Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 827
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Дойде ми Шалимар Ирис и сега го напръсках да го разучавам. Много е хубав. Не ми е сладък. Шалимар си е, има и ириси и кожа при мен засега. Надявам се вкуснотите да дойдат в базата. Много се радвам, че го поръчах, страхотен е за моя вкус.

# 601
Тази година на летни почивки бях с Angel nova, alien goddess и her elixir. Страхотни са за лято и хубави емоции. Търсих holidays, но не можах да тествам и не купих, а мансера и монтал по принцип не харесвам.
Вчера разходих бутилката си Делина ексклузиф за пръв път, получих в офиса си бележка, че мириша хубаво. Не съм човек, който разчита на реакции, за да харесва даден парфюм и разчита на емоциите си- преди да почна сериозно с хобито, не получавах (освен от гадже) комплименти за обувките, опиум и подобни масовки. Сега с делините, Ани, други нишови и дори муглер получавам доста, но с делините най- вече от мъже. Даже се доближават да ме миришат по- дълго, доста е странно. Или много ми подхождат, или мъжете ги обожават- особено ексклузиф. Още ми е малко странно за вчера. Често хората споменават, че хубаво им ухая в различно контексти, но такива реакции като с тази не съм имала. Към 12 часа ми се задържа. Дори баща ми, който не понася италика, Ани и т.н , за тази ме душеше и се доближаваше, дори искаше да знае кой парфюм е, много му харесвала.  
Определено ексклузиф е повече моя и по- креместа и сладка. Делина OG е момичешка и щастлива, малко остра. Екзклузиф е женска и притегателна, почти хипнотична. Нося с кеф и двете и ги обичам Heart

# 602
Carthusia Tuberosa ми беше препоръчан от една дама тук, първо не ме впечатли, но продължих да мисля за него и пак си го взех..... Много нежна и естествена тубероза, с много въздух, природна, все едно расте на някой див склон....
Делина ми е най-секси парфюм в колекцията, мъжа ми винаги примира по него, но ексклузиф мо в твърде пудрен... Въпреки че на летните ваканции тази година носой доста аромати, най-успешни бяха Sintra и Delina.
Много хубаво описание ма Nejma 7,всеки аромат с ананас и на мен ми е много заерждащ и весел

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 12:28 от Солена Луна

# 603
Много ви благодаря за предложенията, отивам да чета пирамидите и да си избера Simple Smile

Dez, а кои от парфюмите на Theodoros Kalotinis заслужават внимание според теб?

# 604
Много ви благодаря за предложенията, отивам да чета пирамидите и да си избера Simple Smile

Dez, а кои от парфюмите на Theodoros Kalotinis заслужават внимание според теб?

Проба на място заслужават всички. От по-новите не съм пробвала доста, а ме интересуват.
Веднага купих Coffee Addict, искам да взема следващото лято Смокинята и Атинския жасмин. Имам прекалено много бутилки, и се въздържам от покупки, та не съм критерий.
Искам да пробвам Lemon Tart и Velvet Chocolate, но не бързам. 100 пъти слагах и вадих от кошницата цели бутилки и проби, но няма кога да нося всичко.

В София би трябвало да ги има в някой бутик на живо. Пише, че Елинор предлагат бранда.

# 605
Благодаря, Dez,  и аз загледах  Lemon Tart Simple Smile Във Варна съм и тук май няма къде да тествам за съжаление

# 606
Живанка, гурметата на Калотинис са хипер буквални, ако не си падате по този тип, може би не си заслужава. Тук, във Варна за съжаление няма къде са се пробва. Неговите аромати са обсъждани в темите, може да напишете в google bg mamma calotinis, би трябвало да намерите резултати Simple Smile

# 607
  • София
Kalotinis ми харесва именно за това, парфюмерът предлага точно това, което обещава (поне от тестваното от мен досега). Кафето е кафе, прясно сварено и топло, леко подсладено, смокинята е като да стоиш под храста, на който узряват първите плодове - зелено-млечна, едва доловима сладост. Лимоновият тарт също - направо усещам крема, лимоновите корички и хрупкавия меренг отгоре.
Трябва да има и такива дизайнери, а не като Монтал - Интенз кафе, ама кафе вътре няма, само рози. Аз лично оставам излъгана и разочарована от подобни заглавия и подход, а те са много.

# 608
Аз много отчетливо усещам кафето в Intense Cafe, но това се случи след като го поносих малко.

Аз пък не откривам разлика между Intense Cafe и Ristretto. Хем ги сравнявам един до друг понеже исках Ristretto, а по погрешка взех Intense та се озовах с двата.

# 609
И аз усещам кафе в Intense cafe макар че до голяма степен ми напомня на топъл меден аромат, а мед няма😀
Сега сигурно ще ми се смеете, но се бях напръскала с Intense cafe докато пекох коледни бисквити и сега го свързвам с коледен уют и бисквити с мед и канела. Затова сега си пазя остатъка от мострата за печенето тази година😂😂

# 610
Kalotinis ми харесва именно за това, парфюмерът предлага точно това, което обещава (поне от тестваното от мен досега). Кафето е кафе, прясно сварено и топло, леко подсладено, смокинята е като да стоиш под храста, на който узряват първите плодове - зелено-млечна, едва доловима сладост. Лимоновият тарт също - направо усещам крема, лимоновите корички и хрупкавия меренг отгоре.
Трябва да има и такива дизайнери, а не като Монтал - Интенз кафе, ама кафе вътре няма, само рози. Аз лично оставам излъгана и разочарована от подобни заглавия и подход, а те са много.

Благодаря, много точно казано. Хубаво е да знаеш какво да очакваш и да получиш точно това. Особено ако купуваш без тест. Влезе ми в главата този Лимонов тарт. Как е като трайност? Въобще трайни ли са парфюмите на Kalotinis?

# 611
Според мен са трайни. Не са чудовища, но са повече от прилични.
При Coffee Addict, след няколко часа остава горчивото кафе за моя нос. Сметаната и захарта изчезват.

# 612
И аз имах двата в един момент, но се разделих с Ristretto на драго сърце, защото за мен е супер обикновен сладък аромат, който дължи хайпа си на трудната откриваемост и завишена цена.
Intense Cafe обаче много харесвам, и усещам достатъчно кафе в него, заедно с розите.
Отдавна не съм го ползвала, може би точно него ще сложа след малко. Gift Heart

Аз много отчетливо усещам кафето в Intense Cafe, но това се случи след като го поносих малко.

Аз пък не откривам разлика между Intense Cafe и Ristretto. Хем ги сравнявам един до друг понеже исках Ristretto, а по погрешка взех Intense та се озовах с двата.

# 613
  • Melmak
Бях взела две мостри на ristretto и intense cafe, за да ги нося и сравнявам. Бях сигурна, че искам един от двата, но се колебаех кой. Е, дойдоха мострите и осъзнах, че половината ни офис мирише на единия парфюм и другата половина на другия. Твърде масов ми дойде. Усещам и кафето, и розите, обожавам и двете. Намирам разликата между ароматите, но са прекалено популярни. Накрая се задоволих с roses musk, който е друга любима комбинация на мускус и роза.

Днес ми дойде мостра на gisada - ambassador women. Честно казано непознат бранд за мен. Беше в една поръчка от Дъглас. Амии като погледнах пирамидата изглеждаше обещаващо. Като го помирисах, малко сапунено ми дойде Sad  Туберозата и белите цветя не са ми любима комбинация.

# 614
  • София
Средна към ниска трайност е при мен всичко на Kalotinis - 4-5 часа макс и после трябва подновяване.

Общи условия

Активация на акаунт