На море в Турция - тема 80

• 71 263
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А какво значение има къде се носят и дали е ценен или не? Какво отношение има към това, че са ми срязали куфара. Категорична съм, че няма забрана да се превозва в чекиран багаж. Не ми се спори, просто исках да предупредя , защото не е приятно да ти срежат ципа ва куфара. Хайде приключвам темата, пожелавам приятни и хубави почивки на всички

# 136
  • Sofia
Със сигурност няма забрана, коментираме си изискванията просто. Ужасно е, че са срязали куфара. Не може ли да подадете оплакване?

# 137
  • София
Със сигурност няма забрана, коментираме си изискванията просто. Ужасно е, че са срязали куфара. Не може ли да подадете оплакване?
Не, няма да се занимавам, все пак Турция, едва ли ще постигна нещо. Просто ще пътувам вече с отключени куфари , че да няма какво да режат. Споменах го в темата за да имате едно на ум! А следващата почивка без лаптоп и така 😀.

# 138
Здравейте, на 1 септември ще пътуваме за Алания  с ТА Ориент 99.Ще бъдем в хотел Lonicera.Вече е късно да  питам за мнения за хотела,но това което четох мисля че ни устройва.Все хак ако има почивали тази година,може да споделят.Основно питането ми е за ТА Ориент 99.Винаги ли е така трудна и мудна комуникацията?
Направих резервация онлайн и получих договора.Преведох първата сума и край.Ох фирмата нищо.Аз след 2 седмици звъня и питам дали всичко е наред.Казват че счетоводителката е в болнични и ще получа фактура за плащането по-късно. След около месец пак звъня и питам какво става с фактурата,цяха очудени че не са ми я пратили,след което я пратиха.В началото на август превеждам останала сума.Пак нищо.Пак звъня и питам дали всичко е наред.Чак след това пращат фактурата.Питам в колко часа ще е тръгване от къде и с  какъв автобус.Информация ще получа няколко дни преди пътуването?Колко дни-не знам.
Чудя се дали ще има е други изненади от ТА с пътуването и евентуално с настаняването.Да не се окаже накрая че нямаме резервация !Трябва ли да се притеснявам за лоялността на ТА?

# 139
  • София
Здравейте, на 1 септември ще пътуваме за Алания  с ТА Ориент 99.Ще бъдем в хотел Lonicera.Вече е късно да  питам за мнения за хотела,но това което четох мисля че ни устройва.Все хак ако има почивали тази година,може да споделят.Основно питането ми е за ТА Ориент 99.Винаги ли е така трудна и мудна комуникацията?
Направих резервация онлайн и получих договора.Преведох първата сума и край.Ох фирмата нищо.Аз след 2 седмици звъня и питам дали всичко е наред.Казват че счетоводителката е в болнични и ще получа фактура за плащането по-късно. След около месец пак звъня и питам какво става с фактурата,цяха очудени че не са ми я пратили,след което я пратиха.В началото на август превеждам останала сума.Пак нищо.Пак звъня и питам дали всичко е наред.Чак след това пращат фактурата.Питам в колко часа ще е тръгване от къде и с  какъв автобус.Информация ще получа няколко дни преди пътуването?Колко дни-не знам.
Чудя се дали ще има е други изненади от ТА с пътуването и евентуално с настаняването.Да не се окаже накрая че нямаме резервация !Трябва ли да се притеснявам за лоялността на ТА?
Не се притеснявайте, мудни са, но всичко е точно. Аз също сега имам още две резервации с тях. Преди съм пътувала също.

# 140
  • Sofia
Да ви попитам - на какъв етап се изисква заплащане на горивна такса? Ние летим след 4 дни и засега не са ми искали такава. На летището ли ви сервират тази изненада?

# 141
  • Sofia
Доплащането за горивна такса става ясно около 20 дни преди полета. Във Вашия случай няма доплащане. Приятна почивка.

# 142
  • София
Оглеждам се за ласт минит оферти в Турция около средата на Септември. Нещо, което си заслужава... 😀 Ако попаднете на добра оферта, моля да споделите. Ще черпя по една лимонада.

# 143
insane,благодаря за отговора!Дано всичко бъде наред с пътуването и резервацията.

# 144
Аз гледам офертите за НГ. Струват ми се добре, на фона на няколкото оферти за 2024та на Акватур😊
Притеснява ме това, че агенциите не са описали подробно "зимна" концепция на хотелите, трудно ми е да се ориентирам примерно кой какви отопляеми басейни предлага, а за този период това ми е далеч по-важно от пясъчния плаж  примерно 😊
Мегасарай дали има такива?😏
Гледах оферти на Турс клуб, не открих и часовете на полетите им...

# 145
  • на село
Срязали са ви куфара, точно заради лаптопа. Лаптоп не се слага в чекиран багаж. Турците са чувствителни на тема сигурност по летищата - имало е случаи да минавам през повече от една проверка на турско летище. Отделно, че аз не бих го сложила там, като знам как ги джаскат. Миналата година в Гърция ми счупиха уж нечуплив куфар - колелцето му беше влязло в него от удара.

Другата седмица тръгваме и нямам търпение - извадих куфарите 😁  Ще сме в TUI Blue Barut Andiz, Сиде и нямаме против българите в хотелите, та ако някой друг почива там и види двама бг купонджии на средна възраст, да не се притеснява да ни каже здрасти - ще се радваме да имаме българи за компания.

# 146
  • Sofia
И ние пътуваме другата седмица, но за TUi majic life Jacaranda, ако има някой с тинейджъри - да пише Simple Smile Нямаме търпение вече Wink

# 147
TUI Blue Barut Andiz, Сиде, Правещица, топ хотел на супер място.
Приятна и охолна почивка!

# 148
tajmahal ,час на тръгване ще ви съобщят 2-3 дни преди датата.

# 149
mimi0585,благодаря ти!Наистина се притеснявам с тази мудна и тегава комуникация.

Общи условия

Активация на акаунт