Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 041
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета! Моля за помощ как да почистя керамичен котлон на печка от загорял плат. Имам печката от 2 дни, като преди това ползвах печка с обикновени котлони и още не знам как да се грижа за новата. Сутринта ползвах единия котлон и малко след като го изключих ми се стори, че има пръски вода. Реших да забърша между самите котлони с една бяла кърпа от памучен плат. Индикаторът за топлина още светеше. Явно съм закачила котлона с кърпата, защото остана една черта върху котлона като загоряло. Като изстина, го забърсах с мека домакинска гъба и малко препарат за съдове, но не се маха PensivePensivePensive
Живея в малък град, не знам дали ще намеря подходящ препарат. Иначе като купувахме печката ми дадоха ножче, но ми изглежда много остро и се притеснявам, че ще надраскам плота.
Много ви моля за някакви съвети Hands Pray

# 556
Здравейте, момичета! Моля за помощ как да почистя керамичен котлон на печка от загорял плат. Имам печката от 2 дни, като преди това ползвах печка с обикновени котлони и още не знам как да се грижа за новата. Сутринта ползвах единия котлон и малко след като го изключих ми се стори, че има пръски вода. Реших да забърша между самите котлони с една бяла кърпа от памучен плат. Индикаторът за топлина още светеше. Явно съм закачила котлона с кърпата, защото остана една черта върху котлона като загоряло. Като изстина, го забърсах с мека домакинска гъба и малко препарат за съдове, но не се маха PensivePensivePensive
Живея в малък град, не знам дали ще намеря подходящ препарат. Иначе като купувахме печката ми дадоха ножче, но ми изглежда много остро и се притеснявам, че ще надраскам плота.
Ножчето е специално конструирано с тази цел и няма да надраска плота. Все пак не натискайте прекалено, дръжте го косо спрямо повърхността и внимателно отстранете плата, като преди това сложите и препарат - кремообразен, а не абразивен.

# 557
Ножчето е специално конструирано с тази цел и няма да надраска плота. Все пак не натискайте прекалено, дръжте го косо спрямо повърхността и внимателно отстранете плата, като преди това сложите и препарат - кремообразен, а не абразивен.
Много благодаря за съвета! Flowers Rose
Като препарат може ли да ползвам този за измиване на съдове?

# 558
Много благодаря за съвета! Flowers Rose
Като препарат може ли да ползвам този за измиване на съдове?
Ако няма друг подходящ в момента, защо не? Поне няма да навреди, а ако не се получи, винаги може да се вземе някакъв специализиран, важното е да не е абразивен, проучвайте внимателно етикетите.

# 559
Aко нямаш специален препарат за плотове може и с Циф - накапваш малко и после търкаш с микрофибърна кърпа (може и с домакинска хартия). И след това забърсваш с мокър микрофибър или швамтух и накрая подсушаваш с домакинска хартия за пълен гланц. Това след стъргалката за грубото изчистване.

# 560
Кубратова, Черна станция - много ви благодаря! Ще видя какво ще направя довечера, дано не е поредната глупост Flushed

# 561
Кубратова, Черна станция - много ви благодаря! Ще видя какво ще направя довечера, дано не е поредната глупост Flushed
Спокойно, ще се справиш и ще светне. Занапред ще го почистваш изцяло изстинал.

# 562
Здравейте,
Имам (нова) четка за коса с естествен косъм от коза Grinning Навлажних я, преди да прочета, че не трябва. В резултат, сега и четката, и косата ми смърдят! Confounded
Мога ли с нещо да обезмирися четката?

# 563
Здравейте,
Имам (нова) четка за коса с естествен косъм от коза Grinning Навлажних я, преди да прочета, че не трябва. В резултат, сега и четката, и косата ми смърдят! Confounded
Мога ли с нещо да обезмирися четката?
Не мога да ви помогна, но определено ме развеселихте 😆😆😆 С най-добри чувства!!!

# 564
Grinning  Grinning  Grinning
Е, то и на мен ми е весело. Най-вече, защото няма пръч наоколо.
Виж, ако имаше, щеше да ме е страх, че може да ми налети. Joy

# 565
Ако е от коза, може да се изпере с шампоан четката и като изсъхне хубаво ще спре с миризмата. Ако е от пръч обаче...

# 566
  • Варна
 В  малко кисело мляко ( но да НЕ е козе) сложете пресен ( едва ли имате, но може и сушен ) джоджен и накиснете четката. И мента  може.  Simple Smile

# 567
  • Бургас
Оххх,разсмях се с тази четка за коса 😂

Да попитам - готвя на газ,обаче много ми почерняват съдовете от нея. Цапа...не е истина. Голямо мазало е.
На какво се дължи тази чернилка?🤔

# 568
Лошо качество на газта. Сменете мястото, от което зареждате.
Днес случайно попаднах на това, може да ви е полезно - Топлинна дифузерна плоча за газова електронна печка - https://www.amazon.com/dp/B0BRY9K8R1/ref=sspa_dk_detail_0?pd_rd_ … saWNrPXRydWU&th=1

# 569
  • Бургас
Зареждали сме и от доставчици и от бензиностанции,но рядко се е случвало да не цапа.

Общи условия

Активация на акаунт