Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 073
  • 803
  •   1
Отговори
# 510
IvGG, винаги съм искала да имам 2 деца. Имам сестра и това е най-хубавото нещо за мен, не мога да си представя да я няма и да съм сама. Това искам да има и моето дете, толкова близък човек, да не е самичко, да има подкрепа от брат или сестра.
Когато родих сина ми и видях колко е трудно да отгледаш и възпиташ едно дете, колко грижи, безсънни нощи, притеснения и треперения има, не знаех дали ще се справя с още едно дете. Винаги съм го искала, но много, много ме беше страх, дали ще се справя и много дълго време го отлагах...
Някъде преди година осъзнах, че колкото и да е трудно, искам да не оставям детето си само (той постоянно повтаря, че иска да има братче или сестриче, почти всеки ден си го чака, сякаш знае, че някой ден ще го има).
Сега се обвинявам, че толкова съм го отлагала и разликата ще е голяма, но пък си казвам, че всичко е Божа работа и може би, така е трябвало да бъде.
Моля се както аз, така и всяка една от вас да прегърне скоро своята първа, втора, трета или която и да е под ред рожба! ❤️

# 511
IvGG, ще сложа в скрит текст, че повечето знаят историята ми:
Скрит текст:
Аз винаги съм искала поне 2 деца, а мъжа ми три. Забрменях след инвитро с близнаци и си казахме "ето - сега ще имаме две деца, след 2 години ще пробваме за още едно с ембрионите, които имаме и ако стане, стане". Да, ама не стана така. Загубихме едното си дете при раждането и в момента, в който се посъвзехме с мъжа ми решихме, че ще изчакаме минимума необходимо време след секциото и започваме опити. До момента имаме един трансфер, завършил с извънматочна, но все още не се отказваме, въпреки трудностите, с които се сблъскваме вече цяла година.
Като цяло не мога да си представя детето ми да расте само, макар че честно казано изпитвам огромен страх от следваща бременност и раждане. Но аз и преди съм писала (подобно на golden), че имам още любов за раздаване на дете и ще се боря, докато имам сили, за да се случи това.

# 512
IvGG, аз имам брат, мъжа ми също има брат. Оценявам колко е важно да си имаш другарче докато растеш, и като поеастнеш. Особено като порастнеш. Братовчеди и приятели са ок, но е различно. Синът ми стана на 3 вече, но още в родилното осъзнах, че искам поне 2 деца.
Не знам дали ще се случи, но и двамата с ММ искаме второ и заради нас самите, и заради сина ни.
Все пак си е много индивидуално.

# 513
Като една от тези, които нямат нито едно дете, не считам за обидно желанието да имате още едно, две или три. Това показва единствено силен характер и голямата любов, която носите, заради всичко, през което минавате. А, и тази тема/група е за взаимопомощ, а аз научавам доста от вас.
При мен ситуацията е: неуспешни опити от 8м,
 с ендометриоза, която много се обостри последната година /болки всякакви/. Още не съм правила цветна снимка на тръби и за М спермограма, но и това планувам скоро.
Понеже доста четох за ендометриозата /чуждестранни медицински статии и опит на жени от цял свят/, мисля да пробвам с промяна в храненето.  При включването и изключването на определени храни, се набавят доста от минералите, витамините и т.н,  необходими и за репродуктивното здраве + добавките, които пия. Все някакъв резултат трябва да има Grin

Аз не съм точния пример, защото не съм минавала през нищо с първото забременяване и износване. Обаче винаги съм искала да имам  2 или 3 деца. Не искам детето ми да е само, искам да израстват заедно, да си играят, да имат добра връзка с брат си или сестра си. Имам още майчина любов за раздаване, харесва ми да съм майка, не ме натоварва(естествено не съм топ майка, всеки има лоши моменти), не ми пречи,че не излизаме,както преди примерно. Дори сега, когато имам дете и имаме проблем, бих и се боря и финансово и психически и физически, за на си сбъдна мечтата. ММ е по склонен да се откаже,защото вече имаме дете и той е ок и така, но аз не мога. Бих минала през каквото е нужно, за да имаме и друго дете-инвитро, лишения, прегледи, процедури, буквално не бих спряла. За сега и ММ го иска, къде защото и на него му се иска, къде заради мен, защото знае какво означава за мен.
С две думи в нито един момент от живота ми не съм си представила да нямам поне 2 деца. Знам че има много тук, които нямат нито едно дете и може би звучи грубо спрямо тях, да и аз постоянно се обвинявам за това, но желанието ми е наистина силно.. Извинявам се, ако съм ви засегнала по някакъв начин.

# 514
Аз с моите изследвания много разводнявам темата, та последно, дано да е полезно и на още някой. Само за ИР нямам препоръчано изследване, трябва ли да имаш симптоми или нещо друго или си го правите профилактично? До сега никой не ми е споделял да пусна и ИР и ми стана интересно.

# 515
Anigo, ендометриозата може да се окаже пречка за забременяването. Не винаги е така, има жени които забременяват с ендометриоза без проблем. Но има и други, които заради нея не могат.
Проблемът е че тя създава условия за локални възпалителни процеси. От тях средата в матката може да стане неблагоприятна за ембриона. Отделно се появяват и сраствания в коремната кухина около яйчници, тръби..., което може да пречи на нормалната функция на тръбите.
Задължително направи ЦС, но си имай и едно наум, че ако продължи да се бави забременяването, може да се наложи и лапароскопия за да се изчистят огнища и сраствания от ендометриозата.
Съжалявам че съм малко като "черна станция", но мисля че е по добре да си наясно с трудностите с които може да се сблъскаш, отколкото да загубите години в опити и да се чудиш защо не се получава.
Аз разбира се ти стискам палци да няма такива усложнения и скоро да ни се похвалиш с положителен резултат. Hug

Голден стоун, за ИР не е нужно да имаш симптоми, обикновено такива и няма. Препоръчителни е да се изследва също и партньора. ИР влияе негативно върху качеството на яйцеклетките и сперматозоидите (от спермограмата това не си личи, тъй като няма как да се види състоянието на днк-то което носят).

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 10:30 от geizer

# 516
Аз с моите изследвания много разводнявам темата, та последно, дано да е полезно и на още някой. Само за ИР нямам препоръчано изследване, трябва ли да имаш симптоми или нещо друго или си го правите профилактично? До сега никой не ми е споделял да пусна и ИР и ми стана интересно.
Може сама да го направиш. Обременяване с глюкоза се казва. Отнема около 2-3 часа. Може и кръвни инсулин и захар да пуснеш, но най точното е обременяването.Може да нямаш симптоми май, но ако не можеш да свалиш килограми, а се опитваш това може да е признак на ИР.

# 517
Аа, не си черна станция, тези неща ги знам, надявам се да не се стига до лапароскопия.
Благодаря иначе! Simple Smile

Anigo, ендометриозата може да се окаже пречка за забременяването. Не винаги е така, има жени които забременяват с ендометриоза без проблем. Но има и други, които заради нея не могат.
Проблемът е че тя създава условия за локални възпалителни процеси. От тях средата в матката може да стане неблагоприятна за ембриона. Отделно се появяват и сраствания в коремната кухина около яйчници, тръби..., което може да пречи на нормалната функция на тръбите.
Задължително направи ЦС, но си имай и едно наум, че ако продължи да се бави забременяването, може да се наложи и лапароскопия за да се изчистят огнища и сраствания от ендометриозата.
Съжалявам че съм малко като "черна станция", но мисля че е по добре да си наясно с трудностите с които може да се сблъскаш, отколкото да загубите години в опити и да се чудиш защо не се получава.
Аз разбира се ти стискам палци да няма такива усложнения и скоро да ни се похвалиш с положителен резултат. Hug

# 518
IvGG, ще сложа в скрит текст, че повечето знаят историята ми:
Скрит текст:
Аз винаги съм искала поне 2 деца, а мъжа ми три. Забрменях след инвитро с близнаци и си казахме "ето - сега ще имаме две деца, след 2 години ще пробваме за още едно с ембрионите, които имаме и ако стане, стане". Да, ама не стана така. Загубихме едното си дете при раждането и в момента, в който се посъвзехме с мъжа ми решихме, че ще изчакаме минимума необходимо време след секциото и започваме опити. До момента имаме един трансфер, завършил с извънматочна, но все още не се отказваме, въпреки трудностите, с които се сблъскваме вече цяла година.
Като цяло не мога да си представя детето ми да расте само, макар че честно казано изпитвам огромен страх от следваща бременност и раждане. Но аз и преди съм писала (подобно на golden), че имам още любов за раздаване на дете и ще се боря, докато имам сили, за да се случи това.
Много съжалявам за това,което си преживяла,ужасно много се респектирам от жени,които минават през толкова трудни физически и психически проблеми и въпреки всичко не се отказват🫶🏻

# 519
О и аз си мечтаех за 2-3 деца, но сега и едно да получа ще съм безкрайно благодарна. После сигурно ще искам още де, но някак си си представям, че второто ще стане лесно и без да го мисля толкова много. 😅 Евала на всички вас, които се борите за второ или трето дете. Наистина показвате много сила! 🌟🌪

# 520
О и аз си мечтаех за 2-3 деца, но сега и едно да получа ще съм безкрайно благодарна. После сигурно ще искам още де, но някак си си представям, че второто ще стане лесно и без да го мисля толкова много. 😅 Евала на всички вас, които се борите за второ или трето дете. Наистина показвате много сила! 🌟🌪
Започнахме опити и изобщо не го мисля,станало ли е,не е ли станало,определено ми е по-спокойно от преди,друг е въпроса,че при + тест се започва отново с терапии,следене и треперене,не че си подготвен,няма бременност с бременност еднакви,но вече имаш някакъв опит и по-голяма сила.Определено когато не ти е фикс идея е много по-леко всичко.Имам приятелки,които се чудят,как след толкова инжекции и хапчета имам отново желание да мина през това,ами честно казано,единствения стрес,който преживях,беше неспането🤣😂♥

# 521
  • Cyprus, Пловдив
Аз ще излъжа, че винаги съм искала 2 деца, като основната причина е, че сама гледам първото, което е вече на 12г.
Също чувам от доста хора-сигурна ли си, че искаш да минеш през всичко това, нали вече си имаш едно дете...на този етап няма нещо, което да ме откаже, а и мъжът ми няма собствено дете, някак си си представям семейството ни завършено - четиричленно, дай Боже.
Решението за инвитро е почти взето, изчакваме да мине месец от първата спермограма, пуска втора и ще подадем документи за фонда.

# 522
  • София
аз съм на мнение, че всеки има право да се бори за толкова деца, за колкото е готов да отгледа... много ме ядосва репликата ама нали имате едно? това не значи, че няма да се борим за второ.... годините са ми повечко вече иначе сигурно и за трето щях да се боря....

# 523
Ние по начало искаме две деца (ММ вече иска и трето даже) и то с малка разлика. Прекалено трудното начало със сина ни не ни е изплашило или отказало. Но често казано сега не знам дали бих се борила така както бях готова да се боря първия път. Разбира се, гледам да не мисля, че няма да стане, но ако имаме трудности, борбата за втора вероятно няма да бъде с цената на всичко.

# 524
Аз нямам нито едно дете, но не любовта е много голяма и си мисля, че всели има правото да иска колкото деца може да обича! Това, че някой има едно дете не означава, че не трябва да се бори а второ или трето. Едно дете съм и понякога доста ми тежи това…

Още веднъж ще го кажа СТРАХОТНИ СТЕ! Толкова силни и позитивни! Радвам се, че съм част от групата! Стискам палци на всяка една да види положителен тест и да завърши с успешен финал! 🍀🍀🍀💖💖💖💖💖

Общи условия

Активация на акаунт