Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 502
  • 816
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Разбирам тревогите ви за трудната адаптация, защото го изживях някога. Единствено в гимназията ми се случи. Винаги съм била общителна от детската градина до университета и т.н. Но в гимназията не беше така. Особено в началото, не искам да си спомням. Не е имало лошо отношение, но нямах приятели. Чак към 9, 10 клас си намерих по-близка приятелка. Стискам палци при всички ваши деца да е моментно!
За моя радост, синът ми се чувства много добре. Намери си приятел в класа преди 15.09. Общува с няколко момчета от неговия и с още няколко деца от другите класове. Хареса си учителите, особено тези по английски. Не харесва математичката и вероятно нищо няма да научи от нея. Дано я сменят.., но пък по БЕЛ в никакъв случай не искам да се сменя.
В неговата паралелка часовете по език са 19, а по математика са 4.

# 661
  • София
Дамасцена, да, трябва да носите акт за раждане оригинал и копие.

Моята девойка също е от притеснителния вид. В периода 5- 7 клас не можа да се сработи с класа си (тогава и Ковид помогна много) и сега се страхува много да не се повтори същият сценарий и пак да не си говори с никого. Вчера е седяла сама на чин и това е допълнило притеснението. Не е била само тя де, имало е други деца сами. Опитвам се да ѝ помогна с идеи как да завърже разговор, дано да се поотпусне. Предполагам, че всички в момента са леко притеснени и се надявам постепенно да се отпуснат. За днес съм ѝ дала задача да разбере дали някой е направил група на класа и да се присъедини, ако има.

# 662
Акт за раждане само ако няма международен паспорт. Миналата седмица вадихме нов такъв на дъщерята и изрично попитахме служителката в 4 РПУ за това, което е необходимо за издаване на първа лична карта.

# 663
  • София
Моите и двамата имаха международен паспорт и въпреки това ни поискаха акт за раждане и копие.

# 664
  • ВАРНА
рони, СМГ колко часа математика имат?
МГ Варна са с пет. Дъщеря ми очакваше повече.

# 665
  • София
Моите и двамата имаха международен паспорт и въпреки това ни поискаха акт за раждане и копие.

Именно, всяко РПУ работи по негови си правила 🤨. За това най-добре да се носи акт и копие, няма да натежи.

# 666
Прасучно, преброих ги 7 часа седмично.

# 667
И ние сме в със 7 часа Мат. ППМГ

# 668
  • ВАРНА
Благодаря ти Simple Smile
Супер сте в смг. На МГ Варна алогичните действия.

# 669
За НПМГ ФУЧ и ИУЧ се виждат в програмата в Школо, различни са за различните профили. Показаха ни ги и на общата род.среща, но уж щяха да публикуват презентацията, но не я откривам на сайта.
Химията имат ИУЧ химия и математика по 1 час по спомен (8клас), ФУЧ е химия и биология.
По английски са правили тестове не за оценяване, а да се види откъде тръгват...
И моята е на училищно ниво, но в 35то всички часове ФУЧ+ИУЧ бяха езикови за първи и втори чужд език... Та категорично не е за abc Simple Smile
Договаряли са се с учителката, че ще продължат проект "научи учителя си на пеиродни науки", т.е. ще водят урок по химия в час по английски изцяло на езика... тази, следващта година и така с развитие Simple Smile

# 670
  • София
Благодаря ти Simple Smile
Супер сте в смг. На МГ Варна алогичните действия.
Погледнах за каките, които бяха в СМГ с разширено изучаване на английски език , в осми клас са имали стандартните 3 часа математика и още четири от ФУЧ. ИУЧ е използван за информатика. Общо 7 часа
В девети клас вече имаха 3 стандартни часа мат, 4 от фуч и 2 от иуч, което прави общо 9 часа математика.
Дано успеем да наваксаме вкъщи малкото часове стандартно които имат. Интересно ми е защо масово повечето училища не използват фуч часовете за да компенсират очевидно недостатъчният брой часове за усвояване на материала по някои предмети.

# 671
Айла, ползват си ги за профилиращите предмети Hands V

# 672
При дребното са 3 стандартни математика, 1 ИУЧ и 2 ФУЧ (общо 6). Той е с разширен АЕ 14 часа седмично (2, от които са ФУЧ).

# 673
  • София
Интересно ми е защо масово повечето училища не използват фуч часовете за да компенсират очевидно недостатъчният брой часове за усвояване на материала по някои предмети.

За едно конкретно училище - отговорът е, че няма постоянен интерес от децата и нямало учители.

# 674
  • София
Айла, ползват си ги за профилиращите предмети Hands V
Питам за фуч конкретно, в 35-то в програмата не виждам изобщо фуч.
В СМГ в осми клас Николета е имала три дни по седем часа и два дни по осем часа, общо 37 часа, докато Ели ще има три дни по седем часа и два дни по шест часа или общо 33 часа. Разликата е от 4 часа фуч, които ги има в едното училище, а в другото не, тъй като са не само избираеми, но и незадължителни.

Общи условия

Активация на акаунт