Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 045
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ако е прясно петното, първо може да се натърка хубаво с талк. Талкът поема мазното.

# 541
  • София
Благодаря за съветите!
Петното е от вчера, и талк вече няма да помогне. Мисля да изпера цялата седалка, притеснява ме съхненето, дали ще успее да изсъхне на терасата за ден-два.
Някой от вас дали има опит с пране на столове?

# 542
Аз скоро почиствах един стол и за да изсъхне по-бързо подсуших хубаво с хавлия и оставих  суха хавлия върху целия стол, за да попива влагата. Може и да сменяш по-често хавлията.

# 543
Благодаря за съветите!
Петното е от вчера, и талк вече няма да помогне. Мисля да изпера цялата седалка, притеснява ме съхненето, дали ще успее да изсъхне на терасата за ден-два.
Някой от вас дали има опит с пране на столове?
Сигурно всички имаме опит Simple Smile - петносването е основно свойство на дамаските на столове. Съхнат си, сложи го на слънчево и проветриво място. А който го е петносал, може и за наказание и назидание да поседи с мокро дупе, за да го суши Simple Smile   
Друг вариант е да переш с препарат за дамаски и килими само, който не мокри толкова - образува се една пяна, която шупти известно време и спада после. Като преседи столът колкото време е необходимо според указанията, пяната се почиства с прахосмукачка - с приставката за мебели. Тази пяна обаче не маха всички петна - пробвах я на килим и някои изчисти, други - не.

# 544
Здравейте, реших да почистя стената в стаята на детето с магическата гъба на сано, беше замърсена. Стената е боядисана в сиво. Сега стената е на петна. Реших да мина с мокър парцал, но петната стоят. Дайте съвет как да изчистя стената, пробвах да мина с мокър парцал, но резултата е все едно се е просмукала влага.

# 545
  • Велико Търново
Тапицерия по столове,  дивани, автомобилни седалки, подлакътници и облегалки мокря и почиствам не само в участъка със замърсяване, а на целия детайл. Дори петното да е 1см на 1см, пак минавам цялата площ на елемента - седалка/подлистник/ облегалка. От мързел съм почистваща само локално , но ефекта е неприятен - сякаш петното се увеличава, защото при третиране засягам и съседните участъци, а далечните остават непочистени. Визуално се обособява по-голямо петно, затова цялата площ за най-сигурно, независимо от метода - с кърпа,  с пяна с уред или каквото е.

# 546
Здравейте, реших да почистя стената в стаята на детето с магическата гъба на сано, беше замърсена. Стената е боядисана в сиво. Сега стената е на петна. Реших да мина с мокър парцал, но петната стоят. Дайте съвет как да изчистя стената, пробвах да мина с мокър парцал, но резултата е все едно се е просмукала влага.

Магическата гъба не е вълшебна, а абразивна. Така тя просто изстъргва мръсотията, но заедно с нея и горния слой на повърхността. В случая ти си надрала боята и не мисля, че има оправяне.

# 547

Магическата гъба не е вълшебна, а абразивна. Така тя просто изстъргва мръсотията, но заедно с нея и горния слой на повърхността. В случая ти си надрала боята и не мисля, че има оправяне.
Аз ползвам такава гъба, за почистване на пясъчна мазилка, върши чудесна работа! Премахва петното и няма поражения по мазилката.

# 548
Къде е пясъчна мазилка, къде латекс? Не всички повърхности са податливи на абразивното действие на гъбата. То затова я продават, ако разваляше всичко нямаше да я има. Просто трябва да се преценява.

# 549
Как и с какво почиствате такъв тип перваз?
Трупат прах, а се случва и да ги удрям често 🤷🏼♀

# 550
  • софия
С накрайник с четка на прахосмукачката.

# 551
Аз го чистя със Суифър за прах.

# 552
Прахта със суха кърпа..
Замърсявания,  незнам..🤷‍♀️

# 553
Как и с какво почиствате такъв тип перваз?
Трупат прах, а се случва и да ги удрям често 🤷🏼♀
Леко влажна кърпа и ръка.

# 554
  • Пловдив
Много зависи от латекса - вкъщи редовно го чистя с магическа гъба, но в наследствения апартамент на ММ като се развихрих... Сега е за боядисване Innocent
Пясъчна мазилка избрах за балкона - изобщо не ми беше хрумвало, че може и там с магическата гъба. Още утре ще пробвам, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт