На море в Турция - тема 80

• 71 154
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Това, което не ми допадна изобщо, беше самата новогодишна вечеря и организация като цяло. Огромна, затъмнена зала, с големи кръгли маси, набутани една в друга, с почти никаква възможност да се движиш между масите. Вечерята изобилна, но напълно безвкусна. Бяхме две семейства с общо три деца на 2, 3 и 6 години. Те трябваше да са задължително в отделната детска зала. Разбира се, нямаше как да ги оставим сами там, та поне двама от нас постоянно бяха при тях. В един момент даже и четиримата (и в този момент си тръгнахме). В детската зала беше пълна лудница, деца си "скачаха по главите" и тичаха навсякъде. Съответно издържахме до към 11 и се прибрахме по стаите, децата заспаха, а НГ посрещнахме на терасата.

ама то това което разказа е напълно анти ЧНГкупон
даже не ми го побира акъла да се блъскам до Анталия за да си преспя дяцата в 11 и да посрещам ЧНГна балкона Sad . Иначе всичко останало за хубава зимна почивка в хубав хотел си е ОК. Ние знаем че големите ТА си правят ЧНГкупона в Турция и ние си проучваме в кой хотел и отиваме с тях , досега винаги с Емералд. В резултат 300 - 400 - 500 бг.група в отделна зала , оркестър , типично ЧНГ всякаква музика , танци , меню по бг.вкус, шампанско , фоерверки , кючекчийки , децата се веселяха и беснееха с нас , и все посрещахме изгрева в баСЕЙНА , СЕтне махмурлук и допиване по обратния път. Сигурно много хора не го разбират така , ама все пак е ЧНГкупон Simple Smile , да не забравяме , че най - логичния бг.НАЦИОНАЛЕН празник е ТРИФОН ЗАРЕЗАН Simple Smile Simple Smile Simple Smile

вЕрно си беше антикупон 🤣 макар че, аз не бях разочарована, че си посрещнахме НГ в стаята, беше си ми супер на въздух, с чаша винце и готина компания. Даже като чуя 500 българи в една зала с оркестър и кючекчийки и рязко се напрягам. 😅 Наясно съм, че проблемът е в мен, щото и на 20 на всеки купон ми ставаше скучно още в 2 след полунощ ама туй то..

# 511
Сойле бана конкретно , казано на наш турски😁🤣🤣🤣 цветен разказ от всякъде. Кефиш !
Ние сме уморени и тази вечер сме по леглата рано-рано,защото ни се случиха неприятни неща и трябваше да използваме застраховките ( в този ред на мисли, ПРАВЕТЕ застраховки, не спете на ,,то какво ще стане толкова за 7-10 дни) наложи се с детето да бъдем включени на системи. Алергична реакция ,от моя страна много бурна😐 та благодарение на застраховката към Дженерали за 20 000 (+3000 бонус от тях) си спестихме около 500-700 евра в клиниката.

Та за хотела на прима Виста... строг пропусквателен режим😃 искаш да влезеш, казваш че имаш резервация и докато не дадеш документ и не проверят,че имаш такава няма минаване. После същата работа,но вече казваш номер на стаята,пак проверка и така влизаш на територията на комплекса . Мили и любезни на рецепция (четох неприятни неща ,като отзиви) бързо настаняване,няма гривни. Страхотни сервитьори, истински машинки. Постоянно идват, питат искаш ли нещо..въпреки,че хотела е пълен. Много добро изобилие от храна ( за нас дори прекалено) наистина вкусна, абе стараят се хората и си личи. Всичко е бутилка и кенчета (безалкохолни и студен чай). Вино вечерта имаше и розе (за моя мъка,днес съм аут дори с него. Не посмях) Утре се каним да действаме по същество, плаж и аквапарк.

# 512
Здравейте,

След четири години отново ще бъдем в Сиде (около по-скоро) в края на октомври началото на ноември за една седмица. Сиде го познаваме и му знаем забележителностите. Да ми препоръчате нещо интересно за гледане наоколо -история, природа, култура. Всичко приемам. Евентуално може и някой аквапарк и друг увеселителен парк да пробваме, ако има. В хотел Барут Хемера ще сме, ако има значение това.

Мерси предварително!

# 513
Човек не бива да се зарича...
Категорична бях, че следващото лято ще избера хотел в Белек. Както и, че не повтаряме хотел, хеле пък такъв, от който не сме били очаровани.
Е, да, ама не.
Влизам да кажа, че резервирах за нас и още едно семейство във Vonresort golden coast,  от 8 юни, пакет на Тез от София, през Адвентур. Цената е супер, ще имаме компания и... не го мислих много.😄

Кое не ви допадна в хотела, може ли подробности, моля? И аз мисля да резервирам, основно заради плажа и аквапарка.

# 514
Novastar21!,
Писах подробно след почивката си там през юни 2022. Линк към поста ми стои на прекраснооформената първа страница. С две думи - стаите бяха теснички☺️, откъм храна имаше какво да се желае, но като цяло е отлично съотношение цена-качество (особено сега, на ранни резервации) точно заради плажа, прекрасните градини, хубави басейни и водни пързалки.

# 515
Здравейте, благодарение на подробната информация на Розова маслинка нашата разходка до Анталия мина без проблеми. В автобуса си бяхме приготвили и двете дебитни карти, но шофьора ми каза да маркирам само едната два пъти. После видях да се качват и трима с една карта. Явно може и така. След това следях на телефона в гугъл карти колко спирки и време остават до мол Марк Анталия.  Докато се притеснявах да не пропусна спирката, помогнах с багажа на една млада жена с азиатски черти (явно от републиките)  със спящо на рамото и детенце, а тя ме попита дали съм рускоговоряща, от къде съм и  къде отивам . България, тя веднага свърза с Ванга. Знаела много за нея. За мой късмет се оказа, че предишната вечер са ходили до Стария град, а сега отиват на пазар в мола. И така сязохме от автобуса заедно и ми посочи на къде да тръгнем. За тези които нямат моя късмет ще кажа, да слязат на първата спирка след гробището. Няма как да  се пропусне, вижда се ясно. Разходихме се из града, ходихме до пристанището, направихме много снимки, седнахе за малко в едно заведение над пристанището с красива гледка и после по обратния път се върнахме до мола. Там успяхме да купим и по нещо за внуците. Пред входа на мола взехме автобуса в обратна посока, тук вече беше по- лесно да се ориентираме къде е спирката за нашия хотел . Пътя е около час, час и десет минути. Прекарахме един чудесен ден, който не ставаше за плаж.
 Не зная как е с другите, но на мен Стария град на Сиде ми харесва много повече. Ходили сме много пъти и пак с удоволствие бих се разходила там.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 01:00 от Andi14

# 516
Здравейте!
До сега не сме починали в Турция, а от доста време имам желатие, но все се разминаваме с тази дестинация.
Семейство с 2 деца (на 12 и бебе) сме и може би този път ще ми се отвори парашута така да се каже.
Като период се колебая мужду края на юни или началото на септември 2024 г.
Изчетох цялата тема и ме заля морето от информация.
Като за пръв път се насочих към Vonresort, заради плажа, аквапарка и зеленината. Виждам, че са три хотела. Много ми допада идеята за Golden Beach, този с къщичките. Някак не си падаме по супер огромни здания с хиляда госта (освен ако офертата за такъв хотел не е много добра).
Искам да попитам ходилите вече там какви са разликите мужду трите хотела, гостите едно и също ли ползват като територия, басейни, плаж и атракциони.
Също ми прави впечатление, че наистина цените доста са се вдигнали през последната година, две и за това искам ако мога да се възползвам от ранните записвания.
Ще съм благодарна ако ме ориентирате към туроператор с добри оферти и сериозни в работата си и не на последно място за други варианти за хотели с подобно настаняване в по-мънички сгради, вилички.
Изискванията са ни - да е чисто и комфортно, хубав пясъчен плаж, аквапарк, добра храна и добре поддържана зелена площ, кей от който може да се скача ще е бонус:)
Благодаря:)

# 517
Ако мога да избирам бих избрала септември.На мен лично края на юни ми беше много, много топло/40 гр/

# 518
  • София
Ние тази година бяхме и юни, и септември. И двата периода имат своя чар. Краят на юни и началото на септември са може би доста горещи и тук зависи до личното предпочитание на човек и дали високите температури му понасят или ще му се наложи да прекарва голяма част от времето на закрито (например с малки деца, бебета, възрастни). Ние търсим комфортни температури без жеги.
Плюсът през юни за мен е дългия ден, аз предпочитам около 15-20 юни най-късно. Първите дни на юни може да е хладка водата все още.
Септември е много приятен също- след 15-20 септември слънцето е някак по-меко и не е така задушно, но се стъмва рано и денят си е по-кратък. Водата в морето е топла и супер за къпане още рано сутрин.
Но ако цяло лято трябва да чакам почивка чак до септември, бих избрала юни без да се замислям 🙂 Зависи колко ваканции сте предвидили или е само една.

# 519
Като период съсвсем съм наясно, че си зависи много и от самата година, а и от късмет да е случи човек на хубаво време, водата в морето и цените на офертите в двата периода.
Другото, с което се съобразявам е и учебната година. И да, съгласна съм, че си е индивидуално като предпочитание.
По-скоро ще се радвам, ако се включат хора с мнение за конкретния хотел/Ризорт и с идеи за друг подобен вариант за настаняване, не знам как точно се води тип клубно може би. С по-мънички сгради (къщички, вили).

# 520
Аз когато става дума за почивка с деца, препоръчвам (от тези в които сме почивали) Papillon Belvil Belek. Близо е до летището, има хубав пясъчен плаж, не става бързо дълбоко, има голяма зелена територия и има много забавления за децата.Освен основна сграда която е ниска и сравнително малка, има и вили сред красиви дървета и палми. Там стаите са по малки. На първа страница съм писала за този хотел .

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 15:09 от Andi14

# 521
  • на село
Ако мога да избирам бих избрала септември.На мен лично края на юни ми беше много, много топло/40 гр/
Ние почивахме в началото на септември и ако знаех, че е толкова горещо, щях да избера друг период. Дори вечер не се дишаше. Античното Сиде беше  много близо, но дори след вечеря беше жега и ходихме само веднъж.

# 522
За това ние ходим към края на септември. Температурата на въздуха е около 30-35 градуса, а водата е чай. Преди време бяхме от 5 септември в Лара и беше 42 градуса.

# 523
  • Варна
Здравейте . Някой букирал ли си е хотел за Кушадасъ, през TUI. UK.
Може ли да сподели опит, има ли проблем , с резервацията , ...плащането ако си живеем в БГ , пък ползваме ТУИ

# 524
Здравейте . Някой букирал ли си е хотел за Кушадасъ, през TUI. UK.
Може ли да сподели опит, има ли проблем , с резервацията , ...плащането ако си живеем в БГ , пък ползваме ТУИ

Това не е ли пакетната почивка? С хотел, трансфер и полет. Ние резервираме с Туи Белгия, ама живеем в Белгия - тръгваме от там и се връщаме пак там.

Общи условия

Активация на акаунт