Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 993
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Скрит текст:
Ще се радвам да споделите мнения за тези Jean Paul Gaultier Classique Eau de Parfum Collector 2017 (този ми звучи по-привлекателно)
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … r-2017-46149.html
и Jean Paul Gaultier Classique
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique-427.html
Изкушавам се да взема някой за колекция от тела :O

Толкова ли са зле горките Jean Paul Gaultier Classique 's, че един коментар не заслужават Stuck Out Tongue

# 331
Аз имам classique. На мен ми наподобява на Alien.
[/b]
Цитат на: FigPancake link[b
[/b]=topic=1582950.msg46902748#msg46902748 date=1693939031]
Скрит текст:
Ще се радвам да споделите мнения за тези Jean Paul Gaultier Classique Eau de Parfum Collector 2017 (този ми звучи по-привлекателно)
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … r-2017-46149.html
и Jean Paul Gaultier Classique
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique-427.html
Изкушавам се да взема някой за колекция от тела :O

Толкова ли са зле горките Jean Paul Gaultier Classique 's, че един коментар не заслужават Stuck Out Tongue

# 332
  • Melmak
Момичета, благодаря на всички, които писаха за моите карибски летни емоции. Абстрахирайки се от това, какво мислите за Woman In Red - Mercedes Benz? Преди време го бях харесала, сега имам бледен спомен за аромата. За кой сезон е подходящ?
https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … In-Red-68792.html

# 333
Wabisabi The House of Oud е парфюм от новата Crazy Collection на The House of Oud. Парфюмът е в много красив флакон, истинско произведение на изкуството. Връхните нотки са лайм, цитрусови листа, бергамот, круша, уасаби и розов пипер; средните нотки са жасмин самбак, жасмин, елеми, турска роза, иланг-иланг и здравец; базовите нотки са ванилия, мускус и канела.
Неочакван и изненадващ, този аромат включва пикантно уасаби.
На кожата ми Wabisabi показва много липа и жасмин. Меки, женствени и прекрасни. Пищен жасминов аромат, който има добро излъчване и много сериозна трайност. Чудесно блендиран, големия брой съставки около белите цветя не се усещат самостоятелно. Белоцветен, леко пикантен, но с меки и топли подправки. Ако се страхувате от люто уасаби или аромат на суши, то нямате повод. Уасаби в комбинация с цитруси придава лека свежест и прави добавената ванилия неядлива, а пухкава и пудрена. Мисля, че все повече ще срещаме тази гурме съставка в ароматите, защото е интересна и чудесно се комбинира с останалите нотки в композицията.
Парфюмът е сладък, без да е захарен и се топи на кожата, като белите цветя придават неустоима женственост. Този парфюм не е за споделяне, ще му радваме сами, скъпи дами. Истинска луксозна играчка, която желая още сега на момента, а аз малко парфюми пожелавам веднага, особено вдъхновена от флакон. Закачливо име, зашеметяващ флакон и пудрен белоцветен флорал.
https://www.fragrantica.com/perfume/The-House-of-Oud/Wabisabi-80348.html

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 10:47 от densi

# 334
# 335
  • Sofia

Лелеее, къде е сега онова, припадащото човече...Dizzy FaceBlue Heart

# 336
  • Габрово
Щом като при дамската парфюмерия  са модни  цветно-плодови аромати ,

при мъжките парфюми какви са тенденциите?

# 337
Като нотки за женските парфюми мангото и ириса сякаш тази година са в доста нови аромати.  Миналата беше личи след Делиноманията. Розите винаги са били популярни и тях не ги считам за тренд.

Мисля че скоро ще се обърне модата с ултра-сладки парфюми. Вече Гуд Гърл и Блек Опиум не се носят толкова и единствените които усещам (може би защото са си и силни) в България са Монталите (най-често Интенс кафе), Ерба Пура и Бакара.

Във Франция на по-млади дами помирисвах Sol De Janeiro 62 и от време на време Бакара. На по-възрастни парфюми с рози, леки шипъри, определено по-натурално миришещи парфюми.

За мъжките трендове - сините аромати са номер 1 все още (Блу де Шанел, Саваж, Ерос). Мисля че Мегамаре, Ганимед и този тип солено-минерални парфюми са по-модерни при хора за които това е хоби и са парфюмани. Сред парфюманите мъже забелязвам и любов за тежки тютюневи аромати.

# 338
Някой може ли да ми обясни какво е "шипър" а също как мирише пачули?
Специално за това пачули много мнения в двете крайности.

# 339
  • Стара Загора
Сърби ме да си купя нещо новичко, но нищо от последните излезнали попадения не е мое. Тествах почти всичко що видях в Дъглас онзи ден. Богинята на Бърбъри при мен се разви много сходно с Мон Герлен Флорал, но втория харесвам повече. Новия на Готие е интересен сякаш, обаче ми стори слабичък.

Тези Loewe отдавна гледам, но зимата успях бегло да тествам един в Нотино и изобщо не запомних как беше. В съседната тема бях чела за ретро аромати...

Единствено ми се затвърди мнението, че много добре ми стои и бих взела Narciso Musc Noir Rose, но чакам добра оферта. Laughing  All of me ме разочарова - слаба водичка.

Тути Туили е плодов закачлив аромат, малко избягал от оригиналния и бях разочарована. Anguished

# 340
Някой може ли да ми обясни какво е "шипър" а също как мирише пачули?
Специално за това пачули много мнения в двете крайности.

Шипър е голямо семейство от парфюми - нотките свързани с това семейство са бергамот, дъбов мъх, пачули, лабданум, рози (и други). Митсуко, Пантерата на Картие, Номад на Клои са популярни шипри. Последните два са доста модернизирани шипри

Има по-добри описания в гугъл,но за мен парфюмите от това семейство (ако мога да ги обединя като един аромат) са леко дървесни, леко киселеещи, леко цветни, но миришат доста натурално и земно, но класно въпреки това. За мен това са идеалните парфюми за дъждовно време.

За пачулито - на някои им мирише на шоколад, но за мен е аромат наподобяващ почва/пръст, леко киселеещ, леко мръсен. Зависи с какво е комбиниран - в някои го усещам доста зелено (Patchouli - Chopard). Продават масла от пачули - аз бях купила и така го научих като нотка. В много модерни сладки парфюми се усеща също

# 341
Мерси много. Определено придобих някаква представа Simple Smile

Звучат като мои аромати и шиприте и пачулито. Имах преди време масло от пачули, но не ми направи някакво силно впечатление да мирише на нещо отчетливо, за това и много се чудя защо толкова поляризиращи мнения.

# 342
Момичета , някой аромат , който се доближава до noir Tom Ford ? Женският ми беше най-любимият аромат , уж имам един запас от 100 мл, но вчера си припомних ,защо беше “моят” парфюм дълго време и съм в ужас , че е спрян.😀

# 343
  • София

Чакам го с нетърпение.

Намира ли се вече в БГ за тест новият Chance Eau Fraiche EDP и къде?

# 344
Аз го пробвах в Сефора. Имаше тестер.

Общи условия

Активация на акаунт