ЕДИНАДЕСЕТИ клас 2023/2024

• 61 010
  • 810
  •   1
Отговори
# 780
Иначе преди ден-два ми "изпляска", че щял да кандидатства в УАСГ. А аз цяла година питам, ли питам - отговор "Незнам". Поне единия от профилите е математика.
За съжаление, пп мат се оказва минус за прием в УАСГ Sad. При тях дзи мат е с един и същи коеф за ооп и пп. Ако не си профил, явяваш се на елементарната мат и не го мислиш въобще.
Наистина не се побирам в кожата си от балообразуването на инж. ни вузове. Навсякъде на запад за инж искат приемен изпит по мат, а тук може и с ооп, може и с бел...

# 781
Е, нали все още математиката може да ти помогне да влезеш Grinning
Можеше само с есета да се влиза, предстоят и квоти за различните.
Доколкото знам на запад сега все по-често въвеждат изпити и където ги е нямало преди. Дето се вика, те където отиват, ние от там се връщаме. Grinning
Ако искат и по цвят на очите да си правят приема, ама ако не питат за математика техническите унита са като транспортна фирма, която набира шофьори без да пита за шофьорска книжка.

# 782
  • у дома...
Дъщеря ми си е ориентирана отдавна. Тази година ходи и на отворените врати във два от факултетите в СУ. Търси вариант Б за всеки случай. Но пак като евентуално стъпало към единствената желана от нея професия. Тя реално от три години "практикува", като последните две много по-сериозно. За момента отзивите от ръководителите ѝ са повече от отлични. Е, има още мнооого да учи, но поне трупа опит. Успя вече да види и двете страни на медала в нейната област, така, че не хвърчи много в облаците.
Живи и здрави да са децата, всяко ще си намери неговото място.

# 783
Аз скоро разбрах, че и 30% от местата в инж специалности на УАСГ са за учениците от бившите строителни техникуми. И после ще ми говорят за предимствата на тези с пп мат, че ще я учат пак същата, демек предимство е, че ще тъпчат на едно място.
Ох, бях си обещала да не се паля на тази тема и все не се удържам.

# 784
Аз пък с изненада разбрах тази година, че във ФМИ можеш да запишеш специалност преференциално, ако се класираш в 12 клас на втори кръг на Националното състезание по компютърни мрежи. И това го разбрах случайно, защото синът ми се класира тази година, още в 11 клас.
За ТУ също има преференциални условия, без да е необходимо да кандидатства, ако има успех от дипломата 5,50 и си е защитил успешно дипломната работа в 12 клас.
Явно част от университетите имат и алтернативен подбор, за да могат да привлекат повече успешни ученици за свои студенти.
Синът ми отдавна сам си движи нещата, аз никаква идея нямам за принципа на кандидатстване в който и да е университет.

# 785
Отворих сайта на УАСГ, в част "Прием" за тази година. ДЗИ по мат може да му изиграе лоша шега, както и оценките по ПП-мат.
Как да кажа - недолюбва БЕЛ - четири години - четири различни преподавателя, и не мисля че ще изкара отлична оценка на ДЗИ. Иска и ДЗИ -АЕ, засега смята три матури да кара, ама само засега.
Ще го карам да следи сайта за курсове в УАСГ, да се записва, да ходи на място - малко или много може би дават задачи по формата на кандидатстудентския изпит. Лошого е, че иска спец.Архитектура, а не е хващал молив и четка от незнам си колко време. Та и там трябва да търсим учител.
Всъщност наистина другата година тежестта ще е върху/при седмокласника, защото колкото набора обича мат., толкова малкото не.
Набора да се спасява с организацията.

# 786
Аз, ако може да върна пак на оценките?
Ако има следните да кажем годишни оценки:
Модул 1 ПП мат. 4 (зад. модул)
Модул 2 ПП мат. 5 (зад. модул)
Модул 3 ПП мат. 4 (изб. модул),

коя оценка ще отиде за дипломата, и трите ли? И плюс още една обща за ПП мат.?

# 787
И трите, плюс 4,33 по пп мат.

# 788
Така го разбрах и аз от предния ти пост, ама си помислих, че няма как да е така.
Каква е логиката, да участват три оценки и после средноаритметичното им.
Ако са искали да се генерира бройка са се представили слабо, защото явно не са сетили, че има още средногеометрично, среднохармонично, средноквадратично. Grinning

Последна редакция: чт, 09 май 2024, 20:46 от solnichka

# 789

Това е извадка от диплома на приятелско дете. Фигурират и модулите и пп.

# 790
Е то и моят вече е приет в един университет заради едно състезание, и дъщерята беше приета навремето, но какво от това. Нито тя отиде там, нито той ще иде в този университет. Но наистина има доста алтернативни и б,ц,д варианти. Ако ще е просто нещо. Аз все се надявам той да намери Нещото, което е Неговото.

# 791
  • Някъде в Европа...
Е то и моят вече е приет в един университет заради едно състезание..
Сега ако кажеш и че състезанието е DH 😂😂😂😂, много ще ме зарадваш 😁...Браво на симпатягата 😘

# 792

Това е извадка от диплома на приятелско дете. Фигурират и модулите и пп.
Браво на това дете!
То моят коментар не беше заради това, че не ти вярвам, че фигурират и оценките и средноаритметичното им, а от недоумение какво налага това.

# 793
  • София
Аз скоро разбрах, че и 30% от местата в инж специалности на УАСГ са за учениците от бившите строителни техникуми. И после ще ми говорят за предимствата на тези с пп мат, че ще я учат пак същата, демек предимство е, че ще тъпчат на едно място.
Ох, бях си обещала да не се паля на тази тема и все не се удържам.
Не се паля за такива неща вече аз. Може да констатирам с озадачение, но не и наистина да се ядосам. 😊
То има много неща, които са криви, не само у нас, това е положението.
Въпросът е и ние, и децата, да можем да си извличаме  ползите от съответната ситуация. Винаги могат да се открият такива.

# 794
Е за приема разбирам, но нали после трябва и да се учи, ясно е за кои ще е по-лесно,   не се ядосвайте
Air, ако беше за това, да са станали професори вече

Общи условия

Активация на акаунт