Професионални серии за коса - Тема 161

• 84 361
  • 881
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да, със сигурност безсулфатните трудно мият. Преди като ползвах на Пантен прозрачния шампоан и доста добре почистваше, обаче като започнах с русото забелязах, че ми сваля боя и ставам оранжева, затова постепенно започнах с професионални серии за коса.
На МКС безсулфатния с арган ми харесваше, но някак доста мека я правеше.
И досега съм си най-доволна от Керастаз Blond Absolu, въпреки че не прави уоу обем. Преди него слагам скраб за скалп пак на същата марка и ми се струва, че с него по-добре се измиват мазните ми корени.
Това е вида на косата ми към момента, като бих приела съвети за шампоан, който ще даде повече обем, обаче предвид дължината ѝ по-скоро съм скептична да има такъв.. Grinning
Скрит текст:

Моята коса изглежда по-подобен начин.
Обем в корените си докарвам с това че ги изсветлявам и от изсушаването косата някак става по-обемна.
Може да прочетете в групата Hairholic постовете на Ради, според които за да може една коса да има обем, трябва да се грижим за скалпа, за да расте тя по здрава оттам.
Но тази грижа отнема време, а докато чакате може да опитате да пръскате в корена спрея на Tigi queen for a day, a по дължините да слагате от топката small talk.
От топката е нужно минимално количество защото иначе косата се слепва.
Много хубаво уплътнява и омекотява, а спрея дава обем в корена.
Също так може да ползвате термото на керастасе blonde absloue, при мен много напомпва.
И разбира се да сушите с косата надолу.

# 406
Като си говорим за мазни скалпове си мисля, че ние с тънките коси едва ли имаме чак пък толкова по-мазни скалпове, просто си проличава ужасно бързо, щото перушината ни се степва и сляга само като си помисли за мазно. Ужасно, но факт!

2-та последни шампоана за обем, които харесвах последната година са този на Редкен и на Lakme (и двата са обозначени като шампоани за фини, тънки коси). Редкенчето (по препоръка на секси фризьорчето от популярния Ютюб канал, който обичаме да цитираме) е чудесен при моята мека вода вкъщи, но ако не се лъжа  девойката от магазина на ЗР в Пловдив с подобна на моята коса го оплю страшно като пресушаващ (нейната вода е твърда!). Лакмето го взех от мерак да опитам нещо европейско без да му плащам ам. надценка, и на 2 миенета е също много, ама много добър продукт (както обикновено и двата ги взех със съответните им балсами).
Упс, още един пробвах и ми хареса - Goldwell, старата им опаковка отпреди ребрандинга!

PS Но съм съгласна, че независимо от шампоана, за да се стигне до по-дълготраен обем си има нужда и от стилизанти за обем/плътност/текстура.

# 407
  • София
Като си говорим за мазни скалпове си мисля, че ние с тънките коси едва ли имаме чак пък толкова по-мазни скалпове, просто си проличава ужасно бързо, щото перушината ни се степва и сляга само като си помисли за мазно. Ужасно, но факт!

2-та последни шампоана за обем, които харесвах последната година са този на Редкен и на Lakme (и двата са обозначени като шампоани за фини, тънки коси). Редкенчето (по препоръка на секси фризьорчето от популярния Ютюб канал, който обичаме да цитираме) е чудесен при моята мека вода вкъщи, но ако не се лъжа  девойката от магазина на ЗР в Пловдив с подобна на моята коса го оплю страшно като пресушаващ (нейната вода е твърда!). Лакмето го взех от мерак да опитам нещо европейско без да му плащам ам. надценка, и на 2 миенета е също много, ама много добър продукт (както обикновено и двата ги взех със съответните им балсами).
Упс, още един пробвах и ми хареса - Goldwell, старата им опаковка отпреди ребрандинга!

PS Но съм съгласна, че независимо от шампоана, за да се стигне до по-дълготраен обем си има нужда и от стилизанти за обем/плътност/текстура.

Да така е, на мазният си личи повече.
При моята коса ако не дай си боже ме завали, нямам проблем с изпъхване и начупване а проблемът ми е че някак ми се слепва и измърсява.
И след това не се оправя, като изсъхне.
Съшото и ако тренирам и се изпотя.

# 408
Здравейте. Поръчах си преди месец шампоан на alfaparf уж срещу косопад. Ми то за 1 месец ми окапа повече коса, отколкото за цяла година...Някоя от вас имала ли е такъв неприятен спомен от ползване на техен шампоан?

# 409
  • Варна
Едва ли пада от шампоана....време е за есенния косопад Disappointed Relieved

# 410
Да ви питам, има ли смисъл да ползвам Genesis hydra шампоана, ако нямам косопад? Искам да си взема шампоан без специфична насоченост, но с грижа за скалпа и се чудя кой…
Нямам конкретен проблем, освен понякога(рядко) повишена чувствителност.

# 411
Тази есен ще ме скапе😅 Смених го с 1 български с коприва. С него поне нямам проблем. Този може на мен така да ми действа. За първи път ми се случва толкова много да пада, та затова го набеждавам.

# 412
Тази есен ще ме скапе😅 Смених го с 1 български с коприва. С него поне нямам проблем. Този може на мен така да ми действа. За първи път ми се случва толкова много да пада, та затова го набеждавам.

И аз съм така всяка есен, особено напоследък. Взимам добавки, правя маски, мия се с висок клас шампоани. Виж си и желязото! Имай предвид, че за да се види ефекта от добавките примерно трябват 1-3 месеца...Дано да не останем без коси Smile

Да ви питам, има ли смисъл да ползвам Genesis hydra шампоана, ако нямам косопад? Искам да си взема шампоан без специфична насоченост, но с грижа за скалпа и се чудя кой…

Да, може, няма лошо.

# 413
  • Някъде там
Искрица на твоята здрава коса ампула веднъж на 2 седмици. Не прекалявай защото е сериозен протеин. Има вече пищящи мацки с напротеинчена слама.
Принцеса, благодаря Simple Smile
Ще я използвам веднъж на 2 седмици, но се чудя кога да вкарам терапията на Лакме К2.0?

По всяко време на годината е хубаво да се грижим за скалпа, не само в периода на засилен косопад.
За сега нямам есенен косопад, но не съм спирала с грижите за скалп.В момента използвам Виши антикосопаден и за стимулиране на растеж, след него серума на Ланза, на скалпа слагам балсам на Виши за сгъстяване на косата.Надявам се, че не пресолявам нещата Simple Smile
Това са продуктите, които използвам.
Скрит текст:

# 414
Sensaya някъде назад бях писала за Youthlock.
Пробвах я и в БГ и както предполагах,водата оказа влияние върху крайния резултат.
Серията за мен е балансирана с превес на протеина.При мека вода не се усеща толкова протеинова и някой с много изтощена коса би я усетил дори идеално балансирана.Твърдата вода обаче засилва протеиновия ефект,косата става по-суха,матирана,трудно управляема.Аз лично не бих ползвала серията на две поредни миенета.
Шампоанът измива добре,но не се пени много,което е разбиремо.Не оставя лигаво усещане като шампоаните на Керастаз например,но и не заплита косата.Ароматът за мен е унисекс,приятен,не се задържа в косата.
Маската и балсамът се държат като протеинови.Не оставят онова силиконово,лигаво усещане,не заплитат косата,но и не разплитат така,както керастазките.
Термото също оставя по-протеиново усещане.Косата остава лекичко суха,в същото време подхранена.Направи ми впечатление,че косата откъм корена,където е по-леко третирана,стана по-суха,разхвърчана и трудно управляема.Дължините обаче,там където са редовно тормозени,сушени,тонирани...заформиха хубави,лъскави  къдрици.За мен,серията е терапевтична,не китосваща и доста силна.За изтощени коси би била добро лекарство,но ползвана разумно.

Genesis hydra-fortifiant не е с насоченост към скалпа и не спира косопада.Той "предпазва" косъма от счупване.

Някой беше питал за аналог на керастазкия Терапист при Джойко.
Двете марки са различни,едните са по-китосващи, другите терапевтични.При Джойко няма такива силикони,които оставят косата толкова лигава.Ако се търси терапевтичния ефект на Терапист,то K-PAK,Defy Damage и Youthlock са подходящи.Ако се търси лигавия моментен ефект,то K-PAK за мен е най-близка.

Пробвах и аз форумната любов All in One на Олиосета.
Хм,не знам дали бг водата е виновна,но аз изобщо не съм впечатлена.Първите часове след нанасяне е добре,но нищо уау.На другия ден обаче косата ми става като слама.Дори фризьорката ме пита с какво съм се мазала,че косата ми е толкова суха.Пробвах го няколко пъти, след различни серии,слагах олио след него...не съм на седмото небе.Като се прибера ще го пробвам пак,но не очаквам кой знае каква разлика.

# 415
  • на земята
Здравейте навих се да си закупя сешоар маша Dyson,въпроса ми е какво ползвате за косата преди сешоара за да стои косата добре и по плътна?
Благодаря ви

# 416
Ужас, аз съм изкупила половината Керастаз и нищо до сега не ми прави "лигавия" ефект, който търся. Даже Терапист ме напротеинчи и сега косата ми е "сламена". Ще откача! Даже мисля да си купя Moisture на Джойко, само и само да видя малко хидратация. То не бяха терапии с Еластайзър екстрим, маски с масла, Керастази - чакам да видя косата си лигава един хубав ден и аз! Rolling EyesTrollfaceStuck Out Tongue Closed Eyes
Относно All in One и за мен не е УАУ, но е задоволително. Ванеса, регулирай количеството.
Лаленце - слагам Нектара на Керастаз или червения термичен спрей на Tresseme, а накрая Макадемия олиото в краищата. Но моята коса си е плътна, може би Цимента също би бил добре - аз моя го изхвърлих, защото му мина срока на годност и стана като вода.

# 417
Момичетата с dyson ,след като финиширате със съответните продукти преди изсушаване,постигате ли желания ефект с това чудо?В смисъл оправдана ли е сумата?Специално приставките за изпаравяне?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 16:04 от Calabria

# 418
Аз също отдавна се колебая да я купя този сешоар маша, но къдриците ми падат за половин час и не намирам смисъл да дам 1 400 лв. Приглажда горе-долу, не и иделно, но къдриците/вълните много бързо ми падат дори с лак за коса.

# 419
Моята коса също не държи, но аз не искам къдрици, така че ефектът начупване и лежерна букла ми е ок. Да си призная не съм пробвала със силен лак, защото не ми харесва и не мога да отговоря, но има доста видеа с тайни, за да държат къдриците.
Аз си купих този сешоар, защото лятото се суша само със студената струя, и заради приглаждащият ефект на приставката. Не знам дали си заслужава, но моята основна идея беше да си щадя максимално косата и да инвестирам в нещо мощно и удобно за ползване.

Общи условия

Активация на акаунт