много храна, много нещо тези дни и не мога да стигна до него.
Ох, моля те, не ми говори за работно ежедневие 😃. Всеки път се чудя от колко почваш работа, че имаш време сутрин по два пъти да сер@ш 😃
От 9,00! Ставам в 6,30 обаче, час и половина оправяне и 1 час път до работа. Прибирам се в 19,00-19,30, пак 1 час път от работа. Сега лятото е една идея по-добре движението, защото учениците са във ваканция. но като започнат става страшно.
И да добавя още нещо от снощи - на масата Долчето събра поръчки за 3 торти от приятелите ми от снимката като им показах. Как да не се поФаля кво ме чака у дома като се прибера?!? Половинът и той беше много щастлив. Облажи и той с ХХЛ парче. Бе в наща къща всичкото плюскане е ХХЛ размери, няма шест-пет.
Невето е навестявала темата, щото имах 2-3 гигалайка от нея. Чела е значи. Wink Ако се и разпише, цена нЕма да има.

# 589
Невена беше казала че на моменти се поизморява да пише едно и също, тя от колко години се навърта тук... А и тя май все от телефон пише и поне за мен това би било тройно по-досадно. Напоследък съм основно така и аз, компютърът ми е настолен и съм го складирала при нашите вместо да си го донеса. Ами мъка си е, освен че ме хваща бяс като видя накрая колко неграмотно излиза защото не съм видяла някоя грешка.
Не всеки остава активен в такава тема след като си е намерил начина и/или решил проблемите. То отначало е гъделът да проучваш и да ръчкаш и ровиш за информация, после вече не на всеки му е интересно. И не и всеки изпитва нужда да е активна част от група със същите проблеми за дълги години.
Иначе и на мен ми липсват нейните включвания, винаги имаше по нещо интересно в тях - я интересна и полезна информация и то от сериозни източници, я просто гледна точка дето си струва да се има предвид. Това отделно от факта че тя е и интересен събеседник.

# 590
От предишното ми участие в темата помня, че Невена така си се появяваше и изчезваше.
Иначе си пише по други теми и то бая дълги постове Grinning
И винаги ми е интересно да я чета, без значение по какъв въпрос се изказва. Много е колоритна и все някаква полезна информация дава Grinning

# 591
  • София
Здравейте!

Имах консултация с ендокринолог, тъй като при последно профилактични изследвания на щитовидна жлеза, ТСХ беше 4.8. Докторът реши да ми назначи отново ТСХ и Орален глюкозо-толерантен тест.

Утре отново имам преглед при ендокринолога.

Как ви се струват резултатите?

# 592
Шарпи, тортата изглежда чудесно в разрез!😍 Малко се притеснявах да не се разпадне, като я разрежеш, защото наистина беше много добре сиропирана и изглеждаше, че кафето няма накъде повече да попие!😅 Радвам се, че си усетила и личното отношение в декорацията.🤗 Хапнах си виртуално.😃
Тайс, от алкохола вероятно си измерила по-ниска КЗ. Едва ли е само от берберина. И на мен ми се е случвало. Мисля, че доктор Боз беше споменавала, че алкохолът няма нужда от инсулин, за да влезе в клетките. А и алкохолът се метаболизира от организма с предимство. Даже на някои места можеш да срещнеш "хубавия" съвет да си пийваш по малко алкохол преди лягане за по-ниска сутрешната КЗ.😅
Надежда, не знам как да коментирам резултатите ти. Изглежда, че имаш ИР, инсулинът на гладно трябва идеално да е около 5 и горе-долу и толкова да е КЗ на гладно. Инсулинът уж не се вдига много на първи и втори час, обаче кривата му (а и тази на КЗ) са странни. Обикновено има пик на първи час. При какви обстоятелства проведе изследването, как се храниш, какви симптоми имаш?

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 23:44 от dolce miele

# 593
Тортата е един път и отвътре и отвън ❤
Шарпи много калории ама пък ти бързо после влизаш в ритъм 😃
Аз намерих в Алди един зеленчуков микс, който има и пилешко месо. Смятам днес на уока. За мен 1 порция за другите ще го направя като увит в палачинка с тези готовите питки лаваш, тип дюнер един вид 🌞
Ще покажа после ако нещо се получи 😃

# 594
Вчерашният ден не съществува в калкулатора на Шарпи! Trollface Trollface Trollface

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 16:09 от dolce miele

# 595
  • София
dolce miele Само да вметна, че май месец имах хормонална стимулация, заради ин витро и лекарят нищо не каза относно това, не знам дали е фактор, макар да са минали месеци.

45 дни вече единственото сладко например, което ям е мед със сусамов тахан или понякога кисело мляко смесвам с плодове. Преди това си хапвах чипсове, сладки, но пак имах периоди на пауза. Та тези 45 дни дори и тесто не ям. Не пия алкохол, не съм пушач. Винаги си ме е гонил глад за сладко.

Споделих на лекаря, че последните няколко месеца ми е малко по-топло от обичайно, не мога да сваля с лекота килограми. А беше много лесно. Не съм с наднормено тегло, напротив. Но за мен не са обичайните килограми. Пусна ги профилактично..

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 16:12 от NadezhdaML

# 596
Чакам кралицата на разрезите a.k.a Елора да се включи Trollface Бяга по тъча нещо днес, много работи.
И друго да кажа: за голямо мое съжаление, няма да можем да дойдем в събота на срещата. Не ме пуснаха в събота да се сменя. Изкараха ми железни доводи и нямаше вече накъде да лавирам.
Тортата е един път и отвътре и отвън ❤
Шарпи много калории ама пък ти бързо после влизаш в ритъм 😃
Абе не е хич бързо, ама ето, че пак съм на тоя хал Weary

# 597
Надежда, а какво друго ядеш- хляб, картофи, ориз, бобови?🤔 Стомулациите и процедурите за ин витро имат много общо, също и кортекостероиди /ако си приемала по някакъв повод/. Намален прием на вгх преди ОГГТ също може да покаже нереални резултати...има си условия за провеждане на изследването.
Гладът за сладко е много издайнически симптом на ИР /но и за недостатъчно хром, липса на магнезий или на друго/. Лесно качване на кг или трудно отслабване също насочват към ИР. За съжаление, не си изследвала и Т3, ТСХ ти е леко повишено (спрямо оптималното до 2- за планиране на бременност това е доста важно).
И друго да кажа: за голямо мое съжаление, няма да можем да дойдем в събота на срещата. Не ме пуснаха в събота да се сменя. Изкараха ми железни доводи и нямаше вече накъде да лавирам.
😕
Друг път...евентуално...ако витошките метеорологични условия го позволяват...🤔

# 598
dolce miele Само да вметна, че май месец имах хормонална стимулация, заради ин витро и лекарят нищо не каза относно това, не знам дали е фактор, макар да са минали месеци.

45 дни вече единственото сладко например, което ям е мед със сусамов тахан или понякога кисело мляко смесвам с плодове. Преди това си хапвах чипсове, сладки, но пак имах периоди на пауза. Та тези 45 дни дори и тесто не ям. Не пия алкохол, не съм пушач. Винаги си ме е гонил глад за сладко.

Споделих на лекаря, че последните няколко месеца ми е малко по-топло от обичайно, не мога да сваля с лекота килограми. А беше много лесно. Не съм с наднормено тегло, напротив. Но за мен не са обичайните килограми. Пусна ги профилактично..
Възможно е заради стимулацията да не са съвсем реални резултатите, ама пък и тия лекари може ли хич да не го имат предвид... Нямам идея колко време след това може да окаже влияние, дано се включи някой  по-запознат по това. На гладно инсулинът е висок, а иначе поне на мен ми изглежда че си върши работата и сваля КЗ.
Триглицеридите как са ти? При ИР обикновено са завишени. И нямам предвид референтните стойности а че е оптимално да са до към 1.
Това тегло което е качено напоследък, къде е разпределено? Равномерно или по-локализирано на корем, горна част на ръцете, другаде?

За щитовидните Долче е писала, тя ги разбира повече. За щастие не ми се е налагало да задълбавам там.

Глад за сладко може да е от ИР, а може и от нарушена чревна флора, то не че не може и двете де. Флората може да се наруши и от външни фактори както външно внесените хормони, лекарства и какво ли не, освен и от неподходящо хранене.
А да не започвам пък и по темата че глад за сладко може да е и просто когато на човек му липсва енергия и е много изморен - дори и на мен ми се е случвало, а аз по принцип не търся да ям сладко. Но силна умора, недоспиване и/или недохранване и до това могат да доведат.

Мед с тахан ако е често, си е съвсем сериозно ядене на сладко пак, нищо че не е захар от пакет... Даже в меда малко повече фруктоза има отколкото в бялата захар, процентно. "Плодове" пак никаква информация не дава - какви, колко, колко често? Без да искам да засегна някого или да звуча много строго, но има хора си мислят че като е мед или плод значи е здравословно и може колкото си искат и когато си искат.

А за дефицити проверявала ли си, например витамин Д и от сорта? Този глад за сладко за определени неща ли е, като шоколад например? Или си търсиш сладко на общо основание?
Колко често се храниш през деня? Питам за честота, а не само за количества.
Направо ако искаш разпиши за 2-3 дни какво си яла и пила, да мъчим да правим разбор тука. Има толкова много различни представи за това кое е здравословно и кое е прекалено, че няма как да не се усъмня и в това като няма информация. И тук не твърдя че моята представа е меродавна, ама да видим във връзка с КЗ и инсулин как си като хранене, тук поне това по неволя сме го разучили кое как се отразява.

За това че ти е топло последните месеци - освен ако не си в някоя по-хладна държава, на всички ни е по-топло от месеци насам, не че нещо Grinning Лято е, все пак...

# 599
Привет на всички.
Благодаря Ви за положения труд. Започнах да чета днес , но в първа тема ( поста на kameloth, който трябва да се прочете) има една таблица под изречението : "Ето малко практически насоки за това как да определим колко въглехидрати да консумираме:" , която не се вижда . Пробвах на компютър, лаптоп, телефон....Бихте ли ми помогнали , моля.

Общи условия

Активация на акаунт