Съпруги на военнослужещи - 32

• 40 762
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро, прекрасни момичета!
Как хубаво ми прозвучаха думите на ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ...
Обичам почивните дни - всичко е на забавен каданс, тихо и спокойно.
Благодаря ви за хубавите думи по повод рождения ден на порасналото ни момиче. Приятно й беше, докато й ги четох. Благодари ви и тя.
МИС Ю, добре сте се завърнали. Надявам се освежени, разнообразени, заредени с нови картини и изживявания.
Желая ви спокоен есенен ден. Поне при нас не става за разходка, но и у дома е добре. Сутринта ще подскачам около печката, а след обяд - с книжка в леглото. Време е да си прибера цветята. Да споделя какво ми се случи това лято. Имам няколко саксии с мушкато. Цъфнаха по веднаж и това си беше. Поливах ги с вода, в която сложих няколко капки йод, но нямаше резултат. Не мога да знам защо така стана. Вие имате ли идея?

# 271
  • София
Фло, честита рожденица на патерици!!! Пожелавам всичко, което и мислите да и се сбъдва поне по две и с лекота!
Аз след съботна бързотия из къщи отивам на работа, че имам лекции след обяд. Много мразя да работя в почивни дни, а.утре съм цял ден.
Ще почивам в понеделник условно, защото ще ни слагат вратите - доживях... Дано се похваля на края на деня.
Фло, мушкатите от купешките ли са или "от на баба". Моите всички са бабешки, от стари сортове и се убиха да цъфтят. Само една саксия имам с три корена купени тази година, точно същото - по един цвят и после само обилна шума...
От това на пролет ще ти начупя.

# 272
Привет и от мен, аз днес въпреки дъждовният мрачен ден съм с пролетно настроение, казвала съм ви май, че до работата ми има склад за цветя... Бяха изкарали 2 огромни кашона с лалета за изхвърляне, но имаше и многооо хубави наред с лошите
С двете ми колежки ги взехме и си избрахме по едни огромни букети за всички, днес раздавам и им се радвам на тези красоти
Усмивки носят!
Това са ми във вазата (подаръкът ми от вас, от срещата ни преди не знам колко години!) ❤️

Това е кашонът, който докарах вкъщи

# 273
  • София
Мис Ю, благодаря за красивите лалета!!! Толкова ги обичам. Аз постоянно купувам цветя, но сега в кварталната цвета.ничка няма лалета (явно идват скъпи и не вървят)

# 274
И въпреки прогнозата, винаги живейте все едно е пролет ❤️!
Добро утро!

Вчера никаква не я свърших, но се изморих много. Отидохме с моята приятелка до единия от моловете в Пловдив, където откриха скоро нов магазин на най-големия боклукчарник в България /ще се сетите за какво говоря/, защото там уж има на едно място разни неща за домакинството - дреболийки за баня, кухня и т.н.. Още на кръстовището имаше задръствания, полицаи /ние сме пеша/ и много, ама много коли. Викам си, бре, какво става тук, а приятелката ми отговаря - отиват в мола. Опулих очи, но все още не вярвам. Когато влязохме и намерихме въпросния магазин буквално щях да припадна. Влизаш и попадаш в матрицата - хора, много хора, няма въздух, музиката гърми, огромна площ на два етажа, влизаш от втория и няма излизане, докато не стигнеш първия, като преди това си минал през цялата огромна площ. За пръв път виждам такова нещо - навсякъде всичко, буквално всичко, което те заобикаля е с коледни мотиви. Вървиш, вървиш, задушаваш се, разминаваш се, буташ се с всякакви хора, не можеш да излезеш и всичко е коледно. Не може да бързаш, защото няма как. По едно време питах една служителка - имате ли домашни потреби, които не са с коледни мотиви. Така ме погледна.... Отговори ми - да, имаме, на долния етаж. По едно време стигнахме до този прословут долен етаж, огледахме нещата, които в никакъв случай не са по-евтини от другите магазини, взех едни хубави микрофибърни кърпи и газ към касите, за да излезем от този кошмар. Не бих си го причинила повече това. Единственото предимство на този магазин е, че уж има всичко накуп, което ти трябва, но в крайна сметка се оказа, че на мен не ми трябват точно тези неща Satisfied. Направи ми впечатление, че хората си пазаруват много и като за последно - естествено коледни неща Laughing
В крайна сметка не купих каквото ми трябва, все едно преживях апокалипсиса и се прибрах изтощена. Та днес ще чистя, готвя, ще се разкрасявам и така. Стана дълго и защо ви го разказах това - ами просто исках да споделя. Аз ли не съм добре, хората ли, не знам, но за мен Коледата не се изразява в това да украсиш дома си с прекалено много дрънкулки и всякакви вещи с коледни мотиви. Всичко се опорочи, идеята за самия празник сякаш изчезна и се удави сред тази вещомания и показност. Не ме разбирайте погрешно - харесва ми да е украсено и празнично, но всичко да е с мярка и е добре в крайна сметка да не забравяме какво всъщност е Коледа! За съжаллението за повечето е само украса, подаръци и отрупани маси.
Приключвам и яхвам метлата /т.е. ще чистя/ Laughing
Хубав ден!

# 275
Добър деен!
Маги, ако беше тук, веднага бих те зарадвала с огромен букет, още имам у нас в една кофа Grinning
Дафиново листенце, били сте в мола до нас, а конкретния магазин го отвориха на 8ми, този уикенд е първият,който е отворен и се очакваше всичко това..при положение, че другия им магазин е извън града реално
Но и аз четох мноого негативни коментари за новият, а вчера гледах статия на Пловдив24 снимано с дрон кръстовището до Метро... Огромно задръстване, всички паркинги наоколо били заети... Ще настане някаква лудница в скоро време...
Допълнително, че бяха големите намаления на двата големи детски магазина и редовно всяка година и там са опашки.. всичко това е допринесло за цялата лудница
Днес времето е много хубаво, на разходка бяхме.
Пожелавам ви приятен следобед!

# 276
  • Пловдив
Красиви снимки, внесоха пролетно настроение. У нас такива неща не виреят. Котката мисли, че това е салата и гризе и бута всякакви вази и саксии. А от някои цветя може да се натрови.
dafinov list, луданцита около мола започна още в деня на откриването. Едва се минаваше от там. Съжалих, че не си смених маршрута за прибиране.
И на мен тази лудница около Коледа ми идва в повече. Сигурна съм, че една немалка част от пазаруващите коледни аксесоари и купища подаръци нямат идея изобщо какъв е този празник. Но това е американското влияние по целия свят - важното е да се харчат пари дори и с кредити. Същото е на Свети Валентин, черен петък, сватби с 10 шаферки, облечени в еднакви рокли, парти за съобщаване пола на бебето и още куп неща.
Аз пък скоро попаднах на клипове на едни азиатски симпатични дами, основно китайки, които се тъпчат с храна пред камерата и пускат клиповете в разни социални мрежи. Очаквам скоро и у нас да се появи нещо такова.

И да се оплача, искахме да отскочим до Боровец в края на месеца, нямало места. Такова чудо не се е случвало до сега. Да не би да са затворили част от хотела и да ремонтирант нещо? Или да има някакво мероприятие? По това време винаги сме били хора за максимум 10 стаи.
От друга страна ще се моля за хубаво време, за да се разходя в Стария Пловдив на дефилето на младото вино. Ако има желаещ да опитват вино в моята компания, да се обадят.

# 277
  • София
Всъщност може би просто на гадното време много хора отиват в моловете, а не че са пазарували непременно за Коледа.
Очаквам в близките години веднага след 15 септември да подхващат коледната тема...

# 278
  • Пловдив
Всъщност може би просто на гадното време много хора отиват в моловете, а не че са пазарували непременно за Коледа.
Очаквам в близките години веднага след 15 септември да подхващат коледната тема...

Обикновено в гадно време около моловете няма полиция. Този път във въпросния мол в Пловдив напливът си беше определено заради откриването на този магазин. А и от тук нататък в почивни дни посещаемостта в тази верига магазини рязко нараства с наближаването на празниците в края на годината.

# 279
  • Пловдив
От края на октомври до януари няма сила, която да ме завлече в моловете Joy Имам чувството, че тогава народа полудява, а много мразя блъсканици.
Мис Ю, голяма степен ю шматка, да знаеш... Събота съвсем изключих, а вчера го раздавахме селяни и едва сега се сетих Innocent

# 280
  • София
Какво е това мол, какво е това тематично чудо без изход, което се казва магазин за прахосйбирачки??? Wink Wink Wink
Отдавна пазарувам почти всичко по интернет. Което не може да се пазарува така - се избира по интернет, установява се къде е налично и се отива за три минути да се купи.
Мразя коледна истерия, губи ми се смисълът изцяло.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 17:35 от magi_sveta

# 281
Добър вечер, момичета!
През почивните дни бяхме със семейни приятели на юг, към Сандански. Чудно време, прекрасни хора живеят там.Топли, топли. Топнахме се и в басейна, изгладихме бръчките. Напълнихме си вода за вкъщи, за да се подмладим още.Stuck Out Tongue Winking Eye
Фло, да е жива и здрава рожденичката, да учи, за да сполучи.
Мис Ю, пролетта посетих почти същите места във Великобритания. Хареса ми в Оксфорд. Влязохме в един от университетите. Много се впечатлих от видяното. Къщата на Шекспир също ме впечатли със стаята на родителите му.
Имам домашна работа, желая ви лека нощ.Hug

# 282
  • София
Цял ден се каня да ви пиша и все нещо друго изникваше.
Днес е празникът на ДОБРОТО. Имам си принцип - ако не можеш да помогнеш, да направиш добро, поне не пречи. И прави добро, а не се правИ на добър...
У нас веселбата не спира. Радвам се на децата, толкова много се смеят.
Днес за вечеря им направих питка - измеси я тестомесачката, а после я опекох във фурната. Става много вкусна. Напасвах си рецептата, използвам смляно мюсли, типово и бяло брашно. Супер е! Искат и за утре същата питка. Много ме радват, като одобряват всичко, което приготвям.
Аз също не си падам по моловете. Не харесвам тази блъсканица, това стълпотворение. Все някой ще те настъпи, друг ти диша във врата, а някой все ще се намери да си завре лакътя си в ребрата ти. Това не е моето определено! Спокойно мога да си помина с наличното. Да не говорим, че тази година децата и гостенчето ни ще заминат за празниците на запад. Каниха ни и нас, но ние решихме да си останем сами, да си починем от грижи и веселба. Отказахме и на две приятелски семейства. Ще го раздаваме сами, влюбени, без много много да се престараваме.
Отивам да спя, че и утре е ден, а здраве и живот задачите не са малко.
МАГИ, моите мушкати не са купешки. Утре ще ги прибера, а на пролет ще видим кое ще оцелее и кое не. От чепки не се отказвам. Simple Smile
Гушкам ви всички, една по една! Grinning

# 283
Утро!
„Да се чувствате благодарни, без да го изразите, е като да опаковате подарък, без да го подарите.“
Уилям Артър Уорд
Добро утро!

Днес съм спала до 9,00 ч. Open Mouth. Никой не ме е изпреварил с кафето Laughing. Снощи ходих на откриване на Киномания в Пловдив и гледахме "Уроците на Блага", имаше среща с режисьора и главната актриса. Филмът е сниман в моя град Шумен и получи няколко награди по различни фестивали. Разказва се за ало измамниците. Със смесени чувства съм към този филм, очаквах повече, но като цяло са се справили. Ели Скорчева прави невероятна роля. Ако имате възможност гледайте го, тръгва скоро по кината.
Дунди, звънни ми за другата седмица. Знаеш, че не пия вино, но съм по разходките.
Това е от мен. Ще домакинствам днес и ще пазарувам.
Хубав, макар и мрачен ден!

# 284
  • София
Привет, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ,! Hug Привет, прекрасни! Hug
Когато видя кафето и зареждащите думи, знам, че всичко е наред, че ни чака хубава седмица и все някое момиче ще се появи, привлечено от аромата на кафе.
При мен всичко е планирано до час. Чак до минутка, не е. Справяме се, добре че до мен е гаджето. Щерката десетина дни не беше тук. Пуснахме я малко в отпуск, да се разходи. Blush
Снощи бяхме с бабите на театър. Гледахме моноспектакъла Живак. Много съм доволна. Имаше много смях, врачански диалект, движение, редуване на тъжно и весело, както е в живота. Чудесен беше Живко Димитров!
Хайде сега да ви пожелая хубав ден и да продължавам с готвенето. Със закуската се справихме - палачинки. За обяд птичи - гнезда, с картофено пюре. За снощи им направих баница със сирене. Гостенчето много я хареса.
Гушкам ви. Hug
Хайде да видим кои мацки ще се появят пред строя! Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт