Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 230
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Привет от студено-сльнчев Торонто. Точно погледнах през прозореца и видях колко странно изглежда езерото. Една голяма част е замрьзнала и една по малко, близо до сушата е наситено синьо, много интерсна комбинация. Голям снеговалеж падна през последните 2-3 дни и беше много красиво.

А-тита, разбира се че те помня и се радвам че споделяш с нас този специален ден. Пожелавам ти един прекрасен празник, изпьлнен с подараци и супер настроение. Бьди много щастлива и нека мечтитети да се сбьднат през тази година. 

rosist Много ми беше интерсно това което разказа за ваксините. Аз дори не знаех че има такава вьзможност. Обаче, доколкото разбирам от разказа ти, хомеопатичните не са много сигорни че предпазват от тези болести. Сьщо да те попитам, за всяка една от редовните ваксини има ли хомеопатичен заместител и ти абсолютно всичките ли си ги имала ( и колко струва).
Като чета всички които писахте за ваксините, все повече се замислям как се чуствам по този вьпрос. Росист е права че трябва да направим това което усещаме че е правилно, а не да залитаме от една крайност на друга. Аз лично не сьм сьвсем убедена че ваксините са корена а всички злини. Все пак и ние сме минали по този пьт, имали сме всичките ваксини и сме добре. Ние забавихме ММР, защото не сме 100 % сигорни и предпочитаме пьрво да му се засили имуната система. По отношение на аутизьм и ММР, след като излиза тази статия от английския доктор, тази ваксина е била под много по голямо наблюдение отколкото другите ваксини. Доколкото разбирам, притесненията са свьрзани с една сьставка, наречена THERMISOL, която е всьщност живак и се използва като презерватив и за която се счита че причинява аутизьм. В момента, в Канада THERMISOL е махнат от ваксините. От друга страна, в грипната и още една ваксина има количество живак, но никой до сега не е казвал че тези ваксини причиняват вьпросните заболявания. Другото което исках да споделя: имаме приятелско семейство, на което момченцето ( на 4 години) има аутизьм. Преди една-две години, бяхме разговаря ли с тях за ваксините и те тогава бяха абсолютно убедени че има врьзка с ММР и горещо ни препорьчваха да внимаваме. Тази година пак ги попитах за мнението им за ваксината и този пьт те не бяха така категорични и единственото което ни посьветвана е да изчакаме с ваксината. Направи ми голямо впечетление, защото тези хора знаят много повече за аутизма сега от колкото преди 2 години са пряко заинтересовани и все пак не са толкова негативни кьм ваксинацията. Мисля си че причината за тези заболявания не е напьлно изяснена (предполага се че е генетично и породено от околната среда), а хората искат да намерят отговор и да си обяснят неизвестното за да са по спокойни и за това е най-лесно да се посочят ваксините.  newsm78. Ох, много дьлго изказване стана. Много се надявам че един ден ще има по ясни отговори на всички тези вьпроси и за нас ще бьде по лесно да вземем решение.
чочо и Снежи не мисля че сьм много притеснена за това как Криси ще проговори двата езика, по скоро не ми е ясно как ще стане и ми се иска да се информирам повече и да знам какво да очаквам. Сигорно сте прави че децата сами се оправят и без помощ, всички така казват. Интерсно ми беше това което чочо каза за това майката винаги да говори на бг и е добре да го знам. За сега Криси казва само бай-бай и маха с рачичка, много е смешен. Аз все се надявам да ми каже мама, а той само повтаря баба ( каква неблагодарност  Cry от това дете)

heureuse Аз сьщо мисля че имунизацията не е задьлжителна, единствено ако в училището има епидемия, може да те карат да вземеш детето в кьщи. По отношение на ваксината при самото раждане, знам че това е вит К, който е необходим за сасирване на крьвта или нещо от този род и не е имунизация против болести.

Пожелавам ви лек ден и успешна седмица

# 121
 newsm59  bigdance2 Атита, Честит рожден ден и от мен!!! Желая здраве и много щастие и любов на цялото ти семейство!!!

# 122
  bigdance2   bigdance2    bigdance2

Честит рожден ден, А-тита !!!

Нека щастието, късмета и любовта никога да не напускат твоя дом!

Весело изкарване на този специален ден!

# 123
Мммм, Писанке, страхотни снимки! Толкова са хубави, че забравяш за студа! Радвахте ли се на слънчице? Когато в планината грее слънце, е много приятно.
Апартамента е мн. готин, има всички условия - другият път и ние може да дойдем  Hug

Ваксините, ах, ваксините! Болна тема. Мъжът ми е изцяло против. Смята, че в най-добрия случай нарушават леко имунната система като причиняват незначителни проблеми, които са толкова често срещани, че хората не се замислят. Например синузит, алергии, астма. По този начин компаниите-производители на ваксини си осигуряват клиенти до живот. От 100 деца на половината да се раздрънка организма - доволно.
Аз съм малко скептична, но съм склонна да вярвам, че компаниите-производители биха гонили своя интерес. Безспорен факт е, че фармацевтичните компании са с най-големи печалби измежду всички бизнеси. Бил Гейтс заряза компютрите и се пренасочи към фармацевтика  Wink

От друга страна аз се страхувам от последиците от евентуално заболяване от коклюш, менингит, детски паралич - до 2 годишни деца изхода може да е и фатален! И за себе си не съм убедена, че правя най-доброто за детето. Засега сложихме само първите ваксини против горепосочените болести, но с 2-3 месеца закъснение. Продължавам да се информирам.

Редактирам, за да ви цитирам пасаж от "Световната конспирация срещу здравето" от Др. Атанас Гълъбов:

"Естествено придобитият имунитет в резултат на прекарано заболяване е очевидно сложно явление, включващо много органи и системи и не може да бъде наподобено само чрез изкуствено стимулиране на образуване на антитела (чрез ваксини). Въпреки, че специфичният имунитет срещу определена болест понякога може да се засили в резултат на ваксинацията, цялостният имунен отговор може да се влоши значително и организмът да стане податлив на много повече инфекции. След имунизирането много деца започват да боледуват и се появяват хронични проблеми като бронхити, астма, екзема и т.н."

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 21:17 от Gery R.

# 124
Здравейте момичета,

И аз да се включа отново. Прави ми впечатление, че тук отношението към ваксините или млечните продукти например е доста отрицателно и немога за сега да си обясня защо. Аз имам син на 3 години и 3 месеца, роден в БГ и отгледан типично по български. На изкуствено хранене от 20-ия ден поради липса на кърма, направени всички задължителни ваксини за съответната възраст плюс абхит по желание за минингит, захранен със жълтък от 4-ия месец, кисело мляко и обезсолено сирене от 6-ия месец, а на 8 месеца вече беше на млечна кухня. А и пие вода от момента на раждането си и то много вода. И детето си се развива много добре, слава богу, в момента тежи 23 кг. Някъде бях чела, че тук на бебета не се дава вода до 6-ия месец и ми стана много интересно. По този поводи  сега не чета такива статии, защото ми се сриват разбиранията за отглеждане на бебе, но смятам и второто да си го гледам по същата схема.  Пък дано не греша някъде.
Желая приятен следобед на всички! Simple Smile

# 125
Честит Рожден Ден, a_tita !

Бъди здрава, щастлива и много обичана Майка и съпруга!

Весело прекарване на празника с любимите ти хора!

малко ме яд, защото досега качвах снимки с подробно описание на всяка снимка и когато да прегледам албума, описанието не излиза.  #Cussing out  Явно е трябвало да пиша като име на снимката, а не като описание на снимката. newsm78 Както и да е,  ето албума с обещаните снимки (само че без описание)

Писанке, много готини снимки. А за описанието им не се ядосвай. Там където го няма се досещаме какво е.  Thinking Я кажи ходихте ли в Спа центъра, пързаляхте ли се с шейните?
невенска, радвам се да те "видя" и тук. Хайде разказвайте с Писанката какво най-много ви хареса на Mont Tremblant.

Каролинка, преминали поредната лактационна криза на растежа при Вас с Мони?

Все още не. Ние по-скоро сме в "скок в разтежа". Като го оставя сам да си играе мрънка и хленчи, smile3514 а като съм до него много бързо играчки му омръзват и ако има как само на ръцете ми да виси по цял ден ще е най-щастлив, даже и гласа му няма да се чуе.

Titina, мина ли ви партито или предстои? Какво празнувате?

Chrisimommy, много ми беше интересно да прочета инфото ти за ваксините. Аз никога не съм била с негативно мнение за ваксините и мисля, че трябва да се слагат, защото детето би било уязвимо на многото болести, които ни заобикалят, но друг е въпроса как се отразяват на някой деца. На моята комшийка (в родния ми град) внучето оглушя на 6 м. от ваксина. До преди това дори и аз мога да потвърдя, че детето си чуваше, защото те идваха много често в нас и то си беше съвсем нормално дете.
Аз си мислех, че аутизма е вродено заболяване, просто си се раждаш болен, а сега разбирам, че може и да се придобие. Странно, май ще трябва малко повече да прочета за тази болест.  newsm78
От друга страна съм съгласна и с Гери, че фармацевтичните компании също си гледат интереса и в техен плюс е да си продават ваксините. 

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 21:48 от Каролина

# 126
Здравейте,
в Канада сьм отскоро. Имам вьпрос4е кам ветераните Simple Smile.
Не мога  да разбера как се определя маслеността на прясното мляко в магазините. Т.е. на предната 4ас на опаковката пи6е 1%, а на задната на "Nutrition facts" 2,5 и тнт. Какви са тези проценти, каква е тази логика о6те не схва6там. Някой знае ли...
Благодаря и лек ден на вси4ки ви

# 127
Ако си водя детето в Африка сигурно ще го ваксинирам, но дотогава ми се струва неоправдан рискът.

Laughing Според мен има много по-голяма вероятност детето ти да има няколко неимунизирани африканчета-бъдещи кебекуа около себе си, отколкото да иде в Африка. Та по този повод, помните ли колко ни гониха за снимките за белите дробове на медицинските и да няма никакво съмнение за туберколоза. Преди една година и повече имаше репортаж по CTV (сигурно е стар и няма да го изровя от архивите да ви дам линк), в който се казва колко много туберколозно болни има в Канада, 90% от тях имигранти, от които 100% идващи от Африка. Та тогава коментирахме с моят съпруг, как страната е отворена за много болести . Ами SARS , я си спомнете къде имаше най-много жертви (разбира се след огнищата на болестта). За мен най-добрият начин да предпазя детето си, е като го ваксинирам. В процеса на глобализация, въобще не знаеш кой от къде е, и може да е само носител на зараза. А после, това са болести с доказан фатален край или твърде тежки последици.

За нашата ваканция, ето го сайта, от който се правят резервации:

http://www.tremblant.ca/offers/winter/package_02/index-e.htm

Ние резервирахме 2 стаен апартамент, защото бяхме с още едно семейство. К-са се казваше Les Manoirs . За 5 нощувки + 3 дневни лифт паса за скиорите, всяко семейство плати 600 долара или 1200 долара общо за апартамента. Като се резервира по-рано, има разни отстъпки, но като се разцъка по сайта и по он лайн формата за резервация, може да се види. За монреалци, това е чудесна идея за почивка през уикенда. Предполагам и през лятото е хубаво. Има АС, барбекю. Друго за сега не се сещам, но ако имате още въпроси, питайте  Hug Eто пък друг сайт, на агент, с още изгледи.  http://rvmt.com/lesmanoirs.html

Атита, много весели емоции и приятно изкарване на празника   bouquet

Гери, мойта позната е пътувала с airtrans нещо си. Ти си им дала сайта по-нагоре. Миналата година й е излязло 800 долара за Торонто-Лондон и Париж-Торонто. Отделно около 300 долара Bulgaria Air . Obщо 1100 $. В Лондон е имала 9 часа престой. Дала багажа на гардероб и взела бързо влаке до центъра, Виктория стейшън. От там срещу 20 лири взима туристическите червени автобуси, които са с екскурзовод. Имала време да пътува и с корабче по Темза, както да се върне да си вземе багажа и да отиде на Хийтроу, откъдето излетяла за Бг. (Кацнала е на другото английско летище, сега като тракам на клавиатурата не се сещам в момента) Като цяло е доволна. Каза, че тази година ако се спре на този вариант, единствено би я притеснявало Bg Air и неразбориите около лиценза им.
 Хаиде чао от мен.

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 01:42 от Pisanka

# 128
Привет момичета,  bouquet

Цитат на: Gery R. в понеделник, 29 януари 2007, 20:44
Ваксините, ах, ваксините! Болна тема. Мъжът ми е изцяло против.
Gery R, и моят мил съпруг мисли така, май трябва да ги съберем, сигурно ще имат и други общи теми.  И аз съм по склонна да вярвам на лекари като др. Атанас Гълъбов отколкото на другите, които убеждават, че всичко е наред.

Heureuse, хубаво е че си толкова смела и категорична в решението си за ваксините!Аз още не знам кой е най-правилния избор.

Цитат на: denzul в неделя, 28 януари 2007, 22:54

Вие къде се мотате с Филип? Аз имам почивни дни през седмицата и може да се присъединя 

Дензъл, много ще ни е приятно да се присъединиш към нас в някой слънчев почивен ден, ние напоследък се разхождаме самички /но не сме самотни / из нашия квартал и парковете които са под носа ни Sapperton и Hume парк.

Лека вечер на всички   bouquet

# 129
  • Торонто/Сливен
Добре де, като чета какви са цените на тия нискотарифни компании, къде е далаверата да пътуваш с тях? newsm78 С тоя голям престой мен съвсем ще ме откажат. Цената е същата като на моя билет. Нещо пропускам ли? Rolling Eyes

# 130
Момичета,

забравих да ви питам: Какво вечерят децата ви и в колко часа най-късно им давате да хапват?
Ние вече сме добре със закуската и обяда.....но вечерята нещо ни куца Grinning

Предварително благодаря за отговорите  bouquet

# 131
писанка страхотна ваканция!ние миналата година бяхме само 4е на блу маунтин и си прекарахме 4удесно,не се съмнявам 4е сте си прекарали страхотно..щом има сняг,слънце,ски,камина..то другото си идва като от самосебе си!а малкия 4овек с вас ли беше?
калида мила за този сезон още не сме карали ски..но искрено се надявам идния уикенд да се попързаляме някъде на близо!много се радвам 4е още кърмиш дана.това е 4удесно!
снежи много полезно инфо за ваксините.до колкото разбирам сте си купили апартамент или греша!4естито-това е много добра инвестиция!
кристи всяко дете се развива индивидуално.за водата си права,но аз малката я кърмех до 1год и 4 мес. и 4естно казано опитите ми да и набутам някоко капки вода дори и с капкомер си оставаха безуспешни до 6 мец. !!  #Crazy явно тя си е набавяла достатъ4но от кърмата ми.след 6 запо4на да пие вода без проблем!късмет
мираждобре дошла!за млякото съвет-аз вземам на пармалат-беатрис-партли скимед с добавен витамин а и д!дали е истина не знам но ми харесва млякото и малката го пие от скоро!
мамита хаиде 4е скоро е свети валентин!!полвинките как се от4итат?въобще вълнувате ли се още от този ден?

# 132
Добре де, като чета какви са цените на тия нискотарифни компании, къде е далаверата да пътуваш с тях? newsm78 С тоя голям престой мен съвсем ще ме откажат. Цената е същата като на моя билет. Нещо пропускам ли? Rolling Eyes

Абе има разлика, но тя и в моите представи е малка. Naughty  Това става на въпрос за миналата година август месец. Тогава нашите билети бяха на 1300$, като през лятото вече бяха и 1500$. Тези чартъри са за а свободни хора без деца, колички и пълни дисаги с подаръци за близки и роднини,  Laughing където не стига друго, ами и още една митница се минава. Laughing Понеже стана на въпрос и аз реших да споделя инфо.
 Миналата година за май месец можеше да се намери билет и за 900$. Но при вас явно играе роля връщането. 

Мамамаша, Ивет вечеря около 9.30-10.00 часа, след което има пак мляко за заспиване. Но затова пък сутрин не иска да закусва. Става към 10-10.30 часа, играе си и първото й ядене е чак 12.30-1.00. След което си играе пак и ляга да спи, кога с мляко, кога без, и вече след слетобедният сън й идва апетита. Ние нямаме закуска-обяд, слетобедна закуска и вечеря  Laughing

miragh, незнам как определят маслеността. Аз предпочитам да купувам Neilson 2%. Понеже всяка сутрин пия мляко с нес, другото( с по-голям %)  ми е тежко.

# 133
Здравейте момичета!
Първо, искам да ви благодариа за топлото посрещане и да обещая че няма да се губя от хоризонта за повече от месец. Wink
Честит рожден ден А_тита! Бади много много щастлива и обичана!
Да се включа и аз по въпроса с ваксините. За да се регистрира един фармацевтичен продукт, да се одобри и пусне на пазара е доста дълаг процес и отнема години, особено биопродукти, както са ваксините. Няма начин да се злоупотреби от страна на фармацевтичните компании и да се пусне опасен продукт, още повече че контролните органи са правителствени организации. (поне така беше в Бг). отделен вапрос е правителството е мафия, но това е друга тема. Станични ефекти се появяват при много от лекарствата, но има един момент при преценката, на който се обраща сериозно внимание. Съпоставя се кое има по-голямо значение - ползата от ефекта или вредата от станичните реакции. Именно това се получава при много от лекарствата и ваксините. Като цяло те помагат на голям процент от хората и дори са животоспасяващи, но остава един малък процент в който действат негативно...но глобално погледнато ефекта е положителен. представете си само колко много хора са умирали в миналото, когато много от ваксините не са били саздадени, тогава аутизъм е нямало, но смъртноста в ранна възраст е била сташно голяма. Сега смартност няма, но при определен процент има негативен старничен ефект, които не е 100% доказан. И без това цалата ни цивилизация е подложена на голям стрес и страхотно замарсяване на околната среда, на радиации и какво ли още не, така че според мен има толкова много други неща които могат да предизвикват безброй старични реакции. Спесиално за шарките например аз смятам че естествено придобитият имунитет след преболедуване е най-стабилен, но пак от друга стана когато децата трагнат по градини и училища трябва да са имунизирани. Ако аз съм ОК с това да не имунизирам детето си, има родители, които не биха искали моето дете да носи зарази в училище и щом ваксината е задалжителна - трябва да се сложи. Винаги ще има "за" и "против" и не се опитвам да убеждавам никого, просто исках да внеса малко разяснениа по въпроса за фармацевтичните компании и техните продукти.
Калида, аз ходия на работа вечер и през почивните дни, когато татито си е в къщи и той се занимава с Маги. Добре се забавляват докато ме няма. Party
Каролина в Тремблант всичко си беше хубаво, но най-голямо впечетление ни направи, че хората бяха срташно любезни и отзивчиви, времето беше слънчево,а апартамента си беше от всякаде обзаведен и с удобства както сте видяли вече от снимките.
Това беше то мен, лека нощ!

# 134
....Да се включа и аз по въпроса с ваксините. ......

Peace Много добре написано. И мойто мнение е такова, въпреки че малко на заяждане го докарах  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт