Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 74 954
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Tom ford velvet orchid също ми влезе под кожата, та май това ще е следващата парфюмна цел която ще преследвам😁
Този е разкошен. Открих го лятото и не съм го носила още активно, но си го душа от шишето от няколко месеца и скоро ще го поднося.

# 646
  • Melmak
Tom ford velvet orchid също ми влезе под кожата, та май това ще е следващата парфюмна цел която ще преследвам😁
Този е разкошен. Открих го лятото и не съм го носила още активно, но си го душа от шишето от няколко месеца и скоро ще го поднося.

Ох, добре, че ме подсетихте за него! Обожавам го! Може би ми е повече ноемврийски, отколкото октомврийски. Зависи от времето. Ако е топло като днес, не. Но ако е хладно, оо, да!

# 647
  • Бургас
Някой пробва ли вече LA VIE EST BELLE L'EXTRAIT https://www.lancome.bg/la-vie-est-belle-l%27extrait/00778-LAC.html да разкаже за него.

# 648
  • BG-DE
За моя нос е почти 1:1 с Ирис Абсолю, който не харесвам затова и този не ме очарова 🙂

# 649
Някой пробва ли вече LA VIE EST BELLE L'EXTRAIT https://www.lancome.bg/la-vie-est-belle-l%27extrait/00778-LAC.html да разкаже за него.

Aз. Нещо страшно е. Захарен памук с ауд. Нищо общо с Iris Absolu при мен. Iris Absolu съм преполовила, и обичам много. Не е подходящ за сляпа покупка, трябва си проба на кожа.

# 650
Tom Ford Cafe rose, като че ли е направен да се хареса на повече хора, малко в посока мейнстрийм аромат, така го виждам. Сладка локумена роза, без да е накъртваща или обсебваща. И след едни 15 минути усещам нотка от Tom Ford Velvet orchid, може да е нещо общо в базата, но е много хубаво. Пробата ми е от пръскане обилно върху ръка. За съжаление като трайност не се задържа особено.

# 651
И на мен ми прилича на Iris Absolu обаче и аз не го харесвам та може и затова така да го възприемам и Екстракта.

# 652
  • The Evergreen State
Честит Октомври и от мен! Есента тук е в пълна сила - все повече облаци и дъжд и все по-малко слънце.
Парфюмите си държа в спалнята в голямо чекмедже в кутиите им - почти е пълно вече та съм се кротнала откъм покупки.
Примъквам постепенно парфюми от спалнята към банята - гримирам се в банята преди да изляза и ми е по-удобно като се напръскам да прибера парфюма в чекмеджето в банята вместо да го връщам в кутията му. Така в банята се оформя естествено временна оборотна селекция с парфюми която реших да reset-вам началото на всеки месец.
От това което беше миналия месец в оборот пръсках най-вече Шалимар Ирис, ЛВЕБ Домейн де ла роз, и Шанел Шанс ЕДП.
Днес нося малко от семпъл който имам на Oud Ispahan Dior. Усещам го като не толкова сладък и изразено дървесен вариант на Мис Диор 2017, приятен ми е много.
Коригирам си малко мнението след повече разносване - много дървеса избиха в този парфюм, твърде много за моя вкус, с уд в парфюм май трябва да подхождам внимателно. Не е за покупка без да се тества, освен ако не сте сигурни че се разбирате с много уд.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 00:05 от Athena

# 653
Здравейте момичета.Есента и зимата обожавам good girl-carolina hererra i black opium -ysl

# 654
За тази есен извадих любимата Delina exclusif, hundred silent ways, Angel nova продължавам упорито, italica, опитвам се ра ползвам good girl, че имам още две неотворени в лимитирани опаковки. Също вчера купих от парфен hypnotic poison & mukhallat 😀 Дано видя поне едно дъно или преполовена опаковка

# 655
Дойде кафе-розата. Няма никакво кафе Sweat Smile

На пръво четене /носене няколко часа/ впечатления
Доста силен, с добра проекция (това ли е думата). Вече около 5 часа го нося и все още го усещам силно.

За мен е тъмна сапунена роза, с още нещо. Особено в драйдауна, усещам един полъх от нещо много приятно, което не мога да определя - не е цветно, по-скоро гурмеено. Може би кафето което не е точно кафе Thinking. Розата утихва и се появява това гурмеено нещо. Прави парфюмът уникален, поне за моя нос. Определено не мирише евтино и обикновено заради този аромат. 

Сладък е, но не накъртващо сладък, по-скоро среден.

Не класифицирам обикновено парфюмите по сезони, но ако трябва да го определя, най-подходящ е за преходните.

Не ме събаря от стола, но определено ми харесва за момента даже доста.

# 656
  • Melmak
Sotd днес е Кадифената орхидея. Направо я бях забравила, което си е престъпление. Сутринта беше хладно и някак ми пасваше много добре, а през деня ми се стори, че още е топло за нея. Ще я оставя още малко да почива, докато застудее. Може би сега е повече времето на dark purple.

# 657
Sotd днес е Кадифената орхидея. Направо я бях забравила, което си е престъпление. Сутринта беше хладно и някак ми пасваше много добре, а през деня ми се стори, че още е топло за нея. Ще я оставя още малко да почива, докато застудее.
И според мен е за по-студено време. Хубав парфюм е със сигурност.

# 658
  • Melmak
Дами, мога ли да пренеса 100 мл парфюм в ръчния багаж на самолета? Нямам в какво да си направя отливка.

# 659
Можеш, ако се събере в пликчето и ако това ти е единствената течност. Иначе има риск. На някои летища, спиралата за мигли, стик за устни ги броят за течност. Много са им плаващи критериите и зависи на какъв чешит ще попаднеш. Аз не бих рискувала, има големи изроди на проверката понякога.

Общи условия

Активация на акаунт