Професионални серии за коса - Тема 161

• 84 092
  • 881
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, един въпрос, за който преди време знам, че говорихме, но сега не мога да го открия.
Когато ползвате шампоан с грижа за скалпа или медицински шампоан за конкретен проблем за едно шампоаниране и такъв за дължините за още едно в един и същ протокол, кой е пръв още каква логика следвате?

# 721
  • Бургас/Пз
Момичета, един въпрос, за който преди време знам, че говорихме, но сега не мога да го открия.
Когато ползвате шампоан с грижа за скалпа или медицински шампоан за конкретен проблем за едно шампоаниране и такъв за дължините за още едно в един и същ протокол, кой е пръв още каква логика следвате?
Винаги слагам първо грижата за скалпа. Даже оставям 2-3 минути да стои и поне 1-2 минута масажирам скалпа. След това изплаквам и слагам другия шампоан. С него не изчаквам. Шампонирам и мия. Не съм се замисляла за някаква логика, просто смятам, че този ред е добре и го спазвам. Мисля, че активните съставки за скалпа е по-добре да са първи и да се оставят малко да подействат. Вторият шампоан изобщо не го нанасям на скалпа.

# 722
Шампоанът е предназначен за скалпа,за дължините има маски и балсами.
Първото шампониране сваля мръсотия,себум,наслагвания по скалпа.Нанася се,разпенва се и се измива.С второто шампониране вече се добавят полезностите на чист скалп,като след шампониране се постои 2-4мин. Да се стои с шампоан на първо измиване е безсмислено,поне за мен.
Ако обаче се ползва Ш на Напура като преуош,тогава при първото шампониране на мокра коса може да се постои с него,защото мръсотията вече е свалена след Напура.
Това разбира се е моята логика и аз така процедирам.

# 723
  • София
Добре, ама в моя случай първо шампониране е с Медисютикълс, който не го знам какъв е, но не е протеинов, а второто - с Керастаз Архитект, който е протеинов. После продължавам с маската на Керастаз, а и тя е протеин и тн. Означава ли, че бъркам нещо в поредността на шампоаните?

# 724
  • Варна
Меди са балансирани тъй,че нищо не бъркаш.

# 725
Лимана, безамонячна. Нали затова питаше?
Марката - Screen.

# 726
Добре, ама в моя случай първо шампониране е с Медисютикълс, който не го знам какъв е, но не е протеинов, а второто - с Керастаз Архитект, който е протеинов. После продължавам с маската на Керастаз, а и тя е протеин и тн. Означава ли, че бъркам нещо в поредността на шампоаните?
Ако държиш на протеиновата поддръжка,не бъркаш.
Ако миеш с Меди за поддръжка на скалпа,според мен нищо не правиш.Той измива мръсотията и заминава в канала.
Преди време и аз миех по същата схема,горе долу нищо не правех.Сега основно мия с шампоани насочени към скалпа,но ако ползвам друг, задължително Напура преди това.
Благодарение на корейците научих много за скалпа,косата,косопада,миене,поддръжка и т.н. То е цяла наука,но основните неща човек се научава да ги спазва

# 727
Здравейте,
Хайде някой да ми обясни какъв шампоан да си взема за чувствителен скалп, но и изтощена коса. По принцип ползвам Olioseta, но искам да сменя.

# 728
Шампионът е за скалпа , балсам /маска за изтощени дължини .

# 729
  • София
Vanessa, ....
Благодаря отново! Всъщност ползвам Медисютикълс с идеята - поддръжка на скалп, ама ти ме застреля... от упор при това 😀 и сега съм объркана. И без това съм объркана с разните му ретиноли и други мазила. Мислех, че с косата си съм малко по-наясно😀 Моля, сподели ти какво ползваш. Знам, че си къдрокоска, макар и по-къдрава от мен.
Между другото, пробвах и аз прословутата ампула на Лалга. Ами, няма какво да кажа... косата ми е в много добра форма. За протокола - изрусена, суха,  фин косъм, 2с-3а

# 730
Шампионът е за скалпа , балсам /маска за изтощени дължини .

Това го знам, но марка да ми препоръчате.

# 731
Хайде някой да ми обясни какъв шампоан да си взема за чувствителен скалп, но и изтощена коса. По принцип ползвам Olioseta, но искам да сменя.
Хайде щом искате да смените, примерно с марките с насоченост грижа към скалп:
Philip Kingsley  създателя е трихолог
Napura
Mediceuticals

# 732
Kerastase шмат шампоан за чувствителен скалп ,допада ми и този на Lalga.

# 733
Момичета, нещо изпитано за спиране на косопада? Всеки ден по една шепа коса ми пада, а съм с рядка и тънка. Пробвах серум Bossle по препоръка, но сякаш не забелязвам нов растеж вече месец.....

# 734
Имам сериозен проблем с (липсата на) обема откакто ползвам сешоарът на Bio Ionic с графен 🫤 много ми е криво, защото ми прави много мека косата, има блясък и заглажда, но това с обема ми е голяма мъка, а толкова много имах преди.

Да ви питам за златистия шампоан на Calinachi - протеинов ли е? Дали може да повдигне малко корена 🤔 Измих се с прозрачния и много мека ми стана косата.

Общи условия

Активация на акаунт