Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 70

• 22 811
  • 760
  •   2
Отговори
# 480
Наталия, честит празник! Бъди здрава, обичана и заобиколена от верни приятели! 🍀♥️
Алоооуууу, къде са обещаните снимкииии????

# 481
аха, нати освен градска ми е и адашка 🥰
жива и здрава 🍀🍸😍

# 482
Честит Имен Ден, Нати! Беди щастлива и скоро да видиш желаните показатели!

# 483
аха, нати освен градска ми е и адашка 🥰
жива и здрава 🍀🍸😍
Ооо, Херци, честита да си и ти. Прекрасно име носите с адашката . Дълги години в здраве и късмет да го носите 🍀🍀🍀♥️

# 484
Влизам тук и разбирам, че Натка има имен ден днес.😃
Натка, честит имен ден! Пожелавам ти оптимален инсулин и здраве, скоро да си имаш истинска кухня😉 и се надявам да си имала един прекрасен празник днес!🙂
Ето още от моите измервания с глюкомера:
Вчера, след вечерята нали КЗ беше 5,2. Няколко часа след вечерята беше 4,9.
Днес след първото хранене (щитовидния хормон, който е сладък като сироп+ нарочно изядох 250 грама от гофретената торта и 40 грама замразени лидълски вишни, 30 грама маскарпоне)- КЗ 5,4. Като се има предвид, че най-често само след хормона-сироп съм измервала 5,6-5,8, не е никак зле.
КЗ след второто хранене, което беше 2 часа по-късно (два телешки бургера с 30 грама масло, 50 грама маслини, 70 грама кьопоолу- домашно, 30 грама айвар)- 5,2.🙂
После ще се връщам да ви чета, че днес много обикалях.🙂

# 485
Благодаря, да ви се връщат пожеланията Simple Smile
Честито и на Херци, не знаех че сме адашки... то не знаех и че сме градски също, хич ме няма в клюките Grinning
Не е най-известният от именните дни като цяло, май повечето хора не го знаят. Празнуване е силно казано, почерпих край мен символично, колкото да се отчета. За повече щеше да трябва да ида другаде, в този град съм от скоро и съм съвсем сама.

# 486
Изчетох ви.
Херцен, честит имен ден и на теб!🙂
Danilu, радвам се, че са ти изчезнали плаките!🙂
Витошките мадами, като гледа човек снимките, ще си помисли, че сте се събрали да ядете!😜 Страхотна трапеза, чакам рецептите за тези неща, които приличат на мъфини!😃 Страхотни сте и вие!🥰
Тайс, чакаме още снимки, така ли?😃
Ураганче, не ме изненадва тази твоя КЗ предвид изядените неща. Даже можеше и по-зле да е...😉

# 487
Аз съм и на три часа сън, ако това има някакво значение 😂

# 488
При мен лошият сън се отразява предимно върху сутрешната стойност на гладно.
КЗ няколко часа след вечерята пак беше 4,9. Точно като вчера- 5,2, 4,9. Доволна съм.🙂

# 489
Херци и Нати, бъдете честити! Със здраве носете красивото си име! ✨🌸💝

# 490
  • София
Честит празник на именячките! Да сте живи и здрави и от късмет да не се отървете! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverTropical DrinkTada

Тъй като едните мъфини са мои (другите на Tays-чето) давам моята рецептата:

3 яйца (домашни),  десетина черни маслини, около 75 гр праз (имах нарязан и замразен домашен, от приятелка на свекървата Blush), 5-6 с.л. кисело мляко, 1 каф. лъж. сода, разтворена в кис. мляко, 130 гр сирене (хубаво бяло твърдо саламурено сирене, "Хармоника" имах), 1 суп. л. зехтин, 75 гр бадемово брашно.
Първо се запържва праза, лекичко, за да не загори, че е много нежен, след което се оставя настрана да изстине.
В купа се разбиват яйцата, към тях се добавят ситно нарязаните маслини и кис. мляко, в което предварително е разтворена содата, за да шупне. Натрошава се сиренето и се добавя лъжицата зехтин. Накрая се добавя и бадемовото брашно, което добре се разбърква и се оставя настрана малко да набъбне. Накрая се добавя и изстиналия праз лук.
В тава за мъфини поставям по една подложка (от хартиените) във всяко гнездо и капвам по малко зехтин на дъното.
Изсипвам и разпределям сместа до ръба на хартиените подложки. Излязоха ми 11 мъфина Blush.
Пека на 150 град. с вентилатор за 25 мин.
Ето така изглежда готовата продукция Blush

хартиени подложки за мъфини Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 08:44 от BFF_

# 491
Да са живи и здрави празнуващите от вчера 🤗
BFF, изглеждат уникално. Бих ги опитала.

# 492
Херци, честит имен ден на патерици и на теб. Много здраве и щастие да имаш, гуш и цунк.

# 493
...ето за тази питам:

Случайно я намерих в Лидл Ботевград, че пазарувах за баба ми. Отидох да я търся и в най-близкия в София, и нямаше.
Чак ме е яд, че не си взех повече. Витрината беше пълна, а друга дива сьомга в Бг не съм намирала.
Тази риба си е от асортимента на Лидъл. Редовно си я купувам от няколко години. Подобни пакети и на подобни цени има и в Кауфланд и Била, в хладилните витрини. На Кауфланд кутиите са сини, а на Била жълти. Понякога дори ги има на промоции.

# 494
  • София
Хайде и аз да се престраша да пиша 🤗
Първо да честитя, макар и на патерици имения ден на Нати и Херцен! Носете със здраве имената си, момичета и нека ви носят само късмет и щастливи дни! 🍀🍀🍀
Витошката компания от вчера е страхотна, благородно завидях за трапезата и чистия въздух.
BFF,  страхотни мъфини, запазих рецептата и с първият български праз ще приготвя мъфините.
Малко за мен: миналата година покрай ежегодните хормони ( с Хашимото съм) реших да пусна и инсулин. Беше 16 и от тогава ви чета. 😉.  Преди месец, отново пуснат от мен - вече е 8, но аз не съм постоянна с храненето, а и съм в една красива възраст, дето тЕлото ми се бори за всеки грам.
Шарпи, пристигана ли на морето?
Простете, че влизам с бутонките, но от толкова време ви чета и вече ви чувствам близки.

Общи условия

Активация на акаунт