Цена Хистероскопия с Направление И Упойка

• 119
  • 10
  •   1
Отговори
Предстои ми хистероскопия, заради съмнения за полип, но не искам да я правя с упойка. В клиниката в която ще ходя ми казаха, спинална упойка, и престой 2 дена, имам направлемие и въпреки това ми искат около 300 лева, за избор на екип, който аз не искам да избирам. Не е ли безплатна по каса ? Моля Ви за съвет, който е правил хистероскопия, относно упойки, цени и тн . Благодаря

# 1
  • София
Да, безплатно е до определена сума. До 900 лв. Но всяка болница има доплащане за избор на екип и на храна. Т.е. касата плаща само за манипулацията и то ако лежиш реално.
Иначе може да платиш 1200 лв и да ползваш допълнителна застраховка ако имаш такава.
Зависи от избраната от теб болница.
Там, където правих аз последните 2 хистероскопии, доплащах по 300 лв за храна, но го пишат като избор на екип, за да можеш да си ги възстановиш от допълнителната здравна застраховка и да ти излезе напълно безплатно. Хранене не се възстановява от никоя каса.

# 2
  • София
Искат ви 300 лв. за избор на лекар, екип, или настаняване.

След като сте по здравна каса - имате право да откажете всичко, за което ви искат пари.

Клиничната пътека покрива всичко! Можете да подадете сигнал до Медицински одит за неправомерно поискани суми.

# 3
  • София
Има ценоразписи във всяка болница, има и документи какво и как покрива НЗОК.
Вероятно става дума за частна болница, но и в държавните има доплащане за посочени в ценоразписа услуги.
Ако авторката не държи на конкретен лекар и става дума конкретно за избор на екип, може да откаже и да чака да я включат в графиката, когато и както има възможност.
С направление от ЛЛ ли е хистероскопията? И с каква цел - диагностична или за премахване на образувания?
П.п. Видях, че е допълнено в първия пост за направлението.
Безплатна е манипулацията, но не и екстрите към нея. Прецени дали ги искаш. Без избор на екип може да се наложи да чакаш и с месеци.
Имаш ли допълнителна здравна застраховка?

# 4
  • София
Без значение дали болницата е държавна или частна - стига да има сключен договор със НЗОК по съответната клинична пътека- избора на лекар, екип, битови условия е доброволен а не задължителен.

Конкретно за тази манипулация не се доплаща за никакъв консуматив.

# 5
  • София
Да, това написах.
Без избор може да си чака по график.
Понякога обаче отлагането не е добър вариант.
А храната се плаща навсякъде, затова я питах дали не пишат избор, но да таксуват храна или друго под това наименование с цел лесно възстановяване на парите.
Добре е тези неща да се изяснят и да прецени дали е съгласна с тях или да смени клиниката.

# 6
  • София
Оооо, при спешен прием не се чака в списъци. Отделенията са толкова изгладняли за парите, че листа със чакащи е манипулация Blush

# 7
  • София
Не видях да пише за спешен прием.
Не знам доколко си запозната, но аз правя по 3-4 пъти в годината хистероскопия последните 2 години, а моя много близка през последните 10-тина години. Имаме специфично заболяване в семейството, заради това имам сериозно пряко наблюдение над практиката.
Зависи от конкретния случай и от целта на манипулацията.
И страшно много жени стигат до хистероскопия. Коя за премахване на сраствания, коя за полипи, коя с цел предстоящо ин витро.
Още повече, че не е сложна хирургическа интервенция, а върши доста добра работа.

# 8
Искат ви 300 лв. за избор на лекар, екип, или настаняване.

След като сте по здравна каса - имате право да откажете всичко, за което ви искат пари.

Клиничната пътека покрива всичко! Можете да подадете сигнал до Медицински одит за неправомерно поискани суми.

Еми аз това искам да ги помоля да не давам 300 лв за избор на екип, защото не работя с момента, студентка съм и нямам излишни пари и се надявам, да направят безплатно всичко

# 9
  • София
Директно говори в болницата. Ако нямат такава практика, може да се насочиш към специализирана държавна болница. Бих препоръчала Майчин дом. Условията не са перфектни, но лекарите са страхотни специалисти и там абсолютно всичко е безплатно.
Ако не си в София, ни трябвало и в другите университетски болници да е така.
Успех!

# 10
  • София
И най-важното не разписвайте бланката за избор на каквото и да е!!!

Оперативна Хиснероскопия с направление е покрита изцяло от здравната каса! Правото е на ваша страна!

Без разписана бланка за избор няма как да ви искат доплащане. Веднъж подпишете ли я по невнимание - тогава болницата ще е в правото си да ви търси парите.

Общи условия

Активация на акаунт