Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 910
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Спокойна съм. Мислех, че съм си причинила нещо хахах. И първия път беше така, но реших да питам. Не мисля, че бих се справила с ел пила..

# 331
И за мен с ел. пила си е най-добре. Аз колкото и пъти да съм си сваляла гела с киснене ,винаги са ми наранени ноктите после.

# 332
И при мен е така, а и става мега бавно. До не говорим, че вече като са се розкиснали ноктите и са омекнали и малко ако розачегъртам, за да стане по-бързо и ноктите ми бяха леш. Но да, така изтлеждат сред киснене.

# 333
Това трети път не мисля да си го причиня! Да, много бавно е. Час на ръка киснене и остъргване. Това е лудост. Аз май ще се отказвам и ще ходя на маникюрист да ме прави с ел пилата. . Така се бях изкефила че ще се правя сама, но уви.. ☹

# 334
Купи си пила, щом ти харесва да се правиш сама. Не е страшно, не се сваля до нокът, ще ти хареса.

Това трети път не мисля да си го причиня! Да, много бавно е. Час на ръка киснене и остъргване. Това е лудост. Аз май ще се отказвам и ще ходя на маникюрист да ме прави с ел пилата. . Така се бях изкефила че ще се правя сама, но уви.. ☹

# 335
Това, което чета ме плаши, че трябва специален курс за пила, че при препилване боли и са нужни месеци, за да израстне здрав нокът и тн..

# 336
С всички марки лакове, след свалянето ноктите са така? Гледах клипчето на CND и там такова нещо не видях. И за това си ти купих, но още не съм ги пробвала. То ако е така направо да не пробвам изобщо...

# 337
  • Бургас
mountain_crystal, пробвай да сложиш лаково каре. На мен не ми отнема повече от 15 мин на ръка (ако ги правя отделно) и освен това падат на люспа, никога не съм стъргала, евентуално с нокътя на противоположната ръка да обера по края. Ако се сетя някой път като свалям изцяло, ще снимам

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 14:59 от sunny-n

# 338
Ако ти харесва да се правиш, нистина пробвай с каре, а по-нататък може и с пила да пробваш. С 5 в 1 жълта насечка шансът да се препилиш, според мен, е минимален. Но първо пробвай с карето, достатъчно добре се правиш сама с времето само мога да си представя как ще задобрееш, а и ако ти харесва да се правиш -жалко. Вариант са белещи се бази, но аз с тях не съм на ти. Там си иммаше чалъм да не пада прекалено бързо пък. Лолита и Съни правят лаково каре и двете са много доволни, може и при теб да се получи по този начин.

# 339
Правя си ноктите сама от май месец. Първите няколко пъти докато свалят стария лак бях на път да се откажа. После се престраших с пилата. Е няма такъв кеф, дето се вика - родих се. Да, отнема ми време докато свиквам, но пък от месец, че и повече не съм сваляла изцяло покритието. Само до база и нов лак. Нямам никакви проблеми.

Това, което чета ме плаши, че трябва специален курс за пила, че при препилване боли и са нужни месеци, за да израстне здрав нокът и тн..

# 340
Първите ръти доста дълго време ми отнемаше свалянето сега е по 5 мин на ръка, ако няма отлойси и проблеми и преко сили в най-лош случай с някакви затруднения ми е 15тина макс 20 мин., което с киснене е абсурд като време да постигам. Свалям за 10тина мин, кутикулите понече ке вторачвам, за да е добре подготвен нокътя и съм готова да нанасям. Аз се преродих с пилата също, но си трябва време да и се свикне, да си нацели човек накрайника и според мен е хубаво преди да се почне да се изгледат клипове и да се изчете малко. Иначе аз пълви опит за сналяне наапраних на краката. Ако се внимава може и да не се препили човек изобщо. Първото.ми препилнате беше след година ползване на пила с един нов за мен накрайник и след почерпушка с винце, което не беше добра идея.

# 341
  • Бургас
Да, трябва просто много да се внимава. Аз в началото уж с кофти пила (слаба, писалка), почнах да свалям само топ, после и по малко от лака, комбинирах с киснене - проблеми никакви. И миналото лято, щото много задобрях, така се препилих, че няколко месеца чаках да ми израстнат вдлъбнатините... Тогава бях изравнявала с гел в бутилка и си мислех, че имам много да пиля и няма как да стигна до нокът, ама той гела в телесен цвят и се оказа, че хич не е трудно, дори и с червена насечка накрайник. Ама оттогава още повече внимавам Grinning
При мен всичко е без курс - един единствен път съм ходила на маникюр за гел лак и оттогава сама. Къде от колежки, къде от форума, къде от клипове в нета, самообразовам се.

# 342
Момичета, преди време се оплаках как ми пареше на кожата в лампа sunone, после още 1-2 дни си чувствах ръцете като изгорели, но без видимо зачервяване, не се обелиха. Направих почивка и вече два нови маникюра със същата лампа, но това усещане не се повтори.
Случвало ли се е на някой, какво може да е? Не помня нито да съм използвала с голи ръце някой препарат при чистене, нито нещо различно в ежедневието.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 07:46 от M_Oliviya

# 343
Това един час киснене (и то на ръка) си е пълно безумие и за мен причината да отнема толкова време и ноктите да изглеждат така след това е само една - некачествени продукти (и геловете, и течността) и (очасти) лоша техника на "изстъргване". Нормалното време на престой с течност за сваляне е не повече от 10-15 минути. При надраскан топ между 5 и 10 минути. Когато свалях с течност процедирах така - надрасквам едната ръка, увивам, надрасквам другата ръка през това време и увивам, и когато увия и втората ръка започвам да махам фолиото от първата ръка.
Иначе и аз предпочитам да свалям с ел пила, но не защото ноктите ми изглеждат така след киснене (не изглеждат така), а защото ми е неприятно на кожата на пръстите и защото с пила е по-бързо.
И аз съм за маникюр, но днес и утре се съмнявам да ми остане време, та може би ще е някоя вечер...

# 344
Момичета, след като магнете гел лака с фрезата на електрическата пила, има ли някакъв накрайник, с който изравнявате повърхността на нокътя? На ръка е ясно, че може да се направи, но някакъв накрайник, с който няма риск да препилиш, а само за изравниш и изгладиш има ли?

Общи условия

Активация на акаунт