На море в Гърция 2023 - IV

• 52 090
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • Плевен
Здравейте! Резервирах от събота няколко нощувки във Фанари, да закрием сезона, а и там не сме били. Сега мъжът ми спомена, че май още имало пожари. Знаете ли нещо? Безопасно ли ще е да се пътува?
Здравейте, вчера се прибрахме от Фанари, няма пожари, безопасно е, няма да съжалявате.

# 571
Здравейте, другата седмица  ще сме в Неа Ираклица за няколко  дни, като за първи път ще отседнем там.
Имаме рожденичка в команднията и искам да й вземем букет и евентуално  торта  и да я изненадаме.
Има ли изобщо  в Неа Ираклица от къде да купя или са търся в Неа Перамос?
Там по спомен от преди  години  имаше пекарна, но торта дали ще има.

# 572
Тук - https://goo.gl/maps/4CjRxasgzRM9xyF6A
Част от тортите ще ги видите и на снимките в гугъл, за добиване на представа.

# 573
Здравейте! Предстои ни пътуване до Атина. Искаме да разгледаме Акропола, но четох различни препоръки за удачно време за влизане. Една от тях беше да се влезе преди края на работния ден. Въпросът ми е в този вариант как става разглеждането- пускат те и си разглеждаш и след края на работното време или набързо колкото успееш да видиш и трябва да излизаш? Имате ли други препоръки за 2дни разходка в Атина?
Повдигам си отново въпроса! Не вярвам никой да не е ходил там…

# 574
  • Варна
Имаме рожденичка в команднията и искам да й вземем букет и евентуално  торта  и да я изненадаме.
Има ли изобщо  в Неа Ираклица от къде да купя или са търся в Неа Перамос?
Там по спомен от преди  години  имаше пекарна, но торта дали ще има.
трите селца Неа Ираклица , Неа Перамос и Палио на практика са слети в едно , има големи магазини от типа Мазутис , а ако нищо ни си харесате Кавала е на 15 мин.

# 575
  • София
MollyBy, аз съм ходила на Акропола, но беше през април 2018г. Въпреки че беше още пролет, пак печеше яко и отидохме да го разгледаме още в 8 часа сутринта. Нямам идея как е към края на работното време. После разгледахме и Националния археологически музей. Не исках да наблягаме на музеи, затова се ограничихме само до него. Иначе има и други, които си заслужават. Ходихме на разходка до Пирея и малко на плаж около Вула. Естествено качихме се и на Ликавитос. В нета има достатъчно информация за Атина, изберете това, което ще ви бъде интересно. 2 дни не са толкова много - градът е голям.
Тук можеш да видиш друго мое мнение за Атина.
снимки

# 576
  • Пловдив
Здравейте! Предстои ни пътуване до Атина. Искаме да разгледаме Акропола, но четох различни препоръки за удачно време за влизане. Една от тях беше да се влезе преди края на работния ден. Въпросът ми е в този вариант как става разглеждането- пускат те и си разглеждаш и след края на работното време или набързо колкото успееш да видиш и трябва да излизаш? Имате ли други препоръки за 2дни разходка в Атина?
Аз ходих преди 10 дни. Тъй като слязохе от круиз рано-рано, и на Акропола се озовахме към 9,50 сутринта. Билети препоръчвам он-лайн, но след като се сканира кю ар кода отпред до касите. Така е най-евтино. Децата и учащи до 26 год. са безплатно. До горе се разхождаш свободно, след това следва нещо като входна врата, след която започваш да се движиш в колони от хора, като колоната си следва своя ход и не се отколняваш поне до като не стигнеш самия Акропол. Там вече си гледаш колкото искаш и обратно отново в колоната до долу. Това е.
Иначе по съвет от  тук, бяхме наели къща в Неа Макри до Маратон и плаж Schinias. Беше доста добре всичко. Селцето е супер, там на юг има само гърци и горе-долу по една маса англоговорящи срещахме. Но беше скъпо, поне от това, което пишете тук за цени.
Иначе за мен Гърция си е на островите,  с круиза минахме Миконос, Санторини, Патмос и Родос. Ето там е атмосферата! Първата вечер преди кораба спахме в Атина, в приличен хотел, но в ужасен район. Видя ни се пълна мизерия, после контраста с Миконос беше потресаващ. Дори Патмос, който е мъничък и както пишеше нискобюджетен за почивка, е за предпочитане от Атина. Това е от мен. Благодаря на всички тук!

# 577
  • София
Два пъти сме ходили на Акропола, но винаги рано сутринта с отварянето, че жегата по камъняка на открито е ужас. Не знам как би станало да ви пуснат в края на работното време и някой да ви чака да си се разхождате още два часа вътре.
Площад Синтагма и смяната на караула пред парламента са впечатляващи, както и уличките между него и Акропола.

# 578
Здравейте, заминаваме за Сани и се чудим кои са хубавите плажове в района, както и дали ще е спокойно или препълнено. Няма да сме в клуб резорта, а в съседен хотел. Доколкото проверих, там няма пожари. Опитах да проверя с търсачката, но ми излязоха стари теми само. Може ли да помогнете с малко информация? Благодаря ви!

# 579
Здравейте, заминаваме за Сани и се чудим кои са хубавите плажове в района, както и дали ще е спокойно или препълнено. Няма да сме в клуб резорта, а в съседен хотел. Доколкото проверих, там няма пожари. Опитах да проверя с търсачката, но ми излязоха стари теми само. Може ли да помогнете с малко информация? Благодаря ви!

Не знам там да има други хотели освен Сани и Симантро, които си имат собствени плажове. Но в непосредствена близост може да плажувате на плажа пред къмпинга и на Stavronikitа, след чадърите на Sani Beach. Последния мисля, че все още е див, но не съм ходила много отдавна.

Иначе надолу има още няколко малки, които на мен ми харесват. Елани е един от тях.

# 580
Цената на нафтата в Гърция да знаете? Препоръки от къде да се зарежда или е без значение?

# 581
На Акропола съм била два пъти, и двата през февруари и в рамките на работното време, така че не съм много полезна за този сезон (през февруари е прекрасно за посещение, да отбележа - меко време и доста по-малко туристи от обикновено). Препоръчвам Старата Агора и храма на Хефест - съвсем близо са до площад Монастираки. Има и други забележителности наоколо, които не можах да посетя. Всичко това е на открито, така че вероятно не е подходящо за посещение в най-горещите часове.

# 582
  • Пловдив
Между другото откакто сме в Гърция, температурата спадна с 15 градуса. Първите 2 дни беше 40-41 градуса, сега 26-27. Предишната нощ беше първата, в която спахме на отворено и без климатик, а сутринта си беше направо хладно. Рязко стана есенно. Така че и обекти не е вече драма да се гледат почти по всяко време.

# 583
Мдааа, за следващата седмица прогнозата не е много обнадеждаваща за халкидиките също.

# 584
Септември е най-хубавото време за море. Жегите преминават, туристите намаляват... Е, възможни са и неприятни изненади понякога.

Общи условия

Активация на акаунт