Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 20 тема

• 68 822
  • 910
  •   1
Отговори
# 105
Пръскай от 10 см, все едно се пръскаш с лак за коса.  Оцветява и скалпа, да, покрива бялото, спреят е добър. Най-много после да си поизбършеш спалпа на някои места с памуче, навлажнено, може  и с клечка за уши.
Ако става мацаница, дали си подбрала най-добрия цвят спрей?

# 106
Аз ползвам това за корените:
https://goldenshop.bg/korektor-stik-za-beli-kosi

За спрея- според мен се пръска отдалеч.Отблизо струята е силна и затова не застава на косъма.

# 107
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате фризьор в София, който може да направи прическа по снимка. Прическата е малко по-раздвижена, етажирана и бих искала да отида при някой, който не подстригва само както си знае.

# 108
Здравейте. Пиша тук понеже не намерих актуална тема. От години съм с черна коса. Обезцетявала съм се с деколкор веднъж и с витамин ц. Тогава бях още "невежа" и след обезцветяването исках да сложа по-светъл цвят. Стана с едни червени отенъци и беше едно рижавеене...и пак сложих черното. Светъл цвят не ми отива това го разбрах. После махах с витамин ц и слагах каквито ми падне бои. Пак червенееше и падаше бързо и пак сложих черното. Сега пак съм на вълна да го махам. Ще имам свободни дни и ще го сваля пак с витамин ц. Това което искам е много тъмно кафяво без червен отенък. Сама ще се правя. Не е до пестене на пари, просто съм си такава...като ми дойде такава идея и сама си я правя. То аз и маникюра сама си правя и определено не мога да кажа, че съм спестила от пари, ама пуст мерак.. та въпроса ми е някоя от вас ползвала ли е тази боя L’Oreal Excellence Cool Creme Боя за коса 3.11 Ultra Ash Dark Brown? Найстина ли е без отенъци? Или да ми препоръчате някоя изпробвана такава много тъмна.

# 109
И аз пробвах в началото да махам черното с Деколор, витамин Ц, накрая 2 пъти на фризьор ходих за балеаж. Въпреки това косата ми има червени, жълти оттенъци. Накрая започнах аз да се боядисвам сама.
Резултатът обаче е супер суха коса, заставаща ужасно.
Тази боя на Лореал съм я използвала, но при мен си стана почти черна коса.

# 110
Няма да го махнеш без изрусител, аз сама се правех също, махнах го, направих си тъмно кестенявия цвят който исках. Бях си обещала че повече черна няма да се правя, и след  година (мисля) пак сложих черно. Grinning Да си бях спестила парите и щетите по косата.

# 111
Не си хабете така косите,момичета! Косата не е играчка и е за цял живот.Щом искате драстични промени,посъветвайте се със специалист,пък като направите промяната си я поддържайте сами.

# 112
Това е коса и расте. Не е здраве, за да го пазиш. Аз съм за експериментите с косата. В краен случай реже се до ушите или се ходи на опашка, докато щетите се оправят.

# 113
И аз. Да седиш цял живот с една прическа от страх, че може да си прецакаш косата или да не ти отива е безумно. Едно от малкото неща, които се възстановяват. Била съм от един сантиметър коса до почти до кръста. С цветове много не експериментирам, защото не ме влече просто.

Виж скалпа е друга бира. Той трябва да се пази.

# 114
В пристъп на лудост си поръчах една маша от ЕМАГ за афрокъдрици. Проблемът при мен е, че косъма ми е тънък, косата жива и къдрици направени с маша провисват бързо.
Как да я накъдря така, че да издържи от сутринта до късно вечерта /за събитие/? Не ми се иска да я пека с лак, а да са оформени пружинките и пухкави...

# 115
Не говоря за прическа,а за драстична смяна на цвета и то няколко пъти.Но косите са си ваши,както прецените.

# 116
Щом хората стигат до дерматолози от бои за коса, ясно колко е безопасно. А пък (почти) всеки иска да покрие и корените. Няма решение този проблем с боите, къносването също не е. А прически е забавно да се сменят.

# 117
Аз не сменям драстично нито прически, нито цвят. Косата ми е гъста, но тънка и расте бавно. Ако я отрежа до ушите, цял живот няма да ми стигне да порасне до средата на гърба.
Боите според мен съсипват всяка коса. Стои лъскава и плътна веднага след боядисването, после става суха като метла. Включително и на приятелки със страшно гъсти и здрави коси го наблюдавам това, особено ако се изрусяват, към което жените след една определена възраст залитат.

Защо къната да не е решение за корените? Аз се правех с касия и малко къна миналата зима. Мажех в корените всяка седмица, държах по 2-3 часа и отмивах. Цветът си беше идеален, без разлика в дължини и корени.

# 118
Аз си постигнах моето. Свалих си черното с витамин ц. Стана мн тъмно кафяво и сложих боята на лореал cool най-тъмната. Сега съм мнооого тъмно кафява, без разлики в корените и дължините и без червени отенъци. За такива като мен, които искат много тъмна коса, но да не е баш черна си е идеален вариант. Обезцетявала съм се напълно с деколор преди години, но тогава и слагах по-светъл цвят. Първо, че по-светла коса не ми отива хич и второ мъчение си е. След черно трудно и бавно става хубав друг цвят. Дори и фризьори са горили на мои приятелки косите така. Така, че предпочитам по-плавен метод. Хем е по-щадящ, хем и няма разлики в цвета на косата.

# 119
Боядисвам се, имам
хубава и лъскава коса, но правя само корени и гледам да са минали
поне 20дни за нова боя.Правя моя си цвят, не изсветлявам.Може би затова косата не изсъхва.А даже я мия през 2 дена.

Общи условия

Активация на акаунт