🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXI 🎬

• 58 372
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • в сърцето на един мъж...
Не съм гледала нито един френски криминален филм.😅

Ми аз като по-стара, всичките съм ги гледала Sweat Smile

# 196
  • Sofia
Кримките с Ален Делон на кино ги гледах някога.
Имахме ли анкета за любовни филми? Любими са ми "Краят на аферата" с Джулиан Мур и "Брулени хълмове", версиите с Д.Д. Луис и тази с Том Харди.

# 197
  • София
Тепърва ще имаме и тази анкета. Още не е минала.
Чудя се коя да е следващата. Ще я измисля. 😊

Аледен Делон беше любимецът на баба ми. 😀

# 198
Супер са анкетите, Diavolo. Те са причината да се регистрирам във форума, иначе от няколко години активно чета темите за филми, футбол, ИВ и др.
Не знам дали в предишните теми е имало такова допитване, но ми се иска да си направим като свършат анкетите за любими филми и филмова музика.

1) Филми със запомняща се / любима първа сцена
2) Филми със запомняща се / неочаквана / шокираща последна сцена
3) Добър, но тежък филм, който не можете да гледате повече от един път
4) Ръководите ли се от рейтинга в IMDB и други сайтове при избора на филм?
5) Интересувате ли се от интересни и любопитни факти (trivia) около продукцията на даден филм? 
6) Четете ли биографии или автобиографии на кино личности?
7) Плачете ли на филми?
8 ) Колко често ходите на кино?

# 199
Другия подобен "Вината в нашите звезди" ми е по-тежък за гледане.
Честно казано имах чувството,че сърцето ми е хванато в менгеме. В един момент спрях филма,пуснах си малко музика, защото нямаше начин да продължа да гледам ако не си поема глътка въздух.
Един от филмите,в които вложих цялото си сърце в сюжета и в герой, но никога повече няма да си го пусна да го видя.

# 200
  • Галифрей
Ол знам го филма, виждала съм го преди години,за мен лично не ми хареса . И актьорът в главната роля е проблематичен. Та аз не помня много от филма но помня,че изобщо не се разчувствах и го превъртах, защото ми беше случен. Калпава актьорска игра.

# 201
  • Berlin
На Джон Грийн май книгите са му в този стил (Вината в нашите звезди, Хартиени градове), мисля, че са по-тийн насочени. Други подобни са “All the bright places”, “Everything, everything”.

# 202
M (1931) на реж. Фриц Ланг от текущата криминална анкета за мен е най-добрият немски филм. Последните 15 минути са абсолютен шедьовър и трябва да се изучават във всички философско психологически дисциплини. 
Уникална е и сцената, в която дават паралелно как криминалистите в техния отдел и босовете на престъпниците в тяхната щаб квартира бистрят стратегии как да хванат издирвания. 
За статисти са използвали истински криминално проявени лица и се е наложило за няколко дни да спрат снимките, защото доста от тях били прибрани от полицията за различни деяния. 
https://www.imdb.com/title/tt0022100/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_m%25201931
Питър Лори е можел да си „изцъкля“ очите и е прототип на Бъгс Бъни, също и на Гомез Адамс. Той е с еврейски произход и образът му във филма е използван от последвалия режим за пропаганда. Той правилно бяга в Англия, където снима за Хичкок Човекът, който знаеше твърде много. След това отива в САЩ, където снима Казабланка, Малтийският сокол, Арсеник и стари дантели. След години дъщеря му е похитена от двама престъпници, но като разбрали чия дъщеря е, я пуснали.
Филмът започва бавно, но усещането след него те държи дълго време.
Немското кино е много силно, този филм е пример за това.

# 203
Здравейте!
Японски културен център Кокоро предлага курс "Съвременно японско кино". Ако имате желание да научите повече за развитието, същността и естетиката на японските филми, ето една удобна възможност!
Утре в 19ч. е прожекцията на "Летен филм"! Входът е свободен.

От 2 октомври стартира курс Съвременно японско кино. Можете да идвате всеки понеделник от 19ч., да избирате да посещавате избрани лекции от курса или да запишете целия цикъл.
Линк за записване:https://docs.google.com/forms/d/1YRhmRrzEe3h9kh_qDxiD1sZ6GFNpbIS … it_requested=true
Очакваме ви!

# 204
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Втори трейлър на "Балада за пойни птици и змии", също толкова добър
и обещаващ като първия, нямам търпение вече да му идва премиерата на филма.

# 205
  • IC 1101,Abell 2029
Последните два филма които гледах,наистина си заслужаваха,нещо което въобще не ми се случва често.Първият е "Могилата" / The Hill (1965г.).Участват трима класически актьора които много харесвам:сър Шон Конъри,сър Майкъл Редгрейв и Хари Андрюс.Жанра е драма/военен.В тази връзка да попитам ще има ли анкета "военни филми"?А исторически,биографични?
Вторият е "Лоши момчета" / Bad Boys (1983) с един страхотен както винаги Шон Пен.Филма е точно за текущата анкета,но е вече късно за включване.

# 206
Изгледах "Hell or High Water".
Благодаря за препоръката в предните постове.
Много ама много хубав филм, а Джеф Бриджис е направо за "Оскар".
Не е ли получил някоя номинация?!

П.П. Сега проверих - получил е! Не знам къде съм "бляла" през 2017-та,
та чак съм пропуснала номинациите на филма за Оскар.
Може би съм го помислила за уестърн и не съм му обърнала внимание.

# 207
  • в сърцето на един мъж...
О, много е хубав и не е уестърн. И носи много послания. Изобщо Шеридън снима прекрасно.

# 208
  • Варна
 +1 от мен - снощи го гледах, докрая си бе на ниво. Благодаря!

# 209
  • София
Много добро представяне в боксофиса за Еркюл Поаро и за Монахинчето.
Много лош старт за старите екшън легенди в своя последен 4-ти непобедим филм.

Общи условия

Активация на акаунт