На море в Турция - тема 80

• 71 201
  • 739
  •   2
Отговори
# 555
За първи път от толкова години се чудя дали да не сменим Турция с нещо друго.Започна малко да ми омръзва.Ние сме двама възрастни.Не ядем много,не пием алкохол.Нагледахме се на анимацията им.Единствено ни харесва ,че не мислим за нищо а почиваме  и мъжа ми плува на воля в морето.Набелязала съм  няколко хотела.Очаквам цените на Онекс.Казаха ми към края на месеца.Тогава ще започна и голямото сравняване.На тези с резервации вече,Честито!!!!
Славейче, в същата чуденка съм и аз,точно и ние сме като вас, трима възрастни, не пием алкохол, не ядем като за повече от един човек, не ползваме анимация. Докато дъщеря ми е студентка, трябва да се вместим в периода 15.07-15.09, т.е в най-скъпия. Сериозно се замислям да сменям дестинацията с Испания или Италия, не съм фен на Гърция. Гледайки цените, трябва да дадем над 2 хиляди на човек ( не слагам транспорт, защото тази година ни беше супер с колата) . Харесвам Анталия и ол инклузива, защото наистина си почивам като всичко ми е уредено.
 Та ми взе думите от устата с една дума Simple Smile

# 556
Аз ще помоля да ми пишете, ако се решите на смяна, особено ако останете доволни 😄
Гледала съм и съм умувала, но не намирам еквивалент. А и опитът ми с Египет беше греда, та съм още по-предпазлива😄

Струва ми се, че офертите за НГ се покачиха ценово. 😌

# 557
  • sofia
Аз даже не се чудя, Испания ще е другата година, като смятам сама да си организирам всичко. Имам вече опит от няколко самоорганизирани почивки и ми хареса, особено цената спрямо сумите, които искат турагенциите.

# 558
И ние сме само двама възрастни и тази година пропуснахме Турция, имаме каравана и бяхме 10 дни на къмпинг в Гърция и предстои Египет. За другата година обаче пак се насочвам към Турция. Цената, която дадохме за къмпингуването е същата като в Турция. Различен тип почивка е, но в Турция си мързелуваме и не нислим за нищо.
Единствено се чудя с автобус или самолет. Колата ще я пропусна два пъти сме били с кола, много е хубаво, но изморително като път. Самолетът пък ми изяжда от почивката първия и последния ден, а с автобус си е дълго, но поне дремеш. Та сега това е чуденката. Иначе и ние сме се насочили към Алания, там до сега не сме били.

# 559
Моля, ако не е неудобно, посочвайте и ценови диапазон като коментирате хотелите.
Да си доволен от седмица за 2000 лв. за двама е различно от седмица над 4000 лв. за двама.

# 560
  • Пловдив
Тюркоаз,моля да споделиш за Испания за къде си се насочила?
И ние сме двама възрастни и се оглеждаме за септември 24 г.,но цените още сега са уау ,а не ми се мисли за по-нататък във времето.
Тази година останахме многоооо доволни от Нирвана космополитън. Отвън приличаше на общежитие 🙂така се бъзикахме в групата, но отвътре просто е много добре.
Всичко ни хареса в този хотел.
За догодина гледахме либерти в Фетие ,но него не го предлагат с автобус,а само със собствен транспорт.
За НГ също се чудим къде да изберем.
Следя ви и събирам информация.

# 561
  • Берлин
Аз знам къде ще резервирам октомврийското 2024, цените вече са на сайта на хотела и са ми ок.
Обаче голямата чуденка остава кой хотел да бъде летният. В Турция ще са и двете мързеливи морета.

# 562
Ние с автобус досега не сме пътували до Анталия. Все със самолет или с кола. С кола правим междинни почивки и това налага да добавим още два дни, което си е време все пак (не винаги ги имаме). Иначе над 20 часа с автобус в път ми се вижда тегаво. Вярно, че се губи минимум един ден, но е по-удобно със самолета.
Сега решихме, че ще летим, особено като резервирахме на ранни резервации. Разликата между автобус и самолет ми излезе около 250 лева на човек.
Нова година я измислихме, голяма група в Кемер Limak Limra, пак със самолет.

# 563
  • sofia
jb66, зависи за къде изпаднат добри цени на самолетните билети.  Нямам особени предпочитания, била съм в Барселона и ми хареса, може в градчетата около нея, или другаде. Не е изключено да сменим и с Италия, ще видим. Чакам цените за другата година и ще го измисля.

# 564
Либерти е хубав, но е в нищотото. Препоръчвам ви с кола да отидете до там. Ние бяхме миналата година два дни в Олудениз, девет в Либерти и един в Текирдаг. Около Олудениз има страхотни места за разходка и си заслужава да сте с кола.
Тюркоаз,моля да споделиш за Испания за къде си се насочила?
И ние сме двама възрастни и се оглеждаме за септември 24 г.,но цените още сега са уау ,а не ми се мисли за по-нататък във времето.
Тази година останахме многоооо доволни от Нирвана космополитън. Отвън приличаше на общежитие 🙂така се бъзикахме в групата, но отвътре просто е много добре.
Всичко ни хареса в този хотел.
За догодина гледахме либерти в Фетие ,но него не го предлагат с автобус,а само със собствен транспорт.
За НГ също се чудим къде да изберем.
Следя ви и събирам информация.

# 565
  • Пловдив
В Испания особенно около Барселона не бих отишла за нищо на света на почивка там.Много стръмен подход .Хотелите тип Слънчев бряг през 70 -те.Повечето почиващи са пенсионери.Нищо общо с тези в Турция.Който търси хубави плажове широки и хубав пясък препоръчвам Португалия.Но там е океан и водата е студена.За сърфисти е рай.

# 566
  • sofia
slavei4e, благодаря ти, ще си проуча къде, какво, освен плажа има един куп други неща за гледане, обикаляне. има какво да се види, където и да е в Испания, сигурна съм.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 20:37 от Tюркоаз

# 567
  • Beyond the Frontiers
Много е трудно след Турция да се намери еквивалент.
Европа за същото ниво се плаща поне два пъти повече. И пак не е точно така.
Ако човек е любител на all inclusive, ще е разочарован от други дестинации.
Ако други фактори са водещи...и Европа, Тунис, Египет са ОК. Ако говорим за сходни като време за полет и цена дестинации.

# 568
  • София
slavei4e, благодаря ти, ще си проуча къде, какво, освен плажа има един куп други неща за гледане, обикаляне. има какво да се види, където и да е в Испания, сигурна съм.
Ако може и аз да дам своите пет стотинки в интересната тема: За или против ол инклузив почивката в Турция.
Мисля, че Славейче много добре е систематизирала за кого е тя. Ако трябва да обобщя с две думи, тя е за всички, които обичат да мързелуват и да не се напрягат по време на лятната си отпуска, а всичко да им е подсигурено.
А Галактик още по-точно е определила какво е почивката в другата част на Европа.
На нас също преди десетина години ни беше омръзнала Турция и в продължение на няколко години обиколихме най-добрите плажове на Европа / говоря само за летния сезон и затова се спирам само на Европа/.
Първо бяхме за 10 дни на почивка в Салоу и Порт Авентура Испания. Като резервирахме ол инклузив хотел в Порт Авентура. Хубаво, не останахме гладни и жадни, но нищо общо с Турция. Като имате предвид, че Порт Авентура  е един от най-големите атракционни паркове не само в Испания, Европа, а и в света. А Салоу е един от най-предпочитаните градове за морска почивка около Барселона. Ами никога след това не поискахме да повторим.
На следващата година решихме, че от Витоша по-високо нема.
Тоест  по-хубаво от Лазурния бряг в Европа няма да намерим за лятна морска почивка.
Наехме за две седмици в Ница за средата на юли панорамен апартамент на Английската променада, с най-прекрасната гледка, която може човек да си помисли. Плажът бе точно под нас, мечтаният плаж на половин Европа- Лазурният бряг. Е хубаво беше, ама никога след това не поискахме да повторим.
На следващата година отново прескочихме Турция и решихме, че след като над 300 000 англичани всяко лято атакуват атлантическото крайбрежие на Португалия и Албуфейра се превръща едва ли не в лятната столица за почивка в западна Европа няма как да предпочетем Анталия и затова за две седмици резервирахме къща в Албуфейра. Добре, че жена ми е зиморничава и реших, че къщата трябва да е с басейн, ако случайно в края на юли, /когато ни бе почивката/ водата в Атлантическия океан в най-южната част на Португалия е студена да има къде са се топнем. Ами правилно постъпих, защото тя така и не надхвърли 20 градуса.
И през двете седмици в така мечтаното Атлантическо крайбрежие на Алгарве ние си мечтаехме за топлите води на Средиземно море в Анталия.
Последваха две години море в Италия- не толкова популярното Лидо ди Йезоло и след това прекалено надцененото Позитано и най-мечтания плаж на Амалфийското крайбрежие- Фиордо Ди Фуроре / един уникално, ама наистина уникално красив плаж между Позитано и Амалфи/.
Това лято само преди десетина дни бяхме за трети път на морска почивка в Италия. На най-хубавите плажове в Южна Италия. Италианските Малдиви в Порто Чезарео са едни от най-прекрасните плажове, които можете да откриете в цяла Европа. Ситен бял като брашно пясък, безкрайна дълга плажна ивица, много топла- около 30 градуса вода в края на септември, и уникално чисти и плитки морски спокойни води.
Там в Порто Чезарео май за пръв път си казахме, че искаме да се върнем.
Мога да продължа списъка и с още плажни дестинации в и около Европа, но с убеденост ще кажа, че почивката в Турция няма еквивалент никъде, не само в Европа.
Ние нашия избор сме го направили отдавна. Преди близо два месеца резервирахме и платихме лятната си почивка за 2024 година. Тя отново ще бъде в Анталия и Истанбул и за нас това е най-добрия избор независимо от цената....

# 569
Проявявам интерес към септемврийско/октомврийско море 🙏 Очертава се да пътуваме две коли, моите хора ( и аз де) сме много доволни от сегашният ни хотел  (Вог в Бодрум) но искам да имам избор. Никъде не намирам обаче все още това,което търся
Вог
Нирвана Космополитън....ииии това са ми двата варианта засега.
Приемам съвети,препоръки,предложения....абе ,ако някоя добра душа реши да помогне ще съм Хепи.😀

Миналата година споменах....сега да затвърдя. Аз със сайта на Тез тур не се справям🤣🤣 тъпа съм.Пробвам ами....не намирам нищо аз там

Общи условия

Активация на акаунт