Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 862
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И аз се обърках Rolling Eyes

# 301
Според мен е женско името. Не разбирам защо поне фамилията не е с правилно окончание.
А Асен е напълно нормално мъжко име, от което става добро презиме.
За мен е много сбъркано и неблагозвучно жена да е с мъжко окончание на фамилното име като например Надежда Нейнски.Close

# 302
  • София
То май Нейнски няма женски вариант. Самата фамилия си е такава.
Някой да ме поправи ако греша, че не съм сигурна.

# 303
  • Пловдив
Как да няма - женският вариант е Нейнска, като всяко българско име на -ски. Първата жена на втория мъж на Надежда с мъжкото окончание се казваше Мирослава Нейнска, сега не знам дали е запазила името, беше някаква в БНТ.

----
Ирис трябва да е жена, да, макар че не мога да бъда сигурна вече в нищо. Шантавото име би могло да се обяснява с двойна брачна фамилия с модно мъжко окончание, като Нейнски, обаче при това обяснение ме смущава Асен и Гюзел. Тоест ако по баща е Ирис Асен Гюзел, баща и трябва да се казва Асен Гюзел и много на циганско взе да ми бие. Flushed
П.П. Разбира се, мъж с име Асен Гюзел може да е и просто дете от смесен брак, например на българка и турчин.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 14:07 от Магдена

# 304
За мен всички фамилии, завършващи на -ски, в женското окончание са -ска и толкоз.
Моята фамилия по мъж е такава и никой не е бил затруднен да я образува.

# 305
  • София
Еее, спокойно, хора.
Казах, че не съм сигурна.
Не съм написала, че съм 100% сигурна и "толкоз".

# 306
Аз с "толкоз" имах предвид напъните за оригиналност на приемащите мъжката фамилия директно.

# 307
Катилин
Хриска
Радмила

# 308
И аз познавам една Радмила.

Дечка
Майре - преводач на книга

# 309
  • Пловдив
Радмили има не една и две, и аз познавах една навремето. Имаше и такава баскетболистка в националния отбор през 80-те.

Катилин - когато бях студентка, имаше студент с това име в по-долния курс. Мисля, че сега е нотариус (грешка - съдебен изпълнител бил), или поне едва ли има двама юристи в България с подобно име.
Звучеше ми още тогава като Катилина - оня римлянина от древността, а сега като го написах - прочетено с погрешно ударение, става катИлин (от "катил"). Flushed

Дечките обикновено са баби, но точно сега по работа през ръцете ми мина споменаване на млад мъж Дечко. А в родилното навремето се засякох с една Недялка от Копривщица, която каза, че при тях традиционно на Недялка казват Дечка, съответно и на нея в семейството и викали Дечка, а не например по-модерното Нели. Трябва да е около 46-47-годишна сега.

# 310

Катилин - когато бях студентка, имаше студент с това име в по-долния курс. Мисля, че сега е нотариус (грешка - съдебен изпълнител бил), или поне едва ли има двама юристи в България с подобно име.
Звучеше ми още тогава като Катилина - оня римлянина от древността, а сега като го написах - прочетено с погрешно ударение, става катИлин (от "катил"). Flushed
Същият е , но е ЧСИ.

# 311
Аз познавам Дечо, и той вероятно по веригата Недялко - Неделчо -Делчо - Дечко - Дечо /около 50 год./. Иначе веднага се сещам за художника Дечко Узунов.
Изобщо от старите имена са останали като посъкратени, например : Янаки - Яни.
Освен Радмила и Ивомила знам. И тя около 45 год.

# 312
  • София
Аз пък познвах Дечислав. Скоро разбрах, че преди години си е сменил името.

# 313
Лилян, мъж на средна възраст.

# 314
  • София
Аз познавам Дечислава. Познавам и няколко Дечовци, но всички са Неделчо.

Общи условия

Активация на акаунт