Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 032
  • 803
  •   1
Отговори
# 690
извадихме прилична бройка, но 2 били кухи, една некачествена, 1 се оплодила анормално, 3 не дават призначи на оплождане днес... просто съм срината...
Това може да е и от неподходяща за теб стимулация или неправилно таймиране на пункцията.
При мене на 38 години с кофти стимулация от 12 фоликула извадиха 8 яйцеклетки и само 4 се оплодиха. 2 ембриона на 5ти ден (с не особено добро качество) и опита завърши с биохимична.
Коментара на док беше че тя възрастта ми... Нищо че бях със запазен резерв.
Смених клиниката и на другия док направо си му казах че някъде има проблем със тази стимулация. Решихме да сменим подхода, въпреки че и той не беше много положително настроен от възрастта ми - вече бях  на 40г.
Да, ама не. От 16 Ф извадихме 16 Я. 11 от тях се оплодиха и на 5ти ден имахме 7 ембриона за замразяване, като 3те бяха с първо качество. А в момента съм бременна с едино от тези ембриончета.
    Та това със качеството е много относително и много зависи от стимулацията.
    Според мен помисли за промяна на протокола. А ако имаш проблем със ЩЖ, кр. захар или ИР гледай да ги вкараш в идеални норми преди следващ опит.
     Желая ти успех и с 2 ръце ти стискам палци понеже знам колко е трудно. Hug

# 691
  • София
Къс протокол с Перговерис. Последно като пускахме Естрадиола 5 дни преди пункцията бепе 3464pmol/l.
Предлагат ми PRP процедура на яйчниците ако до 5ти ден нищо не стане от останалите.
Имам за сега право на още кандидатстване по фонд.

# 692
Да, сравнително голям беше.

Ако е голям сигурно ще се види, но знам за случаи че види ли се един може да има и други по-малки, които не се виждат на ЦС/ехо, затова достоверният метод е -скопията (хистеро, лапаро).

Аз ходя на прегледи по време на Ц и нищо не се е видяло. Сега ми е отключен нов страх Grinning
Ц ми свърши преди 2-3 дни, но още имам зацапване, което продължава още 1-2 дни. Преди нямах подобно нещо и за това се зачудих дали няма  полип. Той би пречил на имплантацията, значи сега да гледам и за хистеро.. на лапарото мин година след извънматочната уж всичко беше ок... не знам вече

Голдън, при мен махането на полипа не доведе до бременост. И всички лекари твърдят, че полипа не пречи за зачеване, а за износване.

аз минавам да се оплача само... 3те месеца прием на хиляда добавки не са дали никакъв резултат - макар да имаме количество Я, качестовот е страшни занижено Sad вече съм на път да се откажа...

Шантал, пращам ти сила и прегръдки. Може на ЕЦ да пробвате, а и 3 месеца не са супер много време за добавки. Процесите са бавни за жалост.

# 693
  • Замък сред облаците
Зависи къде е полипът. Една мацка тук от темата имаше полип, запушващ едната тръба (под нея буквално). Е, махнаха й го и забременя следващия месец още, без следене на О и без секс по график, даже не вярваше че може да е станало и си направи тест след 10 ден закъснение.
Така че може да пречи и на зачеване.

# 694
Чудеса всякакви. Просто споделям мнението на д-р Калчев и д-р Райков. Иначе моят полип също беше на входа на тръбата и се надявах много да станат нещата след махането...

# 695
  • Замък сред облаците
Шанталче, сега се върнах пак да ти чета поста, че нещо не се справих с математиката и тръгнах да пиша нещо, а то не беше адекватно.

Сенкова ок ли ти се струва? Нещо ми изглежда, че не е много сериозна с теб покрай каквото си разказвала и исках да те питам дали не си заслужава да смените клиниката?
Добрият лекар за един не е задължително добър за друг и се чудех дали не е нужен друг подход при теб?

# 696
  • София
не я намирам за несериозна, самата тя каза, че ако гледа само мъжкият материал сме за класическо от всякъде, но предвид предният опит не иска да рискува и държеше да имаме и икси.
не обмислям смяна на клиниката, обмислям да спра да тичам срещу вятъра !

# 697
Шантал, напълно разбираемо е да са чувстваш така. Дай си малко време да го осмислиш и да видиш как ще се развият останалите.

Защо не си вземете няколко месеца почивка, да се отпуснете и да поговорите за следващ ход? Смяна на клиниката, на протокола, по-дълго пиене на добавки… Щом все пак имаш яйцеклетки, трябва да имаш надежда. А мислили ли сте за донорски Я?

# 698
shantall, прегръдки! И аз споделям мнението на другите. Може би просто при теб не се нацелва стимулацията. Знам, че сигурно ти е много тежко в момента, затова подкрепям и идеята ако имате нужда да си починете малко и да помислите как продължавате.

# 699
Шантал, пробвай с дълъг протокол. При мене това беше различното, а виждаш
 каква голяма разлика имаше  в резултата.
А може и на ец да пробваш, както са те посъветвали и други момичета.
И горе главата. Не тичаш срещу вятъра.
     Щом аз можах да забременея от стимулация на 40г, значи и ти можеш.
      А за протокола и животът ми не е бил особено здравословен, никак даже.
      Виждам че все още резерва ти е  добре, така че смело напред. Heart

# 700
shantall, вкючвам се към общия хор, все още да не отписваш опита. И аз съм малко като теб още при началните резултати като видя, че нещо не е наред и съм готова да се предам, но все пак има още надежда. Стискам палци. Heart Искам само да вметна за добавките, че 3 месеца е минимумът при който да имат ефект обаче това не означава, че след по-дълъг прием няма да има ефект. Дори напротив с натрупване и още месеци съвсем отражението върху качеството може да е значително. Не се отказвай от добавките. А за качеството на яйцеклетките аз бих съдила само ако след стимулации при поне 2-ма различни лекари резултатът с яйцеклетките е един и същ. При мен например първата ми лекарка ме изкара на 28 с едва ли не ужасно качество яйцеклетки, при втория опит коренна разлика, та не е сигурно дали и стимулацията не е довела до по-лошо качество.

Аз днес се разписвам с цикъл и за капак бях на невролог, който има съмнения за дискова херния, та просто прекрасно, докато оправя нещо и идва друго...ама тука сме се събрали борци, нали така, няма отказване, за всички се отнася. Аз с болките едва ли ще успея този месец да направя нещо, но ще се опитам, че ни е последен за годината. Късмет на чакащите да не дочакат цикъл, на тези в овулация пожелавам повечко горещи вечери за по-добър резултат. Flowers Four Leaf Clover

# 701
Шантал аз нали правя на ЕЦ инвитро и хич не го разбирам гоненето на бройка, имате една оплодена нали или и мен ми е бъгава математиката.
Ако се наложи може да пробваш една пукнция на ЕЦ, ако пак не се опложда, тогава можеш да мислиш за качеството.

# 702
  • София
да, 1 имаме  ама и предният път я имахме и загина на 4ти ден....

# 703
  • Замък сред облаците
Ние ще стискаме палци този път да е малък борец и добавките да са повлияли добре.

# 704
Със сигурност не отписвай опита! В крайна сметка и един ембрион е достатъчен!
Не съм запозната с предходната ти история, но пробвали ли сте дълъг протокол въобще?
Ако това ще те успокои, както споменах вече нямаме установен проблем, с АМХ 2,70 съм. С къс протокол извадихме 8я, оплодиха се 7я, до 3ти ден изкараха 2 (не мисля че щяха да изкарат до 5ти), направихме свеж трансфер, колкото да е без хич.. Сигурна съм че проблема беше в стимулацията..

Къс протокол с Перговерис. Последно като пускахме Естрадиола 5 дни преди пункцията бепе 3464pmol/l.
Предлагат ми PRP процедура на яйчниците ако до 5ти ден нищо не стане от останалите.
Имам за сега право на още кандидатстване по фонд.

Общи условия

Активация на акаунт