Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 766
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Тайс, щура работа, но при мен има ефект. Че и обичам да готвя по време на фаст, не само рецепти да разглеждам и набелязвам...😅
И на мен ми е любопитно дали шушоните са режимни, ха ха!🤣🤣🤣
За първи път правих торта, в която цялото подслаждане идва от еритритол. Обикновено вмъквам шоколад в блатовете за подслаждане. Но за такива светли блатове, за лимонови кремове и т.н. се получава добре. Все пак не се ядат такива неща ежедневно.
*Нищо не пречи тирамисуто да се направи и с брауни блат.🙂

# 571
Долче, а колко еритритол слагаш?
Тоест 1 лъжица захар равна ли е на една лъжица еритритол по сладост.

Таис, чакам снимка на гараша и рецепта. И разрез.
То има ли тук неразбрал да не знае, че разреза е задължителен Joy
Ще си купя и аз орехово, ще търся.

Стела, утре ще разбера.
Тук някой написа това преди доста време, но без годжито.
Ей така, турих малко за цвят. А вдругиден може и без него да опитам.

# 572
Много обичам тахани и аз 😂
Като ми се прияде нещо сладко с 1-2 лъжици се оправям
 Чак да ми са лепнат на д ... То не мисля .
Долче страхотна торта си спретнала. Чудесна изненада 💐
Ще чакаме разреза и рецептата ❤
Страхотна група и много позитивна.
Аз чак сега се прибрах. Много много работа . Имах много да пиша  после дойде клиент айде и с него и то стана 100 часа😃
Добре че свекърите са ми пак тук голяма помощ момичета. Иначе имаше да търча кат линейка да взимам децата и да ги  водя при кака им😃
Хапнах на крак тази вечер малко салата домати и краставици и 2 парчета салам от България 😁
И за десерт 2 кайсии 🍷

# 573
Дара, пуснах по-горе линк към рецептата.🙂
Елора, май с около 80% от сладостта на захарта беше еритритолът...🤔 Аз се ръководих за количеството изцяло от рецептата- сложих, колкото пишеше там. Изпечената смес във формичките за мъфини ми накъртваше доста на сладко (на мен), но малката и' даде всичките възможни вдигнати палци.😁 Обаче кафето за напояване си беше горчивичко доста (нес използвах) и мисля, че така вкусът се балансира.
Елора, аз съм споделяла тук подобни бърканици с чия.🙂 Но без годжи бери. Но тук няма особена оригиналност- всякакви подобни комбинации се получават добре.
Щарпи, не даде отзив за онова кокосово мляко...Става ли на вкус?🤔

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 03:31 от dolce miele

# 574
Елора, моите рецепти са сбирщайн. 😬
Ще се опитам да направя блатове от орехово брашно и яйца, нещо мазно, като кокосово масло и ще слепвам с ганаш. В уреда за гофретите.
Ще видим. Аз току се вдъхновя тука и после си викам, е за ко ми е тая разправия.
Помня как ти се разтече заливката 😂.
При мен ще стане същата катастрофа.
Ама в Лидъл са намалили смлените орехови ядки, а имам и брашно у нас, се оказа, и два пъти вземам и ядки и вече се чудя щрудел ли, гараш ли. Бе майсторица съм😂

# 575
Аз ям много ядки. Сега съм си наложила забрана, но има периоди, в които мога само ядки по цял ден да ям Close
Не ме притеснява, че ще кача кг-ми (не ми се отразяват), а че ми раздразват много стомаха.

Иска ми се да продължа схемата на ядене, която приложих по време на ваканцията - 2 хранения, сутрин и обед. Като няма вечерно хранене, е по-леко на стомаха и сякаш се поприбира.
Блазе ти тогава, щом не ти влияят като "гъзонабухвател". Trollface Аз също мног обичам ядки и като почна, докато не свърши пакета не спирам. Но категорично качвам от тях. А иначе на стомаха пък ми действат добре, защото когато съм яла ядки, на другата сутрин съм като самосвал.
А схемата с ранното ядене, аз и да искам, не мога да я приложа. Първо, защото се прибирам минимум в 19,00 часа. Тепърва готвене и то става почти 20,00ч.
Долчето не знам с какво се занимава, но съдейки по писането, не ходи на работа. Та може да си позволи да се храни когато поиска, аз не мога с това ежедневие и работно време. Не знам ти как си с работата, но предполагам, че и при теб ще е нещо подобно. На морето можем да си го позволим, тъй като сме на почивка и не гоним време, срокове и прочие. На работа е различно. Моето ежедневие е много, много натоварено, често ям и на "крак".

Ох, моля те, не ми говори за работно ежедневие 😃. Всеки път се чудя от колко почваш работа, че имаш време сутрин по два пъти да сер@ш 😃

# 576
Минавам да кажа, че закуската е супер Grinning

# 577
Браво, Dolce 👏👏👏майстор под прикритие си ти 👏👏👏

За разрязване чета, че блата не става.. Но Елора, дали не можеш да го изпечеш тънко на тава и после да режеш и наредиш в чаши?🤔Като индивидуални порциончета

Аааа , аз шушони и сардини не ям!🤭🤭

Гъзонабухвстели.. всичко като набухвател ми действа всичко..

При нас гърмя, гърмя.. и не заваля..🙄

# 578
  • София
Минавам да кажа, че закуската е супер Grinning
Айдее, и аз съм с такава закуска Blush

И тирамисуто си го запазих, че то се е видяло, че насам няма да ни пратят Joy , ще си го направя скоро, може половин доза, че то много става и кой ще го ядеее....

Имам поръчана и Амарето с вишни за повод Blush, изобщооо трябва малко повечко дисциплина! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 579
Елора, сигурна бях Grinning  Аз нали си правя такива бърканици с чия и бях убедена, че е станало много вкусно Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз си поръчах консерви сардини в зехтин от сайт. Че ония в олио не ги ща. Като ги опитам, ще дам отзиви. Въпреки че аз досега сардини не съм яла и нямам база за сравнение, ама Долчето така ми ги наби в главата тез' сардини, че си викам Трябва да го пробвам туй нещо Grinning

# 580
Аз днеска на риба ще го карам за обяд и вечеря. Имам и още от супата 😂
Сега хапнах зеленчуков омлет с малко краставица и чай без захар разбира се😂 много ми харесва такава закуска.

# 581
  • София
Аз си поръчах консерви сардини в зехтин от сайт. Че ония в олио не ги ща. Като ги опитам, ще дам отзиви. Въпреки че аз досега сардини не съм яла и нямам база за сравнение, ама Долчето така ми ги наби в главата тез' сардини, че си викам Трябва да го пробвам туй нещо Grinning
Вкусни са, аз дори в Гърция сега като бях, си намерих тези лютивите (не са много люти), и те са хубави.
Обикновени съм си купувала от Била - нищо не струват. На Лидл са ми вкусни, когато ги намеря, така че от консерва до консерва има разлика.

Любимата ми закуска напоследък (тук е малко наядена, че нямах търпение да снимам преди това Joy ):
Скрит текст:

# 582
БФФ, чудна закуска, ама аз пак за количествата да питам - наистина ли ви стига това и се наяждате? Rolling Eyes

Шарпо, не сме наред ний, ша знайш Joy

# 583
  • София
Това е наядена закуска (половината горе-долу) Blush. Тази комбинация страшно много ме засища - авокадо с яйце.
Сутрин хем не ми се яде, хем ако не хапна нищо после много ми пристъргва и до обяд не мога да издържа.
Но и вие сте на двуразово хранене, аз разпределям храната на 3 през деня, не мога да смилам много храна наведнъж.

# 584
Шарпо, не сме наред ний, ша знайш Joy
Твърдо НЬЕ по пловдивски! Аз това нещо по-горе и за предястие го нямам. На кътния ми зъб 2 хапки.
Ся мили мои кето пандишпанчета, нЕмам време да прочета назад, че пише 20 мнения, но бързам да пусна снимка на тортата, щото сигурно има питания назад. После като се поосвободя, ще чета подробно назад.
Та!!! Първо искам да съобщА, че се прибрахме в 1,20 през нощта и на мен ми трепереха пръстчетата да разрежа тортата и да вкуся. Искам да кажа, че на вкус е У-НИ-КАЛ-НА! Долче, не знам с какви думи да се изразя, за да предам най-добре това което осетиха сетивата ми и сърчицето ми от този жест. Каквото и да напиша ще е малко!
Искам и да добавя, че адски много ядох снощи, да, режимни неща, но огровмни количества + около 100 грама бадеми. Работата беше насирация направо. Но това не ме спря естествено да си отрежа от тортата. И друг да добавя за нея. Долче ми изпрати на съобщение макросите за 1 парче, щото знае, че си смятам макросите. Само че "моето" парче е х 3 Trollface Та направо умножих х 3, калкулатора отиде някъде на към 3200 калории и накрая всичко изтрих! Тоя ден не е бил в моя калкулатор!!!
Качвам умишлено в нескрит текст, защото тортата и точно по темата а и тя трябва да се види! От едната страна счупих малко дантелката от нетърпение да ям. Надписите също изядох преди да снимам - пишеше Честит имен ден. В средата е буквичката М. Липсващата част от разреза е 1 парче за мен!

И специално направих колаж между моята торта и "оригиналът", по който Долче я е правила. Е, а кажете ми, не е ли по красива Долчевата торта? Нищо лично към авторката на рецептата, но факт, че по красотата си личи, че има много старание в направата на тортата от Долче.

Засега това от мен, сутринта кантара показа 51,3 Weary, обаче се чувствам като 61. Корема ми е адски надут и ще се пръсна. Отивам да работя и чакам шефа да дойде, за да се реши, дали ще мога да отсъствам в събота, за да дойдем в София. Стискайте палци!!

Общи условия

Активация на акаунт