Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 783
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Децата измислят прякори на всеки,особено и ако името е по-завъртяно и може да се римува…

# 106
Да, името Бела дори не го намирам за толкова странно, визирах по-скоро разговора и този неприятен прякор, изречен от малко дете, вероятно чут от възрастен.

Бела казват на Белослава. В дг имаме момиченце с такова име и така му казват

# 107
  • София
Едва ли е от възрастен. Децата в днешно време са "доста лоши" Joy това е шега, разбира се.
И ние едно време измисляхме прякори. Дамян - дебелан, Людмила - камила, Лида - гнида. Сега като се сещам.... ами ужасно е. А в днешно време с тези модерни имена има повече поле за изява Grinning

# 108
  • Sofia
Мария Касия,от тв,14-15год.

# 109
  • София
Бойкан - мъж на средна възраст
Роши Петкучева - ако Роши е краткото, не мога да предположа какво е името

# 110
  • Замък сред облаците
Бойкан - мъж на средна възраст
Роши Петкучева - ако Роши е краткото, не мога да предположа какво е името

Ротшилда? 😄

# 111
  • Пловдив
Пешка - вчера го видях на табела на нотариус. Сякаш нотариусите са се наговорили да са със странни имена Grinning

# 112
Пешка - вчера го видях на табела на нотариус. Сякаш нотариусите са се наговорили да са със странни имена Grinning

Пешка Чернокожева в Бургас ли Laughing
Мен тази табела много ме впечатли.

# 113
  • Пловдив

Пешка Чернокожева в Бургас ли Laughing
Мен тази табела много ме впечатли.

Да, вчера я видях. Ама светна зелено и трябваше да тръгна, не успях да я снимам Grinning  Позачудих се, дали е черна пешка(от шаха, да не си помисли някой, че съм расистка) или Пешо по женски Smirk

# 114
Валерика, 3-4 годишна.

# 115
Жулиан Кристоф Жан-Габриел Отт
Хрисим Атанасов
Нейтан Банчев

# 116
Ох, аз помислих, че това са две деца - Салина-Мари и Динко Ганев.

И аз! Satisfied
Две женски и две мъжки имена, това с цел един ден момата англичанка сама да си избере пола. Joy

Не знам за пола, но винаги съм се чудила какво се е въртяло в главата на тези родители, докато са мислили името. Всички искат да са уникални, да са модерни, но на Бат'Сали надали ще й е весело. Знам,че всеки си има право да си кръщава децата както иска, но за бога, малко здрав разум няма да навреди. На български звучи абсурдно.

# 117
  • Sofia

И аз! Satisfied
Две женски и две мъжки имена, това с цел един ден момата англичанка сама да си избере пола. Joy

Не знам за пола, но винаги съм се чудила какво се е въртяло в главата на тези родители, докато са мислили името. Всички искат да са уникални, да са модерни, но на Бат'Сали надали ще й е весело. Знам,че всеки си има право да си кръщава децата както иска, но за бога, малко здрав разум няма да навреди. На български звучи абсурдно.
Според мен детето е родено в чужбина от български родители. После може и да са се върнали в България за постоянно.
Това обяснява липсата на -ов/-ова при бащиното име и липсата на -а при фамилното име. В България е разрешено бащиното име да е без -ов/-ова, но фамилното име не може да бъде променяно.

Пример:
Сестра ми не е българка. Баща ми е българин. Сестра ми е с фамилното име на баща ми, но в мъжки род - на -ов. В чужбина не позволяват да има женска форма на фамилията, защото това се приема за две различни фамилини имена.
Брат ми не е българин и той. Там, където се роди, бащиното име не съществува. Следователно като негово трето! лично име взе личното име на баща ми, естествено без -ов, защото никой не би разрешил подобно нещо.

А за момиче бащиното име дали е с -ова или без, винаги ще е мъжко. Например "Трифонова" или "Динкова", на всички ни е ясно, че е мъжко име, въпреки, че завършва на -ова.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 19:51 от Brin de muguet

# 118

И аз! Satisfied

Според мен детето е родено в чужбина от български родители. После може и да са се върнали в България за постоянно.
Това обяснява липсата на -ов/-ова при бащиното име и липсата на -а при фамилното име. В България е разрешено бащиното име да е без -ов/-ова, но фамилното име не може да бъде променяно.

Пример:
Сестра ми не е българка. Баща ми е българин. Сестра ми е с фамилното име на баща ми, но в мъжки род - на -ов. В чужбина не позволяват да има женска форма на фамилията, защото това се приема за две различни фамилини имена.
Брат ми не е българин и той. Там, където се роди бащиното име не съществува. Следователно като негово трето! лично име взе личното име на баща ми, естествено без -ов, защото никой не би разрешил подобно нещо.

А за момиче бащиното име дали е с -ова или без, винаги ще е мъжко. Например "Трифонова" или "Динкова", на всички ни е ясно, че е мъжко име, въпреки, че завършва на -ова.

Доколкото разбрах родена си е в България. Липсата на -ова окончание си е вече доста срещано явление и тук. Имах предвид личното име на детето - Салина-Мари. Звучи абсурдно, особено в съчетание с името на таткото.

# 119
  • Sofia
Ако детето беше родено в БГ, просто няма начин фамилията й да е в мъжки род.

А ако не е родена в БГ, името Салина-Мари може да съвсем приемливо за държавата, където е родена.

Общи условия

Активация на акаунт