На море в Турция - тема 80

• 71 073
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Някой да е практикувал гмуркане в Кушадасъ? Заслужава ли си, или не е там мястото за тази дейност. Или там  ходим само да се пием и ядем? Simple Smile

# 376
Здравейте бих искала да разбера дали някой си е организирал сам пътуване до Magic Life Jacaranda.Ако може да сподели.Мисля да резервирам него за края на април началото на май.Знам че не става за море но пък затова съм го избрала за да ползваме всички спортове.Много четох от първа страница и лоши нещо не открих.Ще бъдем 2 възрастни и дете на 13 години.Мисля че ще и хареса разнообразието.Искам да е със самолет защото е дълъг пътя.Ако пък има добра агенция може и с нея.

# 377
  • Варна
Ние сме почивали там 2 пъти. Единият път с чартър пътувахме , втория път сами си организирахме пътя - летяхме  с Турските авиолинии.

# 378
Може ли по подробно ако искате и на лично

# 379
  • Варна
На първа страница има как сами да си организирате почивката. Ако се притеснявате обърнете се към туристическа агенция , тя ще направи всичко. Три неща трябва да се направят хотел, самолет, трансфер.

# 380
Може ли поне да ми кажете вашето мнение за хотела

# 381
  • Берлин
Хотелът е много добър. В момента има и промоция на самолетни билети, вижте си датите.

# 382
  • Пловдив
Някой в момента в Лара ?
Интересува ме как е времето и морето.
Ние тръгваме др.седмица ,като гледам времето в бг се чудя как е там.
Винаги до сега почти 8 год. сме почивали септември месец.
Благодаря предварително!

# 383
Идвам да оставя отзив за хотел, за който не срещнах мнения в темата - Club Tuana Fethiye.

Първо по организацията - пътувахме с Емералд до Даламан. Офертата им беше с около 600лв по-евтина от тази на Турс клуб за същия период и конфигурация (полета може и да им е бил до Анталия). И на отиване и на връщане имаше закъснения на полетите в рамките на до час. Трансферът от летището до хотела е около 45 минути. Представителя на посрещащата във Фетие фирма говори добър български.

Самият хотел е тип клубен с голяма добре озеленена територия. Има основен ресторант, 3 a La cart ресторанта, снак бар и няколко бара, като един е коктейл бар. В основния ресторант всяка вечер има тематични ястия - морски, азиатски, италиански, мексикански и т.н.
Басейните в клубната част са един голям с дълбочина около 1,4м и един плитък детски/бебешки с малка пързалка. Има и отделен кът с три пързалки за деца над 120 см, които работят по 2-3 часа преди и след обяд.

За децата на територията на хотела има детски клуб с площадка (малка площадка има и към основния ресторант), детския басейн, трите водни пързалки, зоо кът и по централната алея има фигури на различни любими анимационни герои.

Плажът е със син флаг. Около шезлонгите е пясък, а при влизане в началото са дребни камъчета и няколко метра навътре във вода вече по-едри камъни. От двете страни на пирса има сложени рампи, по които, ако минеш, си спестяваш по-голямата част от камъните. Ние бяхме с акваобувки и ни беше добре.

Бяхме настанени в club standard room двама възрастни, дете на 5г на отделно легло и бебе на 1г, за което беше осигурена кошара. Стаята беше достатъчно широка и комфортна за пребиваването на целия катун вътре, но има нужда от реновиране.

Оставям няколко снимки в скрит текст.
Скрит текст:

# 384
*Wanderlust", наистина има малко за този хотел. И ние го заглеждахме. Цените са му много по-добри, спрямо другите във Фетие. Много добре, че разказахте.
Ние сега обмисляме Нова година в Анталия и търсим мнения, но не намирам новогодишни отзиви.

# 385
  • Пловдив
Тез Тур вече имат цени за някои хотели за лято 2024 г

# 386
  • София
Дойде време за обещания отзив за Vogue Supreme в Бодрум.

Това е първата ни почивка в Турция и след този опит явно летвата ще е вдигната високо. Пътувахме със собствен транспорт с нощувки на отиване (в Чанаккале и Селчук) и една на връщане в Акчай. Бяхме предвидили две нощувки и на връщане, но ни се появи ангажимент, който ни принуди да променим плановете си. Ако някой се интересува от опита ни с междинните нощувки, може да ми пише на лично.

За хотела. Направихме резервация през януари чрез Емералд. Ако се съди по информацията в темата, хотелът е малко скъпичък, но ние избрахме голямо помещение с две свързани стаи, с два балкона и с две бани, тъй като сме с две големи дъщери. Пристигнахме към 4 следобяд, тъй като се поразходихме до Ефес и до къщата на Св. Богородица, иначе можехме да успеем и по-рано. Свалиха ни багажа, паркираха ни колата и в рамките на около 15 мин. ни настаниха. Бяхме в двуетажните къщички, близо и до хотела, и до аквапарка, в най-хубавата част. Някои от свързаните стаи са с един балкон, ние пожелахме на втория етаж и с два балкона и получихме точно това настаняване срещу две кутии бонбони от Лидл. Към тях добавих и 10 долара, но вече бяхме получили ключа си, така че те бяха благодарност. Лично аз препоръчвам къщичките, тъй като са в китна, озеленена територия. Хотелът ми се видя доста по-напечен, още повече, че стаите с гледка море бяха със западно изложение и да ви кажа, не видях някой да стои по балконите, тъй като изглежда бяха доста горещи. Както казах, нашият апартамент имаше два балкона и винаги сенчесто място за отдих на тях. Стаите бяха големи, основната баня - огромна, втората баня прилично голяма, много място за съхранение на багаж. Чистеха всеки ден, смяна на хавлии, на спално бельо, зареждане на консумативи, на двата минибара. Без забележка. Цялата територия се поддържа старателно, мете се и се мие със сапун.
Ресторантът беше просторен, винаги имаше маси и вътре, и вън. Храната за мен беше изключително вкусна. Винаги риби на скара и сготвени по други начини, прекрасно печено агнешко, телешко, кебапи, кюфтета, манджички, пилешко, което не опитах, че не съм по него. Винаги страхотни пици, пидета, гьозлемета. Азиатски неща на уок, приготвени на мига от истински азиатци. Всякакви макаронени изделия, кесадии, такоси и тем подобни любими за децата неща. Салати, разядки, туршии. Пасти, баклави, кремчета, сутляши, плодове....Абе от пиле мляко и все вкусно. На плажа има снек бар, който през деня работи ала карт - той ми хареса най-малко. Другият снек бар, пак до плажа, с пълнени картофи, пица, кесадии, панирани крилца, плодове - супер, адски вкусно всичко! Сладкарницата - богато заредена, но някои неща бяха спорни за мен. Френски макарони на корем.  Сънсет барът на плажа беше наше любимо място за коктейл преди вечеря - хубава гледка, разхлаждащ бриз, спокойна музика. Барът на рецепцията - много натоварен, той беше слабото място на хотела откъм обслужване, но при това вечно претъпкано фоайе, не се учудвам. Въпреки това винаги с кеф пиехме сутрин кафе на терасата точно на този бар, заради хубавата гледка. Имаше и барче за кафе и чай, там правеха най-вкусните фрапета, според моите момичета. Бяхме на алакарт, рибен, но да ви кажа, в основния ресторант ми беше по-интересно, поради изобилието от ястия. Алкохолът беше качествен, добри коктейли, страхотна бира!
Винаги имаше свободни шезлонги на плажа и на басейна, а ние не си давахме зор, преди 10-10.30 сутрин не сме ходили. В морето имаше доста едри риби, но не хапеха, за щастие. Плажът е с насипан пясък и шезлонгите са малко на гъсто, но мен това не ме дразнеше. Водата беше чиста, в началото около метър дребни камъни, няма нужда от аква обувки. Басейните бяха много приятни, с тъмно зелените си плочки,вместо ярко сини, приличаха на естествени езера. Освен двата големи басейни пред хотела, има още 2 басейна за възрастни и 1 детски между бунгалата, те са релакс басейни и за нас бяха малко скучни.
За аквапарка, каквото и да кажа, все ще е недостатъчно! Върховен! Даже и аз се изкуших. Освен това има бургери, картофки и други неща като за деца. Пързалките са сигурно 20-30 и са за всеки темперамент и всяка възраст.
Вечерните шоута бяха черешката на тортата  - качествени, бляскави, забавни. Чудесен завършек на деня.
С две думи - преживяването си струва всяка стотинка, нито миг скука, никакви ядове. Е, ако си много придирчив, сигурно ще видиш с крайчеца на окото си някои дребни неуредици или една мъъъничка паяжинка в едно ъгълче. Но ако такова нещо може да ти развали ваканцията, значи просто проблемът е в теб!

Едно лс ме подсеща да добява нещо - интернет навсякъде, дори и на плажа, без проблем! Малко се губи в ресторанта, но там все пак е най-малко необходим, според мен.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 18:30 от Клер

# 387
  • на Мелмак
Чудесен отзив Simple Smile

Аз след тази си почивка се оглеждам за хотели adult only. Simple Smile
Децата вече са големи, разбирайте тийнове. Има уговорки да не идват вече с нас. ММ иска Италия, Испания. Аз пак гледам пуста Турция Joy Може и Франция да разгледам. Щерката каза, че може да дайде, но само няколко дни и само ако е Гърция.

# 388
Здравейте! Дойде  времето  да нахвърля моите впечатления от почивката ни в Алания, която започна на 25.08 и приключи на 5.09. Бяхме със собствен транспорт (определено е в пъти по-добре, отколкото с автобус) , като направихме междинна нощувка в Афионкарахисар в хотел Афориа Термал, много препоръчван хотел, но аз не бих го ползвала отново. Причината е, че е на много шумно шосе, което няма как да игнорираш, особено като спиш на отворени прозорци поради липсата на климатик в сериозни жеги. В последствие научих, че имало и сгради с климатици, но не бих рискувала пак с него.А наличието на минибасейн с минeрална вода също се оказа непрактично за нас, поради липса на време, а и не беше комфортно, все пак размерите са колкото да седнеш в него.
В хотел Utopia resort&residence пристигнахме към 15 часа на 25.08, настаниха ни веднага и започна разочарованието – в стаята всичко захабено, петна по мокетите, самата стая малка, леглото за третия човек много тясно, през нощта, ако се въртиш много рискуваш да се изсипеш на земята. Мини бара пропускаха да го зареждат и си мрънкахме на рецепцията, както и за шумния климатик, който не ни оставяше да спим ( в крайна сметка го оправиха). Стаята ни беше близо до основния басейн, до който беше сцената за вечерните забавления и до 12 ч в полунощ гърмеше музика, та за спане нямаше как да стане, което на нас не ни бъркаше, но за хора с малки деца не става. Резервирах този хотел, защото исках да ми е зеленко, че втория нямаше никаква зеленина, да компенсира малко. Бях чела, че е строен 1995 г, и 2021 е правена реновация на всичко, но реално май само сградата на рецепцията са реновирали. Та с една дума останахме разочаровани, личеше си ,че хотела е амортизиран, неподдържани общи части (свикнали сме всичко около нас да лъска от чистота). Въпреки, че има територия, не беше нашето и не бих го препоръчала. Плажа е много малък, 2-3 реда шезлонги, 2 платформи, пясъчен е, но там както и на басейните вечно метнати  хавлии и на персонала не му пука от това. Има релакс басейн, който си мислехме, че ще ползваме, но в деня на пристигането уж му сменяха водата, на следващия ден пак не работеше. А когато го пуснаха, имаше само шатри с мръсни дюшеци и изпочупени плочки около басейна, поне аз се отказах да го ползвам.
Относно храната – много храна, но еднообразна, всеки ден едно и също, и всичко много люто- даже сушито, което един ден предложиха на вечеря.Хубав сладолед, десертите тип пастички и странно решение да ги изнесат извън ресторанта в съседната сграда .
И за нас единствения плюс на хотела –има един bar Residence и Yummy burger , в които приготвяха много добра пица , бургерите не ги одобрихме. За 4 нощувки престой ядохме основно тук.
Haydarpasha Palace беше следващия ни хотел за 7 нощувки. Е, той си оправда очакванията и ни изчисти горчивия привкус от Утопия-та ( да уточня, че Утопиите са 4 различни хотела).
Стаята страхотна, чиста и просторна, беше с изглед към съседния хотел, Айдън бей май беше, сравнително тиха, банята също чиста и без забележки, хотела е от 2016 г, очевидно все още е запазил вид на нов хотел. Минибара се зарежда всеки ден с бира Ефес и жълта фанта, кока кола и газирана вода, всичко кенчета. Ресторанта си оправда напълно очакванията за турски ол инклузив, няма да описвам, но имаше и морски дарове, редовно баклави, хубаво кафе на всички машини (без тези в ресторанта), особено в сладкарницата.
Единствен минус за нас беше, че основния басейн беше претъпкан, с по 5 реда шезлонги и несъобразен с капацитета на хотела. С една дума лудница, само първия ден бяхме за един час и после се изнесохме към морето, там плажа е добър, пясъчен, полегато дъно. За наше съжаление, чак последния ден открихме,че има релакс басейн само за възрастни, ама здраве да е, просто мястото му беше малко необичайно Wink 

Тъй като си бяхме с колата, посетихме пещерата Дамлаташ и Крепостта на Алания.
Та Хайдарпаша си оправда очакванията и го препоръчвам, интересното е, че между него и Утопия-та имаше 5 лв разлика на човек на ден, а качеството на услугата е в пъти в полза на Хайдарпаша.
Оставихме си на връщане 2 нощувки в Ескишехир да го разгледаме. Мислех, че само в Истанбул движението е лудница, но шофирането в Ескишехир в централната част мен ме изправи на нокти, добре, че имам и друг шофьор. Да успокоя хората, които искат да се сменят шофирайки, не се притеснявайте, два пъти ни спираха, нищо не казват, полицаите се държат много добре. Може би защото имаме една фамилия с дъщеря ми, но те си гледат в таблетите и си знаят всичко, очевидно информацията от границата им идва в тях. В Ескишехир бяхме в хотел Рамада –ок е. Бяхме в парк Сазова- може цял ден да си изкараш там, страхотен е , след такива места винаги ме е яд, че живея в БГ, ама това е друг въпрос. Повозихме се на гондолите в центъра, но ми се видя много комерсиално, минават се два моста и обратно, дълъг тур за 15 мин, очаквах доста повече.
Държа да кажа, че аз съм много капризен турист и доста неща ме дразнят. Но на хубавото не може да кажеш, че е лошо. Не описвам подробно колко пъти се сменят чаршафи, че дават кърпи за плажа , храната в детайли, особено за Хайдарпаша предните години беше писано много. Нахвърлих акцентите през моя поглед.
Ако някой има въпроси относно пътя или хотелите съм на разположение да отговоря.

# 389
За пазара в Кушадасъ, който се провежда в сряда, до колко часа продължава? Дали ако отидем следобяд няма вече да е приключил?

Общи условия

Активация на акаунт