Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 20 тема

• 68 830
  • 910
  •   1
Отговори
# 120
Може би, ако косата е гъста и твърда и се боядисва в цвят близък до естествения не е толкова увреждащо.
За тънка коса и това не е ок. По-добре отколкото с бяла естествено, но косите не изглеждат добре.

Всяко изсветляване обаче е бич за косата и абсолютно винаги се докарва вид на метла.

# 121
Гъста  и мека, с нормален косъм.Но само крия бели коси, не сменям цвят.

# 122
Здравейте. Пиша тук понеже не намерих актуална тема. От години съм с черна коса. Обезцетявала съм се с деколкор веднъж и с витамин ц. Тогава бях още "невежа" и след обезцветяването исках да сложа по-светъл цвят. Стана с едни червени отенъци и беше едно рижавеене...и пак сложих черното. Светъл цвят не ми отива това го разбрах. После махах с витамин ц и слагах каквито ми падне бои. Пак червенееше и падаше бързо и пак сложих черното. Сега пак съм на вълна да го махам. Ще имам свободни дни и ще го сваля пак с витамин ц. Това което искам е много тъмно кафяво без червен отенък. Сама ще се правя. Не е до пестене на пари, просто съм си такава...като ми дойде такава идея и сама си я правя. То аз и маникюра сама си правя и определено не мога да кажа, че съм спестила от пари, ама пуст мерак.. та въпроса ми е някоя от вас ползвала ли е тази боя L’Oreal Excellence Cool Creme Боя за коса 3.11 Ultra Ash Dark Brown? Найстина ли е без отенъци? Или да ми препоръчате някоя изпробвана такава много тъмна.

Аз си взех тази боя за следващото боядисване, само че цвят 4.11. Ще се радвам да споделите мнение след като се боядисате как се е получило при вас.

# 123
То 3, че и 4 са си почти черно. Кафявото е 5, 6… Мока цветовете са много хубаво кафяво.

# 124
Miamordi. При мен цвета е много приятен. Почти черно, но не е катран черно. Ще видя как ще е след няколко измивания. Но за мен това е най-желания начин постепенно да изсветля косата и то съвсем леко. Иначе, ако сложа още от сега по-светла боя знам какъв ще ефекта-светли и рижави корени и тъмни крайща... хубавото е, че като гледам консистенцията и цвета на боята, не мисля, че ще има червени отенъци дори и при по-светло кафявите цветове.

# 125
В пристъп на лудост си поръчах една маша от ЕМАГ за афрокъдрици. Проблемът при мен е, че косъма ми е тънък, косата жива и къдрици направени с маша провисват бързо.
Как да я накъдря така, че да издържи от сутринта до късно вечерта /за събитие/? Не ми се иска да я пека с лак, а да са оформени пружинките и пухкави...
Някой? Нещо?

# 126
Освен лак няма какво да я държи, моята е същата.

# 127
И аз съм достигнала до изводите на Барби и съм напълно съгласна с нея.
Точно така става с моята коса,която е много здрава и издръжлива,гъста,дебел косъм,дълга.
Боята е хубава в първата седмица-две максимум,после стои като леко суха и изпръхнала.
Принципно мога още години да не се боядисвам, защото имам малко бели коси,които според всички не се забелязват,но мен ме блазни красив,много тъмен и наситен цвят,а и аз самата си ги виждам как се белеят и ме дразни.
Part of me аз целя същото, почти черна коса, но не съвсем черна.
Много,много тъмно кестенява ми е естествената и боядисвам такава.
Може би ако аз съм на ново 4ка се правя 3 ка или двойка. Хем изгледах бал черно,хем не е онова изкуственото черно,а по-натурално и меко.
Точно каквато е и целта.
Целта ми е тъмен,лъскав и наситен цвят.
Всяка боя изтощава. Особено Светла на тъмна коса.
Досега не съм видяла хубава изрусявана системно коса.
Хубава и лъскава е само като е изправена и с прическа. Обикновено такава коса е изтощена.
Направо не ги знам жените,които системно се изрусяват как си поддържат косите живи,лъскави и хубави.
И е вярно и това,че след едни определени години почти всички се блазнят да се изрусяват.
Причините са,че  цитирам:
"белите коси не личат толкова,колкото на тъмното" и "да са по-младолики".
Ето,моята коса е здрава, но е била три пъти изветлявана през две-три години и трите пъти с катастрофални за мен последствия.
На мен не ми понася, а и не ми отива.
Всеки ме пита защо се боядисвам.
Като тоя хубавия цвят трае макс десет дена.
Честно казано и аз не знам-пуста суета.

За промените -за съм напълно и не я щадя изобщо, но мн внимавам вече заради скалпа и боите ми правят големи проблеми понякога.
За мен е по-скоро странно една жена никога да не поиска да разнообрази я цвят,я прическа, нещо да промени у себе си.
Иначе режа от кръста до раменете,въобще не ми пука.
Но по-късно от до ключицата никога не съм била,а няма и да бъда,защото мразя къса коса и не ми отива.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 12:43 от Caroline_Bingley

# 128
Аз съм си правила експерименти с прически, но не с цвета на косата.Боядисвам се по принуда, не по желание.Цветът ми е натуралния( цвят тъмен шоколад плюс оттенък с червеникав нюанс, тъмен кестен).Боядисвам се с някаква петица, като и основна слагам: 5.00.
Няма начин да съм руса заради натюрел, но да имаш бели корени на тъмна коса и то 10 дни след боя е доста кофти.

# 129
Оф и мен това ме чака с тъмната коса, само на 32г съм и белите коси се показват вече, за сега се справям да ги слея с деми перманентна боя и 2-3 пъти в годината с перманентна с 20 оксидант. Русото изобщо не ми отива, особено с моите големи черни вежди. Голяма съм мързелана като стане въпрос за боядисване, дано като му дойде времето за често боядисване на корените мога да си позволя да го правя при фризьор.

# 130
И аз съм руса с черни вежди, но пък кожата ми е доста светла и си се харесвам с русо. Моят естествен цвят е тъмно кестеняв, обаче всички ми казват, че русото ме отваря повече.
Скрит текст:

# 131
В пристъп на лудост си поръчах една маша от ЕМАГ за афрокъдрици. Проблемът при мен е, че косъма ми е тънък, косата жива и къдрици направени с маша провисват бързо.
Как да я накъдря така, че да издържи от сутринта до късно вечерта /за събитие/? Не ми се иска да я пека с лак, а да са оформени пружинките и пухкави...
Някой? Нещо?
При всички положения гледай да не е чиста косата. Имам предвид да не е мита същия ден. И моята е тегава. Къдря с преса за изправяне и до 2 часа буклите ги няма. Чудила съм се дали ще стане, ако сложа някакъв крем за къдрици, но не съм пробвала. На мен това ми помага една идея- да не е чиста косата. Относно черните вежди...ми виждала съм доста светлокоси дами с тъмни вежди и си им отива, но то и кожата и очите са от значение. Аз съм с черни вежди, черни очи и леко матова кожа и като сложа дори светлокафяв цвят, ставам страшна карикатура. Така, че колкото и да ми харесват светлите тонове ще си се придържам към най-тъмните.

# 132
Rimmona, да не ми се разсърдиш, нищо лично нямам към теб, но понеже пусна снимка, искам да кажа че за мен това е идеалният пример за лошо изрусена коса, жълта в корените, неравномерно оцветена надолу, която изобщо не отива на жълтия ти подтон и черните вежди.
Имаш страхотни вежди и мисля, че имаш прекрасни очи. Тъмна коса би ги подчертала, това русо те обезличава според мен.

Българките по принцип не сме скандинавски типаж. Кожите ни са жълтеникави и пигментът в косите е червен. Такива коси е почти невъзможно да станат хубаво студено руси. Аз например съм естествено тъмноруса, но пак не могат да ми направят хубави кичури. Отказах се вече де, не се боядисвам, но като започна ще е по-скоро един тон по-тъмна, отколкото по-светла.

# 133
Аз не я виждам жълта.

# 134
По-скоро има кичюри в различни нюанси.

Общи условия

Активация на акаунт