Пъстърва а ла крема /от Raza/
--------------------------------------------------------------
2 кг пъстърва, изчистена и нарязана на филета (или 1.5 кг рибено филе)
За крем-соса
2 ч.ч. квасена сметана
150 сирене Пармезан - настъргано
1 скилидка чесън
Сол, черен пипер – на вкус
1. Смесват се всички съставки за соса.
2. Във всяко филе се слага по малко от крема, увиват се рулца и се нареждат изправени в тавичка. Заливат се с остатъка от крема и се пекат около 20-25 минути във фурна
А за синьото сирене, онзи ден правих следното:
Гъби печурки на тиган, добре изпържени, да останат само на масълце, на края сложих едно изостанало в хладилника парче синьо сирене и около 100 гр. някакво не особено добро българско топено сирене за мазане, от тези в кутийките, и малко бял пипер, стана превъзходно.