Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 486
  • 816
  •   1
Отговори
# 705
Супер, живо си представих нещо като гримьорна скрита зад сцената. Това ще да е била психологическият съветник в ролята на чистачка - внедрен агент!
Даже малко подозрително ми се вижда, но... да не параноясваме.
Да не прекалявам, но само да споделя, че същата жена е подгонила едно момче в коридора с дръжката на метлата, уж да го "бие".... Шантава жена е явно😅😅😅. Но по големите ученици споделиха, че всички, много я обичат. Явно не осъзнавам, точно колко е голям стреса  за децата ни в момента и как все още нямат точна преценка за нещата. А едно време ни учеха в университета, че най големия стрес бил в първи клас🙊
Преди малко, ми зададоха въпрос съвсем плахо... " Абе, вие да не сте се обаждали на директора  вчера? Днес всички бяха много мили."  Не, че не ми мина през ума, да  звъна/ познат / ни е. Добре, че реших да изчакам. Та  тази жена, чистачката явно има  и тепърва ще има главна роля в училищния  ни живот😅😅😅

# 706
  • Някъде там...
Да се похваля, че от Школо ми оправиха профила и вече нямам два отделни профила в училището, а всичко е събрано в един, както си му е редът. Simple Smile  Писах им на контакти и реагираха много бързо.

# 707
Кое е училището с чистачката?

При нас също имаме новите профили в Школо.

# 708
Прасунчо, казали са ти. За РИЧЕ са 7 часа. ИИЧЕ не бях сигурна, но и те сякаш са със 7. И към това имат школа, за който го влече.
Ще изтраят до следващата година,  когато ще си имат по 9 часа.
ЛеВент, успехите на учениците на Костов не са се случили без пот. Така де, никога да не прекалява и да не дава по-малко от 20 задачи.
Бързо свикване на децата. За два дни в нова среда е нормално да не са се адаптирали. Да си дадат време и да не се чувстват като жертви. И с учителите, и с колектива ще свикнат.

# 709
Кое е училището с чистачката?

При нас също имаме новите профили в Школо.
Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение  в малък град, но най доброто и реномирано училище в нашия район с изключително високи резултати от  НВО в 10 клас  и ДЗИ в 12 клас и то от доста години.

# 710
Привет и от мен! 🙂
Девойката е в обратната крайност - лети от щастие. Много ентусиазирана и доволна, от първия ден момичетата се движат на тумба из училище, всеки час сяда с различно момиче, опознават се. Момчетата са кротки,  повечето - дечковци,  демек - идеални. С тях разцъква шах.
С голяма част от децата се е виждала по състезания, още тогава са се заговаряли и сега не са съвсем непознати. Класът изглежда доста читав на първо четене,  ще видим.
Сега осъзнавам с пълна сила колко много сбърках и не я преместих от стария клас, а я оставих до края. Сега, когато е в среда на деца с равни възможности,  направо все едно друго дете виждам. Вече не е бяла врана  и "смотана зубърка ". Толкова дълго чакаше този момент, че още и е трудно да повярва. Надявам се все така да продължава.
Успешна адаптация на всички деца! Ще се справят, всичко ще е наред! 🙂

# 711
  • София
И моят е мълчалив и необщителен, доста трудно очаквам да създаде някакви контакти и да се впише в средата. С батко му, който е в същото училище, но друг профил, не съм имала такива притеснения. Всяко дете е различно. Малко момчета са в класа. Беше изненадан първия ден как никой не говори в час и не се крещи като в предното му училище. Учителите ми направиха добро впечатление на рс, която беше преди началото на уч.година, но ще видим после.

# 712
Моят син от години ходи на училище без желание. Вчера за първи път го чух да казва, че всичко, което учат, му е интересно. Така се зарадвах, че училището му харесва! Дано и занапред е така!

# 713
Прасунчо, казали са ти. За РИЧЕ са 7 часа. ИИЧЕ не бях сигурна, но и те сякаш са със 7. И към това имат школа, за който го влече.
Ще изтраят до следващата година,  когато ще си имат по 9 часа.
ЛеВент, успехите на учениците на Костов не са се случили без пот. Така де, никога да не прекалява и да не дава по-малко от 20 задачи.
Бързо свикване на децата. За два дни в нова среда е нормално да не са се адаптирали. Да си дадат време и да не се чувстват като жертви. И с учителите, и с колектива ще свикнат.

Това за задачите и аз го казах на дъщерята. Няма повод за мрънкане, добре е, че учителят е активен и се старае да навакса малкото часове в 8 клас.

# 714
Почна раздаване на диплянки за екскурзии. Само не разбирам тези фирми защо така злоупотребяват с ценообразуането? Ако отидат всички деца, не може ли да направиш някаква пакетна цена с отстъпка някаква? Само аз ли го намирам това за дразнещо? Порових малко в нета, ами за обявената сума не намерих такава екскурзия, за такава 1:1 цените са със 100-на лв по-малко.

Да не говорим отново за униформите, че и там съм бясна, за един парцал дадох 40 лв за бр. ....Тези хора ни имат за касички.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 13:27 от Radina

# 715
  • у дома
Почна раздаване на диплянки за екскурзии. Само не разбирам тези фирми защо така злоупотребяват с ценообразуането? Ако отидат всички деца, не може ли да направиш някаква пакетна цена с отстъпка някаква? Само аз ли го напирам това за дразнещо? Порових малко в нета, ами за обявената сума не намерих такава екскурзия, за такава 1:1 цените са със 100-на лв по-малко.

Да не говорим отново за униформите, че и там съм бясна, за един парцал дадох 40 лв за бр. ....Тези хора ни имат за касички.
100лв в повече сигурно покрива пакета на учителя /учителите ръководител/и

# 716
  • София
100 лв./човек далеч не покрива само престоя на учителя/ите. Smile
Всички, мисля, чудесно знаем това.

# 717
Тениската тип лакоста от униформата е на George /20лв. от "униформения" магазин/ -  в сайта в момента 5бр.същите  са общо 30лв...

# 718
А нашите "зайци" ще покоряват Черни връх на организиран тиймбилдинг за трите паралелки следващата неделя. Класът се сработи много бързо, както казва дъщеря ми, "странно, но всички момичета се харесахме веднага". Учителите също са ок  всички са млади и имат добър контакт с децата. Имат НЕ 20ч седмично, два от тях са ФУЧ, третият ФУЧ е Лични финанси,  мат 3 часа, БЕЛ 4. Първият сблъсък с новия език мина добре, харесва и. Утре трябва да представя презентация на немски, много е убедена, че ще се справи. 15 момчета на 11 момичета са в класа, ок е, според мен. Учителката по БЕЛ е всеобща любимка, моя също, откакто настоя на първата родителска да не купуваме учебници, защото, цитирам: Не мога да обяснявам на децата защо в учебник по БЕ има правописни грешки.
 Струва ми се, че намерихме правилното за нас училище, пожелавам и вашите гимназисти да се почувстват така!

# 719
Тениската тип лакоста от униформата е на George /20лв. от "униформения" магазин/ -  в сайта в момента 5бр.същите  са общо 30лв...

Точно от George купувах и аз тениските и пуловерите, бях си намерила емблемите и в началото на всяка учебна година имах два часа труд и творчество - шев и кройка, ама яко. Ами един пуловер в Бонитата ми беше тогава 36 лева. Като го купувах от Джордж - цена + доставка + емблема = 9 лв.. Тениската - 7 лева, срещу 26 в Бонитата.
Е?!?!?
Умирах от яд, че суичърите бяха двуцветни и тях не можах да ги намеря посмъртно никъде. И официалната униформа - че сакън, без нея не можеше да се открие учебната година!!!
това с униформите е жива изнудвация - въпросът е принципен! Все пак, независимо, че детето тогава учеше в ЧУ, направо умирах от яд и скърцах със зъби за грешните пари, които се даваха.

Общи условия

Активация на акаунт