На море в Турция - тема 80

• 71 085
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Да не е бил на някаква промоция?
Аз така хванах юни промоция и резервирах на цена от декември.
И не всички пускат ласт минет и то само за хотелска резервация.

Не, не влезте в турсклуб от снощи от 22 вечерта цените на всички хотели стремглаво скочиха нагоре  абсолютно всичките с по 200 300, моя 600, това не е нормално според мен
А по другите агенции, проверихте  ли вашия хотел. Аз никога не търся конкретен, а предлагане за конкретна цена. А те, хотелите в Кушадасъ са стартово по скъпи, а качеството не толкова добро за парите си. Казва Ви го човек, който е обиколил доста хотели в Кушадасъ и от 2 години ги примесваме с Анталийските, за едни и същи пари там получаваш много повече, ама конкуренция. Кой хотел сте харесали, че ми стана интересно.

# 271
Планирам посещение в Анталия свързано с посещение в дентал клиника. Моля, ако някой познава района, да препоръча хотел. Благодаря. Клиниката е на този адрес:
39, Kardeş Kentler Cd., 07230
Muratpaşa/Antalya

# 272
Да не е бил на някаква промоция?
Аз така хванах юни промоция и резервирах на цена от декември.
И не всички пускат ласт минет и то само за хотелска резервация.

Не, не влезте в турсклуб от снощи от 22 вечерта цените на всички хотели стремглаво скочиха нагоре  абсолютно всичките с по 200 300, моя 600, това не е нормално според мен
А по другите агенции, проверихте  ли вашия хотел. Аз никога не търся конкретен, а предлагане за конкретна цена. А те, хотелите в Кушадасъ са стартово по скъпи, а качеството не толкова добро за парите си. Казва Ви го човек, който е обиколил доста хотели в Кушадасъ и от 2 години ги примесваме с Анталийските, за едни и същи пари там получаваш много повече, ама конкуренция. Кой хотел сте харесали, че ми стана интересно.

Sunis Efes Royal Palace

# 273
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,  много съм ядосана, защо цените се покачват в хотелите на Кушадъсъ, хотелът, който избрах от края на август месец до началото на септември се е покачил  с 600 лв, това не е нормално предвид че летният сезон свършва, вярно че там не, но все пак....
Няма правило, което да казва, че цената трябва да пада през септември....Имало е промоция, хотелът се е напълнил, промоцията е прекратена. Който резервирал, резервирал....

Има и чисто технически момент. Понякога обновяването на цените отнема време.
На вас явно не ви е била спешна резервацията, така че изчакайте още малко....да мине тази седмица, че е ужас...
Силно препоръчвам на всеки, който пътува със самолет в следващите дни, да си бъде на време на летище и да не си спестява и минута от препоръчваните 2-ва часа преди полет.

# 274
  • на село
Привет от Анталия, всичко е чудесно тук, отзиви ще пиша по-късно, само искам да споделя полезна информация. За пътуващите със самолет - относно частните трансфери - ако ползвате активно букинг.ком, трансферите им работят гладко - нямахме никакъв проблем, намерихме лесно шофьора, имахме на разположение цял микробус (само двама сме), климатик, интернет, безплатна вода, придвижихме се доста преди нашата група. Цената е общо 75 евро за двете посоки. За мен това излезе най-ниска цена, след като проверих всички оферти от препоръчваните тук фирми.

За интернета да кажа също - Airalo работи чудесно - заредила съм два ваучера - моят за 2ГБ за $6,5, на мъжа ми 1ГБ за $4,5. Мисля, че няма да можем да ги изхарчим.

Никакви оплаквания нямаме от хотела - радвам се, че избрах хотел за възрастни, въпреки че сме заобиколени основно от старци-разбойници. Всичко е така организирано, че да не излизаш от хотела и да се забавляваш нон стоп.

# 275
  • София
И аз да се включа относно летището. Полетът беше 6,30 сутринта за Анталия , бяха струпани няколко полета в близки часове и на летището беше пълна лудница. Буквално 4,30 бяхме на летището, а 6,30, когато полетът трябваше да излита не бяхме минали още паспортен контрол. Огромни опашки, изнервени пътници. В крайна сметка излетяхме само с 40 минути закъснение , но наистина тия два часа по- рано не бива да се спестяват, поне за сутрешния полет.

# 276
За интернета да кажа също - Airalo работи чудесно - заредила съм два ваучера - моят за 2ГБ за $6,5, на мъжа ми 1ГБ за $4,5. Мисля, че няма да можем да ги изхарчим.
За да работи интернета на Airalo необходимо е телефона да е от най новите и да има еsim карта (чип).
За по старите телефони се продават SIM карти esim.me които се поставят на мястото на SIM картата на
GSM оператора, и изпълняват функциите на еsim картата.
https://www.esim.bg/  български доставчик, картата може да се ползва само на един телефон.
[urlhttps://esim.me/][/url] няколко вида карти с различни възможности и по евтини.
https://www.airalo.com/ru/turkey-esim интернет карти на Airalo за Турция.

# 277
  • Sofia
И за следобедните полети не си спестявайте двата часа, опашките са големи,,чекиране бавно, трябва време.

# 278
Здравейте, някой който скоро е пътувал със самолет до Анталия ако може да ми каже има ли ограничения за мл на парфюми, шампоани и подобни неща ?

# 279
  • на село
Правилата за течностите са едни и същи за целия свят - максимум вместимост 100 мл, общо 1 л, да се побират в торбичките, които дават по летищата.

За Airalo - не е нужно да си с последен модел телефон, има описани на сайта кои телефони поддържат е-сим. Моят айфон е най-обикновен, 11.

# 280
За да работи интернета на Airalo необходимо е телефона да е от най новите и да има еsim карта (чип).
За по старите телефони се продават SIM карти esim.me които се поставят на мястото на SIM картата на
GSM оператора, и изпълняват функциите на еsim картата.
https://www.esim.bg/  български доставчик, картата може да се ползва само на един телефон.
[urlhttps://esim.me/][/url] няколко вида карти с различни възможности и по евтини.
https://www.airalo.com/ru/turkey-esim интернет карти на Airalo за Турция.

Някой има ли реален отзив за това приспособление? Скоро си смених апарата и не искам заради e-sim да го сменям пак.

# 281
Здравейте,

Внимание - дълъг пост ще бъде!

Мина нашето моренце като един миг в Selectum Family Resort Side чрез Емералд.
Ще се опитам да дам своето лично мнение, субективно защото ни беше първата почивка в Турция и за първи път на ултра ол инклузив, а ла карт ресторанти и подобни благинки.
По отношение на Емералд - 100% удовлетворение много добра организираност. Пътувала съм и друг път с агенция до Рим, не беше тази, но изобщо не очаквах да ме чака представител на летището, да ми звъни по телефона и да стои до нас на гишето за издаване на бордни карти.
Малко ще се отклоня с това, че летим минимум 2 пъти годишно (из Европа) и сме свикнали с всички летищни гимнастики, организираме си времето така, че да не висим на изхода по цял час, но каква беше изненадата, когато чухме фамилиите си 20 (!!!) мин преди излитане за последно повикване, а бяхме на паспортната проверка. Какво беше това нещо, може би когато е чартър, по-рано затварят изхода... Бяха минали 10 мин след boarding, кога се изредиха всички. Та ударихме един спринт и успяхме да стигнем. Излетяхме по-рано с 5 Мин.
Оттам ни чакаше момче с табела Емералд, насочи ни към някакво гише, оттам ни намериха в списъка, пратиха ни в автобуса и потеглихме 80км до Сиде.
Сериозно ви казвам, че ни беше нужен екскурзовод първите 24 часа😀обяснява ни пиколото, че по това време има отворен денонощен ресторант, ние гледаме като овчици. До плажа не знаехме как да стигнем, вървяхме с хартиена карта в ръка. Първата вечер през някакви храсти вървяхме и стигнахме без да искаме до плажа на съседния хотел😀там се опънахме на кея, пазачът позна, че не сме тукашни. Може би онези носят гривни.

По-накратко:
1. Съвършена чистота, много работят тези хора, постоянно метат, мият, чистят. Няма и една муха или комар. За 7 дена не видях.
2. Прекрасна храна, голямо разнообразие, тематични вечери, не сме имали стомашни проблеми. Около плажа има хапване разнообразно, около басейна също, коктейли, салати, плодове - всичко.
3. Бутнахме им 30 евро за източна стая, получихме и централна гледка море и последен етаж. Доволни сме.
4. Басейните са съвършено чисти, дори външните, водата е топла. 1.50м е дълбочината.
5. Плажът е пясъчен, не е ситен и жълт като нашия, но е добре. Има 1-метрова ивица от камъни при влизане в морето, хубаво е с аква обувки. Водата също беше чиста и топло. Бурно е Средиземно море с вълни около метър.
6. Силно ме впечатли кеят с шезлонги на него. Може би не е нещо необичайно за турски курорт, но за първи път виждам и вечерно време беше прекрасно върху шезлонг на кея, вълните под теб и пълнолунието срещу теб.
7. Отлично обслужване, говорят руски непрекъснато и нас ни мислеха за руснаци. Работят млади момичета и момчета, сякаш студенти, много се стараят.
8. Едната вечер бях на представление с акробатики на амфитеатъра, беше много въздействащо. Със сигурност е имало и други интересни програми, но не ходихме.
9. Алкохол също не пием особено, мохито беше хубаво и едно розе също. Не мога да кажа повече.

Недостатъци:
Не са кой знае какво, но ако трябва да се напрегна...
1. Липсваха ми прясно изцедени сокове. Нито на закуска в ресторант, нито в някой бар. Въртят изкуствени сокове от кутия със захар в някакви машини и толкова. Дори в т. нар. Витамин бар имаше същите 2 сока и купа с портокали. И толкова.
2. Климатикът в стаята охлаждаше, но беше много шумен. Нощем трябваше да го спираме.
3. Посетихме гръцки а ла карт ресторант. Беше доста потурчено😀едва ли гърците ядат черен дроб, хумус, кьопоолу и т.н. но имаше халуми, а и жива музика за час, която създаваше приятна атмосфера.

Бихме се върнали там, отказваме се даже от Египет, Тунис и други курорти😀бихме пробвали adult only хотел, но такъв без музика нощно време. В този се спираше около 23:30часа - дали е концепция на хотела или заради децата, не знам.
Честно казано искам да си намеря такъв хотел на същото ниво, но без музика и партита😅

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 09:59 от Velma125

# 282
Вече, относно Airalo, и аз имах съмнения.
Купих пакет за 30 дни, 5 gb,  успях да го инсталирам на телефона с е сим карта /и то преди да влезем в Тр/.
Работеше супер интернета, не можах да изразходвам 3 гб за 10 дни. Много съм доволна! Сега пак ми предстои пътуване и пак ще го ползвам.
За телефонни разговори използвах друго устройство, в роуминг, защото "новият" телефон е с една сим (е сим) карта .

# 283
  • София
Някой има ли разумно обяснение, понеже сега гледах оферти за нова година на Емералд и полетите от София , Варна и Пловдив, та цената от София е с 500 евро нагоре от тази на Бургас и Пловдив. На какво може да се дължи тази не малка разлика?

# 284
На по-голямото търсене?!

Общи условия

Активация на акаунт