Професионални серии за коса - Тема 161

• 80 742
  • 881
  •   1
Отговори
# 585
Имам едно странно усещане, че много от вас ползват твърде силни продукти твърде често. Естествено, може и да греша, все пак само на основа постовете тук се ориентирам.

# 586
Да се оплача от Генезис (Хидра) - косата ми буквално кльопна на втория ден и се омазни много по-бързо от обикновено 😞

# 587
  • Варна
Агентче нещо такова....масово народа се хвърля на терапии и ги правят до откат.
Аз имам Лалга CPR цялата серия и не съм я правила от близо 20 дни Grinning след първоначалната серия тестови протоколи.  Същото важи и за К18 и К2.0
Ще направя ампула лалга другата седмица преди боя задено с шампоана и маската от серията.,и на първо миене след боядисване протокол с Ш и маската без отмиване.

# 588
А какъв шампоан е за предпочитане да се ползва преди тези терапии,така,че косъмът да е максимално подготвен/отворен за подобна процедура.Последно с Архитекта на Керастаз се измих,к2.0 и след 10 мин Нектар термик и олио Макадамия и след обработка с ел.четка косата ми е 3 дни супер както след салон,а съм с кичури и гъста коса.Интересно ми е вие с какъв шампоан постигате желания ефект преди терапия,освен ако не е с шампоан от серията както Лалга.

# 589
  • Някъде там
А какъв шампоан е за предпочитане да се ползва преди тези терапии,така,че косъмът да е максимално подготвен/отворен за подобна процедура.Последно с Архитекта на Керастаз се измих,к2.0 и след 10 мин Нектар термик и олио Макадамия и след обработка с ел.четка косата ми е 3 дни супер както след салон,а съм с кичури и гъста коса.Интересно ми е вие с какъв шампоан постигате желания ефект преди терапия,освен ако не е с шампоан от серията както Лалга.
Аз използвам винаги един и същи шампоани.Мразя да сменям шампоаните.
В момента използвам виши енерджи(стимулиращ, който е против косопад).Шампоана е балансиран, измива страхотно косата ми и с всяка маска или терапия се спогажда.
Основно използвам него и балсама за сгъстяване на марката.
От време на време посягам към маските на олиосета и към терапиите.Преди два дни пробвах отново лакме к2.0, като този път сложих вместо три, две помпички и не добавих никакво олио, т.е останах си само с терапията.Косата ми няколко дни е страхотна.
Не всяка коса носи на мнодо продукти и трябва да се пробва докато се намери идеалната комбинация.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 08:33 от Искрица

# 590
Здравейте, може ли продуктите да се ползват със следната последователност:
1. Нанасяне на произволен серум за разтеж/косопад само в скалпа
2. Нанасяне по дължините и краищата на влажна и не измита коса Philip Kingsley Elasticizer Extreme (престояване)
2. Измиване с произволен шампоан (без нанасяне на маски/балсами)
3. Нанасяне по дължините и краищата на влажна коса от Lakme K2.0 (престояване 4 мин., след което сресване, термозащита и сушене със сешоар)?

# 591
  • Варна
deskaT ако косата не е грозно напротеинчена спести еластисайзъра и шампоана,с който миеш трябва да е протеин до балансиран-не произволен.
Еластисайзър с К2.0 не бих направила на коса ако не е изгорена с блондор и буквално се разпада при допир. Това е екстремна хидратация върху екстремна хидратация.

Искрица
много хубав семпъл протокол, да ти знаеш кое и как Heart.
Дългите многостъпкови протоколи са за коси с много нужди едновременно. При твоята такива няма. Рутинна грижа с малко глезене чат пат и косата е щастлива.

Calabria Преди старта с такива  терапии първия път е хубаво да се ползва ДПШ,а от там нататък ако се прави серия- протеин до максимум балансиран с превес на протеина. В твоя случай си право в десетката с Архитекта Grinning.

Момичета радва се,че сте доволни. Биомиметиците са бъдещето в грижата за косата и е хубаво да се възползваме от новостите.

Искам днес да ви похваля един финиш,който буквално прави фурор в нашите среди напоследък Happy Endings Nourishing Balmhttps://lookperfect.eu/sam-mcknight … rishing-balm.html

Ползвам го от около два месеца и съм очарована. Перфектно затваря косъма,омекотява,приглажда,обира фриза и прави косата бляскава,жива и подвижна.
Марката е нова на нашия пазар. Внася я същия вносител който внася и Алтерна.
Доста неща техни пробвах вече  и да ви кажа оправдават си цените/направо са си евтини в сравнение с Лалга/и са козметика,която не се нуждае от 3 висши,за да я ползваш.

# 592
sam-mcknight
Марката е нова на нашия пазар. Внася я същия вносител който внася и Алтерна.
Доста неща техни пробвах вече  и да ви кажа оправдават си цените/направо са си евтини в сравнение с Лалга/и са козметика,която не се нуждае от 3 висши,за да я ползваш.
Princesata нямат ли някой код за групата ? Smile пъхнала съм в кошницата всички малки разфасовки, защото ме е страх да поръчам пълноразмерен продукт, ама от друга страна не излиза сметката на мл/цена Simple Smile Много ме е страх да не се мина Laughing след неуспешните покупки в последно време Angry Даже отложих Лалга, че като каза силен протеин ....

Моята пущина определено има нужда от хидратация в момента, и с липсата на мароканската маска Disappointed Relieved направо не знам какво да правя.
Колебая се между къдрокосата на Керастас и Алтерната за която ти писа.

# 593
Ползвали ли сте стилизиращи продукти на Marrocanoil и от кои сте доволни?

# 594
  • София
Casual и аз чакам код за look perfect. Мисля да рискувам д тази за къдрава коса my hair my canvas. Чакам и хидратиращия балсам и маска на алтерна за проба.
Последно така си изгорих косата че в чудо съм се видяла какво да правя, дори корените ми са зле.
Май да ползвам протокола по горе - еластисайзър и терапията на лакме която нямам. Мечтая за 1 литър маска на марокан 😫😫

От алтерна съм със смесени чувства. Имам bond repair серията шампоан балсамми серум и хидратиращия шампоан за сега. Хидратиращия повече ми допада.
С бонд шампоана чувствам леко засушаване като мия.
После балсама оправя нешата. Имам и количество маска скоро ще пробвам.

Но съм съгласна че бякои хора ползват твърде силни продукти.

Сега идва една приятелка в нас и иска терапия, тя е с тънка коса, мазен корен и сухи краища, боядисва се червена.
Според теста с косъма искаше протеин та се изми с дпш и реших да я мина с балсама бонд рипеър с малко серум и терапевтичната преса. Е косата и бая се утежни.
А моята която също е тънка и е недостатъчен тоя протокол 😂😂😂

Иначе онзи ден в изблик на ужас от сухотата на косата ми се намазах с забрваената маска на макадамия дето ми е пред разваляне (влача я от 2020) та имаше приятен ефект но не като кафявата капачка 😫😫😫😫

# 595
  • Варна
Не дават кодове за Сам по принцип. Договорили са цена 20% по-ниска от Англия/не лъжат/ и затова няма кодове. Даваха подарък травъли в началото.  Абонамент за нюзлейтъра дава 10%. Публикувано ревю също дава 10%,а за 5 ревюта дават еднократен код 20%,който се отразява директно в акаунта и се натрупва с текущите кодове.
Точно такъв ползвах аз за последната си поръчка та имах 30% сумарна отстъпка,което си е повече от прилично.

Мélisande
ако наистина си изгорила косата,а не си я пресушила по-скоро Еластисайзър с К18 или Лалга ампула. Изгорената коса няма да мине само с хидратация. И да не ти харесва резултата кератина трябва да се възстанови.
Затваряй косъма с богати овлажнители.
Да ще липсва Марокан...Пробва ли да му добавиш от тяхното олио? Казват,че доста подобрява резултата.

# 596
  • София
Нее, за щастие успях да се отърва от маската и не искам да се докосна повече до нея.

Иначе последни измивания само протеин правя, но нещо нито к18, нито ампулата на лалга дават резултат при мен.
Нешо подобно на при макадамия се получава, само че за щастие не ми се оплита косата кой знае колко.
Два пъти правих ампула на лалга, единия път с терапевтична преса, другият път под шапка за 1 час минимум, но ефект няма. Единия път мих преди нея с дпш на шу? Другия път с протеинов.
Не мога да кажа че е лош ефекта, но по-скоро е никакъв.

А за изгарянето писах анонимен пост в групата. Корена не хваща и това е. Нито нисък оксидант, нито висок сработи.
Дори блондор не може да ми вдигне нивото. Какво става не знам.

Форума променя, наживо цвета е по-жълт.
И това След  силно исветляваща боя joico, след това блондор отгоре на резултата от силно изсветляващата. Това за мен не е нормално.
Чудя се каква е причината.
Joicoto с 12% оксидант и мн престой вдигна до оранжево. Блондора с 6% оксидант и седене вдигна оранжевото до жълто но не като др път светло жълто а някак по тъмно.
Така се увреди косата, че нито тонер, нито тониращ шампоан не хванаха след това.

Боядисвам се от 27 години руса, с няколко години брюнетска и червена гама, но в такова чудо като последното боядисване не съм се хващала.

И да, проввала съм фризьор, след последният опит в който пусках корен 3 месеца с цел да ми го изсветлят на кичури и да се прелее и отидох и си тръгнах с един и същ цвят, вече не ходя на фризьор.

Направих колаж да видите последният фризьор, пурвия ред снимки са преди боядисването в салона, снимка с кичурите и снимка след 😂😂😂😂

Пак след

За това се опитаха да ми поискат 250 лв . Преустанових фризьорите след това, чела съм все пак “Новите дрехи на царя”

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 13:02 от Мélisande

# 597
Candy_girl,
Всичко съм им тествала, но това ми е напълно достатъчно:
Скрит текст:

# 598
Ампулата на Лалга за 1 час под шапка ?????? Аз я държа 10 минути ? Така пише . Как е правилно?

# 599
  • Варна
Мélisande току що коментирах твоя казус с топ колорист,от който съм научила зверски много.....
Медикаменти някакви да приемаш? Често това е причината косъмът да  не реагира по очаквания начин.
Спази ли пропорцията боя оксидант. За да не се изсветли корена това е другия възможен проблем-рядка боя/оксиданта е повече от 2:1/.
Случвало ми се е на мен лично последното. Коренът ми да не иска да се изсветли докато ползвах кухненската везна да си смесвам боите Grinning.
От много време си ги меря по бабаешки Grinning разграфен контейнер от аптеката 50мл. събира 60мл. до горе. Слагам 40мл. боя и допълвам до горе с оксидант и пълня още една мярка само с оксидант Grinning. Грешка няма. 40мл. боя с 80мл. оксидант перфектно ми стига за корен и обливка.
Другата магария,която научих от нея е да завивам косата с найлон/не ползвам 12-ка оксидант откакто ме научи на това/. С 9-ка изсветлява идеално и няма рижаво и жълто.

lidijag
ако те устройва ефекта след 10мин. не е нужно да клечиш повече. Принципно такъв сорт терапии е хубаво да са с по-дълъг престой. И е нормално да пише 10мин. на повечето маски пише 5 Grinning. малко са лудите,които ще купят терапия,на която пише намажи се и стой с шапка за баня 2ч.  Grinning

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 07:55 от prinzesata

Общи условия

Активация на акаунт