На море в Турция - тема 80

• 71 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Подкрепям всичко написано за Utopia world. Миналата година бяхме там,оставих подробен коментар. Сега,като видях снимките,се размечтах пак да отида. Тази година решихме да посети Египет и турското море ни отпадна.
Пуснаха ли вече хотела в бг агенциите за 2024? Няма ли да направят вече един чартър до Газипаша Simple Smile

# 541
Голяма част от хотелите вече ги има в турс клуб - собствен транспорт. За сега, май те са най бързи в това отношение.

https://b2b.tours-club.com/define/search.php

# 542
  • Някъде в Европа...
Голяма част от хотелите вече ги има в турс клуб - собствен транспорт. За сега, май те са най бързи в това отношение.

https://b2b.tours-club.com/define/search.php
Също и с автобусен транспорт вече има много хотели напускани от тях...

# 543
Има ли разлика във вилите на Utopia и изобщо вилите или хотелската част са за предпочитане?

# 544
Някой ползвал ли е за вътрешни полети летището в Алания? Редовни ли са лятото полетите или има вероятност да ги анулират?

# 545
  • София
Има ли разлика във вилите на Utopia и изобщо вилите или хотелската част са за предпочитане?
Хотелските стаи са реновирани и много по-хубави от стаите във вилите. Много е важно в каква вила ще бъдете настанени, защото има голяма разлика между тях. Който резервира стая във вилите може да напише тук пост, за да обясня по - подробно какви са разликите между отделните вили и кои са най-хубавите

# 546
Здравейте,и аз съм в Утопия в момента и може би съм първата не чак толкова доволна от прехваления хотел.За първи път в Турция срещам толкова нелюбезен персонал,който или има проблеми със слуха или не желае да чува.По отношение на храната има още много какво да се желае,а проблема с невъзпитаните руснаци но и много любими тук няма да го коментирам.

# 547
Хотелските стаи са реновирани и много по-хубави от стаите във вилите. Много е важно в каква вила ще бъдете настанени, защото има голяма разлика между тях. Който резервира стая във вилите може да напише тук пост, за да обясня по - подробно какви са разликите между отделните вили и кои са най-хубавите
Роже,моля, когато е удобно да го направиш тук или на лични.
Обмисляме хотела за другата година.

# 548
Здравейте,и аз съм в Утопия в момента и може би съм първата не чак толкова доволна от прехваления хотел.За първи път в Турция срещам толкова нелюбезен персонал,който или има проблеми със слуха или не желае да чува.По отношение на храната има още много какво да се желае,а проблема с невъзпитаните руснаци но и много любими тук няма да го коментирам.

Никой никъде не твърди, че хотела е идеален и перфектен. Този хотел е чудесно съотношение качество - цена. Не може за  цена под 2000лв да очаквате безупречен лукс и съвършенство.

# 549
Здравейте, за първи път посетих Турция на море, бяхме в хотел ARCANUS TRENDLINE RESORT SIDE 5* от 24.09.2023 г.
Пътувахме с Турс Клуб, много добра и коректна организация, много сме доволни.
На отиване полета беше рано сутринта, на връщане- късния след обяд, единствено на връщане имаше около 30 тина мин закъснение, не го броим Wink.
Пристигнахме към 10 сутринта, веднага ни сложиха гривните и ни пратиха на късната закуска, която беше до 10.30 часа, настаниха ни в 12, не са ни бавили изобщо.

Хотела както  знаете е нов, но наистина набързо е попривършен, дано догодина да оправят дребните проблеми. Какво имам предвид?
1. В основния ресторант беше протекъл тавана на едно място.
2. Един ден валя и на входа на основната сграда бяха сложени чувалчета с пясък, което ни наведе на мисълта, че се стича вода навътре.
3. Вратата на стаята ни заяждаше сериозно, при отваряне отвърте, май дори е била разбивана, при някой от предните гости.

Водните пързалки са 2 големи и няколко мънички, това е аквапарка Sad
Място за допълнително озеленяване няма, застроено е всичко възможно.
Всичко друго беше наистина перфектно- чистота, обслужване, храна, анимация- без забележки.
Плажа е идеален, както плажната ивица /толкова широка не съм виждала/, самото море- чисто с плавен преход и топло, бар- топ и т.н
Храна и напитки има денонощно.
Интернет има навсякъде / и на плажа/, за мен беше ок, да си ползвам социалните мрежи, разговори Вайбър и т.н. Simple Smile
Може би пропускам нещо, ако някой се интересува, питайте Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 15:11 от mymomgot

# 550
Здравейте!

Като за пръв път се насочих към Vonresort, заради плажа, аквапарка и зеленината. Виждам, че са три хотела. Много ми допада идеята за Golden Beach, този с къщичките.
Искам да попитам ходилите вече там какви са разликите мужду трите хотела, гостите едно и също ли ползват като територия, басейни, плаж и атракциони.

Ще съм благодарна ако ме ориентирате към туроператор с добри оферти и сериозни в работата си и не на последно място за други варианти за хотели с подобно настаняване в по-мънички сгради, вилички.

Vonresort са доста предпочитани след българите хотели, главно заради по-умерената цена и хубави плаж. Какво трябва да знаете за тях:
Vonresort Golden Beach (клубната част) е най-отдалечен от плажа, но има шатъл ако не ви се върви. Той е реновиран най-отдавна и стаите са доста захабени. Преценете добре какъв тип стая ще изберете, защото и в трите части има такива с приличен размер и такива, които са доста малки. Това е хотелът с най-ниска цена от трите, затова има някакви разлики в предлаганото. Концепцията е една и съща, ползват се едни и същи а-ла-карт ресторанти, част от баровете също са еднакви, но други са само за ползване от съответния хотел. Единствено гостите на Elite ползват всичко навсякъде. За да не съм голословна, сравних концепциите на трите хотела и видях, че има бистро и сладкарница, които се ползват само от Elite i Golden Coast. По-детайлно сравнение вероятно ще покаже и други разлики.
Територията на  Elite и Golden Coast се ползва само от гостите на съответните хотели, докато територията на Golden Beach е обща за всички.
Аквапаркът има внушителен брой пързалки, но те са доста еднотипни, леки и скучновати. Пиша го изрично, защото съм чела коментари, които са изразявали разочарование от аквапарка. Затова имайте предвид, че на хартия пише, че има 13 пързалки, но няма нито една по-екстремна.
Май това се сещам по отношение на хотелите.

Препоръки за туроператор или агенция ще получите ако напишете какъв транспорт предпочитате. Различни туроператори правят пакетите на почивките със самолет и автобус.

По отношение на други хотели тип холидей вилидж - има доста в Анталия, но повечето не са на добри плажове. Може би само Vonresort съчетава добър плаж и умерена цена. Все пак погледнете и Sunrise Resort (има клубна част), Turan Prince World, Selectum Family Resort Side, Gypsophila Club Marine, Emelda Sun Club... Има наистина много, но не се сещам някой от тях да е на добър плаж.

# 551
Здравейте на всички чета ви всеки ден въпреки че до сега не съм ходила на море в  Турция но дойде и моето време за море. И така сега ви моля за помощ. Искам да пътуваме 2 възрастни и дете на 13 години на 26.04 за 7 дена със самолет. И сега идва трудната задача хотела знам че няма да става за море но аз искам спокойствие и хубав хотел например в Сиде нещо.Моля за насока за хотел не държа да е  с огромна площ и аква парк но  искам хубав плаж

# 552
Никой никъде не твърди, че хотела е идеален и перфектен. Този хотел е чудесно съотношение качество - цена. Не може за  цена под 2000лв да очаквате безупречен лукс и съвършенство.
Откога усмивката и любезността на персонала спадат само към хотелите с "безупречен лукс и съвършенство"? Утопия почва леко да се превъзнася.

# 553
Готови вече с резервация за 2024 😉
След много умуване се спряхме на Mylome luxury в Алания. От 19 май със самолет. Водим се 4 възрастни, тъй като децата са по-големи. Има и магазини за разглеждане наблизо. Хотелът не е на голяма територия, но с добра програма и отлични отзиви. Резервацията е през Тез тур. Надявам се да ни е на късмет!

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 13:46 от Daniela_Nikolova78

# 554
  • Пловдив
За първи път от толкова години се чудя дали да не сменим Турция с нещо друго.Започна малко да ми омръзва.Ние сме двама възрастни.Не ядем много,не пием алкохол.Нагледахме се на анимацията им.Единствено ни харесва ,че не мислим за нищо а почиваме  и мъжа ми плува на воля в морето.Набелязала съм  няколко хотела.Очаквам цените на Онекс.Казаха ми към края на месеца.Тогава ще започна и голямото сравняване.На тези с резервации вече,Честито!!!!

Общи условия

Активация на акаунт