Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 76 010
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • на последния етаж
А каква е цената?

# 346
Здравейте! Бих искала да помоля за съвет дамите, които имат по- голям опит с парфюмите от мен, за съвет за покупка на парфюм. Искам да пробвам нещо ново, но не прекалено различно от това, което харесвам Ето това са някои от парфюмите, които харесвам и нося - Neroli Amara /Van Cleef&Arpels/, L"eau D"Issey /Issey Miyake/, Burberry London, Tilleul Cedrat /Fragonard/, Wafaa /Swiss Arabian/, Obsessed / Calvin Klein/. Ще съм благодарна ако ми предложите други парфюми, с подобна композиция и излъчване.

# 347
Нова Euphoria на Calvin Klein налична в парфимо-My Euphoria. Има ли я вече за тест? Касис в пирамидата, напълно в духа на темата ни.

# 348
  • на терасата
countessinna, щом харесваш Burberry London, значи харесваш бели цветя. Не зная какъв е бюджетът, но J’adore, според мен, е с подобно излъчване. Вече се предлага и може да се тества най-новият фланкър https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/J-adore-L-Or-2023-84202.html.
Аз не харесвам нищо от линията J’adore, не са от моите, но вчера го тествах и мнението ми е, че е много добре направен парфюм.

# 349
Рак-щрак, много благодаря. Непременно ще го пробвам Simple Smile

# 350
Щом като при дамската парфюмерия  са модни  цветно-плодови аромати ,

при мъжките парфюми какви са тенденциите?
Последната микротенденция всъщност е мирово масло, току-що излезе Tom Ford Myrrhe Mystere, Le Labo излязоха с Myrrhe 55 и някои от нишовите марки също (Atre Profumi?). А най-силната нишова тенденция от известно време насам са по-скоро gourmand ароматите.
ОХ, ШАЛИМАР ИРИС, СЪРЦЕ НЕДЕЙ, ПОСПРИ 😅

# 351
50 мл е 230
100 мл 319

В Сефора Дъ мол го пробвах и купих веднага 😳 Разкошен е, по-наситен и траен от едт.

# 352
  • Melmak
Днес дойде моята Nejma 7 и рано, рано преди работния ден се запътих към автоматичната кутия, за да се сдобия с мечтания аромат. Сляпа покупка, четох ревюта, попадна на добра цена в парфюми шоп и стрелях.

Толкова нямах търпение, че седнах на една пейка в близост, скъсах кашончето и пробвах аромата. Много ми харесва мекотата и нежността, харесва ми топлотата, която излъчва без да се доближава до плажно масло.

Напръсках се няколко пъти и направо се разтопих. Обачеее е хубаво човек да гледа преди да отваря. Видях малка мостра, която ми бяха сложили от магазина. И с кой акъл реших да пръсна на едната си ръка без да видя какво е. Grinning Диптих.
Сега Nejma не се усеща, усещам само Диптих...

# 353
  • Бургас
Страхотен е Nejma 7, много, много го харесвам, обаче при мен е нетраен за съжаление.Ще му дам пак шанс.

# 354
50 мл е 230
100 мл 319

Здравейте! Моля ви, че се обърках. За кой парфюм става въпрос?
Благодаря!

# 355
За новия Шанс О Фреш ЕДП. От днес обаче е с -20% намаление в Сефора.

# 356
Gambling The House of Oud e дървесен унисекс аромат от новите парфюми на марката. За мен той е изразено мъжки и е много интересен. Усеща се чаша с уиски, после идва леко кафе, съчуански пипер и други подправки и много дървесина, суха и гореща, с ветивер и муск. Не съм усещала отдавна уиски в парфюм и тук ми хареса. Парфюмът цели мистериозност и тя е постигната с блендирането на съставките. Няма сладост, нито закачки тук. Има по- тъмен дух, дързност и  мъжественост изразена с подправки и дървесина. Той е като среща със стар приятел на по чаша, в домашна библиотека. Има лека топлина от смолите, но не става никога горещ. Дървото е сухо и твърдо, подправките само за подкрепа, а морските нотки за прохлада и лека интрига.
Уискито не е с есенции и няма общо с алкохолните питиета на Килиън Хенеси и буузи ванилиите, които познаваме от други марки. Леко е и придава особен чар на дървесния аромат, който иначе щеше да е доста по-обикновен.
Отново феноменално красив флакон, който участва с добра ръка до самия край хазартната игра.
https://www.fragrantica.com/perfume/The-House-of-Oud/Gambling-80346.html

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 17:58 от densi

# 357
  • The Evergreen State
Привет парфюмни момичета и момчета! Благодаря много за споделената информация за новата лимитка Шалимар Ирис. Макар че официалните дати на излизане са по-късно, парфюма се оказа зареден вече в бутика на Герлен тук (за това научих случайно в коментарите във фрагрантика). Това ме кара да мисля че ще го има и в бутиците на Герлен в Европа, реших да споделя. Нямам идея как стои въпросът с доставката но може да се обадите и да попитате. Аз успях са си поръчам бутилка по телефона (бутика не е в града в който живея) така че ако имате възможност може да звъннете и да попитате Flowers Hibiscus.

# 358
  • София
Атена, къде е това тук, където е зареден Шалимар Ирис?
Би ли описала как го усещаш ако вече си го тествала?🙏🏻

# 359
  • The Evergreen State
Не съм го тествала, чакам си поръчката да пристигне, бутика е Герлен Белажио, Лас Вегас.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 19:37 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт