Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 920
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Привет момичета. На 45 г. съм, досега не съм имала проблеми със щитовидната. Преди около 2 г. обаче изкарах ковид и все се каня да си пускам изследване за щитовидната, защото първо имам наследствена обремененост и второ бях чела, че ковид понякога отключва проблеми с щитовидната. Е сега пуснах и излезе завишен ТСХ . В понеделник съм при личната и ще търся ендокринолог, но на първи поглед как ви се струват. Много завишен е този ТСХ, не очаквах така Sad

# 421

Здравейте,
Това са резултати от последните ми изследвания.Аз съм с Хашимото. Виждам, че ft4 е високо, а ft3 ниско. До колкото четох това означава, че поради някакъв причина ft4 не може да се конвертира в ft3. Някой бил ли е в такава ситуация и може ли да ми даде съвет как да балансирам хормоните?

# 422
Някой бил ли е в такава ситуация и може ли да ми даде съвет как да балансирам хормоните?

Решението е да започнеш да приемаш и синтетичен T3.

# 423
Възможно ли е да е моментен дизбаланс, тъй като преживях много силен стрес?

# 424
Ами, то, при наличие на Хашимото, всичко е дисбаланс...
Не си споделила подробности и е трудно да се коментира случая ти.
Но като цяло, ако има проблем с конверсията, той трудно се решава от само себе си. Аз поне не успях.

# 425
Здравейте. Днес бях на ендокринолог. Каза ми да пусна ТАТ, МАТ,  Т3, витамин Д и Б12, и да направя ОГТТ+ инсулин. Каза че килограмите са ми в повече и трябва да отслабна.
Каза че имам възел 2,5см но не каза какво да правя за него. Приемат ли се хапчета, диета?

Кой е този ендокринолог, който се интересува от Т3?

Д-р Наташа Станкова, София

# 426
Преди 2 седмици си направих рутинни изследвания и TSH излезе, 7.24. Затова си пуснах пълни изследвания на щитовидната жлеза:
Другата седмица съм на ендокринолог, но започнах доста да чета по темата, искам да съм подготвена. Все пак ще съм благодарна и за Вашето мнение.

# 427
Накратко - имаш Хашимото с хипофункция. Ще се наложи прием на синтетичен хормон. Вероятно и някаква промяна в начина на живот - хранителен режим, умерен спорт, овладяване на стреса.
Желателно е да се тестват и други показатели - Витамин D, Витамин B12, Фолиева киселина, Желязо, Феритин, ЖСК, Трансферин, Инсулин + Глюкоза + Гликиран хемоглобин (на гладно). Естествено, списъкът може да продължи...
Имаш ли оплаквания? На колко години си?

# 428
Накратко - имаш Хашимото с хипофункция. Ще се наложи прием на синтетичен хормон. Вероятно и някаква промяна в начина на живот - хранителен режим, умерен спорт, овладяване на стреса.
Желателно е да се тестват и други показатели - Витамин D, Витамин B12, Фолиева киселина, Желязо, Феритин, ЖСК, Трансферин, Инсулин + Глюкоза + Гликиран хемоглобин (на гладно). Естествено, списъкът може да продължи...
Имаш ли оплаквания? На колко години си?

Благодаря и аз това очаквах. На 41 съм, нямам наднормено тегло, спортувам от години, общо взето се изненадах. Стрес имах доста на предишната работа и преди година я смених, сега е много по-добре. За оплакванията, честно да си кажа, не съм обръщала внимание. Умора си имам, но стандартно, то с 2 деца, работа и домакински задължение, кой  не се уморява.
Започнах да чета книгите на Изабела Уенц и ще премина към изключване на глутен и други храни.
Относно желязото, то е под-минималните стойности
но това е от много години. С анемия съм , хемоглобина ми рядко е над 100.

# 429
Излязоха ми изследванията. Какво ще кажете за тях, как ви се струват?

# 430
Здравйте, как успявате да си запазите час за др Недялкова, от 1 месец следя в сайта и и пише, че няма часове до края на септември, вече сме октомври и няма промяна, писах и във ФБ страницата, но не получих отговор

# 431
До колкото съм чела из групите, преди са записвали за година напред, след това са преустановили изобщо записването на нови пациенти.

# 432
От вчера (по-точно от вечерта) започнах Аку-тирокс. Чаках да си приключа опаковката на еутирокса.
Много неприятен вкус, бях подготвена, че е доста сладък, но такава неприятност не очаквах. Чак ми се догади като си впръсках течността. После не можах да заспя едно извество време от гадно чувство в устата. Дано да посвикна, пък и да има ефект най-вече, другото ще го преживея.
По рецепта трябваше да е 3,75, което към момента на изписване съответсваше на 75 мкг еутирокс, колкото приемах тогава. Но снощи си заложих 4, защото по изследвания от преди няколко седмици т4 ми беше много ниско.

# 433
Дано му свикнеш. Аз от години му се чудя и този сладък вкус ме спира честно казано, не че не ям сладко. Детската ендо за детето все ме кара да сменя, но и на него не съм все още.

# 434
Ами то даже не е сладко като сладко. Нещо като много гаден сладък сироп за кашлица, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт