Съвети за запознанство (за жени)

 • 21 388
 • 619
 •   1
Отговори
 • Мнения: 152
Без значение на колко първи срещи сме били, всяка от нас понякога може да изпита нужда от съвет. На базата на натрупания от множество жени опит могат да се изведат няколко универсални съвета, които биха ни помогнали да се научим как да подчертаваме своите индивидуални качества и да се харесваме на човека срещу нас, без при това да жертваме достойнството и самоуважението си. Независимо дали става въпрос за обикновена среща за кафе и кино, за традиционна вечеря, за онлайн среща или за началото на дълга връзка, има съвети, които биха ни помогнали да увеличим максимално шанса си за успех.

Общи съвети

Без значение какъв тип среща сме планирали, някои общи съвети могат да ни помогнат да бъдем по-подготвени и по-уверени.

✔   Внимавайте с личната информация
От съображения за сигурност в ранните етапи на връзката не разкривайте повече информация за себе си, отколкото е необходимо. С други думи, чувствайте се свободни да обсъждате живота си като цяло, но избягвайте подробностите, които могат да улеснят новия ви познат да се превърне в преследвач или които могат да го накарат рязко да се разочарова от вас като личност.

✔   Забравете предразсъдъците
Не правете предположения за мъжа въз основа на външен вид, образование или дейности, точно както не бихте искали той да прави такива предположения за вас. Срамежливият мъж може да се окаже най-грижовният съпруг, докато мъжът, който изглежда перфектен отвън, да бъде перфектен звяр и отвътре. Не бързайте да си съставяте мнение за човека предварително и оставете връзката да се развива естествено, докато се опознавате.

✔   Пазете се от мъже, които проявяват собственическо чувство или несигурност
Срещата с такива мъже може да доведе до опасна ситуация и нещастна връзка.

✔   Бъдете себе си
Телевизията, филмите и популярните списания възхваляват перфектното тяло, перфектната коса, перфектния грим и подчертания сексапил, но много малко жени могат да постигнат този идеал в ежедневието. Вместо да се опитвате да имитирате нереалистичната перфектност на рекламите, фокусирайте се върху това да бъдете просто естествен и добър човек. Вашата увереност и честност ще привлекат тези мъже, които ще ви уважават и ценят като личност, а не като трофей.

✔   Не забравяйте, че първата среща не е интервю за брак
Това е просто опит за втора среща. Никой никога не се е влюбвал, докато е анализирал педантично всеки детайл от първата си среща.

Съвети за поведението

Поведението на жената е ключът към привличането и задържането на един мъж. Дори една божествено красива жена може да отблъсне мъжа с неподходящо поведение, така че имайте предвид следните съвети:

✔   Не се страхувайте да направите първия ход
Не се страхувайте да направите първата крачка, ако той е по-неуверен. Днес жените могат да бъдат по-настоятелни, когато искат да спечелят някой мъж, а вие не искате друга жена да привлече вниманието му първа.

✔   Бъдете точни
Много жени смятат, че ако закъснеят за среща, това повишава значимостта им. Напротив, много мъже не харесват това, особено когато е често и без уважителни причини. Точността е въпрос на обикновена учтивост и проява на взаимно уважение.

✔   Следете за езика на тялото си
Осъществете зрителен контакт и избягвайте да кръстосвате ръце, да се отдръпвате или по друг начин да показвате, че предпочитате да поддържате по-голямо разстояние. Добрата стойка е привлекателна за всеки мъж, защото демонстрира естествената увереност на жената.

✔   Избягвайте спорни теми
Избягвайте дългите дискусии за предишни гаджета, за желанието ви да се омъжите или други спорни теми, освен ако той не прояви интерес, поне на първите няколко срещи. В същото време обаче, ако той изрази мнение, с което категорично не сте съгласни, не премълчавайте – покажете му, че имате и собствено виждане по въпроса.

✔   Оставете го да ви почерпи
В наши дни повечето жени се чувстват длъжни на първа среща да платят своята част от сметката. Ако ви е неудобно да разчитате на щедростта на мъжа, не се колебайте да му предложите да си разделите разходите. Ако той обаче настоява да плати сметката, с това няма за цел да ви обиди или да намекне за скромните ви финансови възможности. Затова е излишно да упорствате и проявете разбиране към желанието му да се изяви като кавалер.

✔   Забавлявайте се
Последно, но в никакъв случай не на последно място, защото наистина е важно – когато излизате на срещи, не забравяйте да се забавлявате. В края на краищата това е просто една среща, така че се отпуснете и се опитайте да се насладите на общуването с човека до вас.

Съвети за онлайн запознанствата


Предимството на интернет срещите е, че те могат значително да разширят вашия избор от потенциални партньори.

✔   Повече сайтове – повече възможности
Регистрирането в повече от един сайт за запознанства увеличава шансовете ви. С колкото повече хора се срещате, толкова по-голяма е вероятността да откриете своя човек.

✔   Избягвайте да отговаряте на всички покани
Отговаряйте само на наистина потенциални ухажори. Ако нямате опит в сайтовете за запознанства, може да се почувствате длъжни да отговорите на всеки, който е проявил интерес към вас. Това може да доведе до препълване на пощенската ви кутия и губене на време за отговаряне дори на хора, за които сте сигурни, че не стават. Фокусирайте се върху мъжете, които ви интересуват най-много.

✔   Не бързайте да се влюбвате
По време на фазата на изпращане на съобщения не приемайте отговорите твърде лично. Не забравяйте, че човекът, който ви пише, най-вероятно си пише с още много други момичета. Също така е твърде възможно той внезапно да спре да ви пише – завинаги или поне за много дълго време. Това е една от опасностите при онлайн запознанствата – да станете жертва на интернет хищник, така че не бързайте да се увличате, докато не отидете на няколко срещи и не опознаете реалния човек.

✔   Вслушвайте се в това, което ви казва мъжът
Ако ви каже, че не ви заслужава, просто повярвайте на думите му. Дори ако това говори за ниското му самочувствие, вие няма да можете да го промените. Плюс това най-вероятно е евфемизъм на "просто не те харесвам достатъчно".

Съвети за снимките

Докато интересната личност, добрият характер и естественият чар могат донякъде да компенсират външния вид в реалния свят, във виртуалния първите впечатления и естетиката се оценяват жестоко. Вашият профил може да бъде отхвърлен заради неправилно подбрана снимка, некачествено изображение или дори липса на профилна снимка. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато създавате своя онлайн профил:

✔   Винаги публикувайте профилна снимка. Всъщност опитайте се да публикувате повече от една. Колкото повече изображения публикувате, толкова по-голям интерес може да предизвикате.

✔   Но от друга страна, във фотографията количеството не преминава в качество, така че не прекалявайте. Ако искате снимките ви да представят най-доброто от вас, използвайте изображения с добро качество и подберете тези, на които изглеждате най-добре. Пропуснете обаче прекалено обработените снимки. Те рядко дават реална представа за човека и може да предизвикат подозрение.

✔   Използвайте скорошни снимки. Публикувайки снимки, които не са актуални, вие мамите хората. В крайна сметка те ще разберат как изглеждате реално по време на срещите ви с тях.

Интернет безопасност

За съжаление, в интернет има и много хищници, които непрекъснато дебнат за нови жертви. Не забравяйте за елементарните мерки за безопасност:

✔   Пазете личната си информация – телефонен номер, адрес и т.н., докато не опознаете добре човека.

✔   Не посочвайте в профила си, че искате лични срещи, дори това да е крайната ви цел. Нека мъжът, който се интересува от вас, разбере това, чак когато спечели привилегията да се видите на живо.

✔   За да избегнете конфронтация, основана на неразбиране, не забравяйте да подчертавате шеговитите си коментари с подходящи емотикони.

Какво всъщност искат мъжете?

Това, което мъжете наистина искат, е връзка с някого, с когото им е приятно да общуват и на когото могат да се доверят. Бъдете себе си и развийте връзката си първо като приятелска. Само така може да сте сигурни, че срещите ви ще бъдат приятно преживяване без стрес.Как според вас трябва да се държи жената по време на първата среща, за да разчита на успех?
За какво трябва да внимава?
Кои действия (или бездействия) на мъжа могат да предизвикат тревога?
Споделете опита си и помогнете да допълним списъка с полезни съвети!


Четете още: Съвети за запознанство (за мъже)

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 13:54 от Рaдост

# 1
 • Мнения: 43
Не съм съгласна със този съвет:

✔   Повече сайтове – повече възможности
Регистрирането в повече от един сайт за запознанства увеличава шансовете ви. С колкото повече хора се срещате, толкова по-голяма е вероятността да откриете своя човек.


Вероятността в наши дни да срещнеш любовта на живота си в такъв сайт е изключително ниска. Мъжете са там за да търсят секс и да намерят женско внемание, ако не друго. Ако го намерят им се вдига самочувствието, ако не обявяват жените за надути и се озлобяват. Ако си направите профил в няколко различни сайта направете сравнение как един и същи човек се представя по различен начин в различните сайтове. Ако тръгнете с намерението да търсите сериозна връзка, най-вероятно ще останете разочаровани. Мисля, че е удачно и да споделят повече хора опитът си от такива места и какво им е направило впечатление.
Но, ако все пак някоя дама е решила да опита късмета си в Интернет пространството, бих посъветвала да обърне внимание и на описанието си към профила. Нека е леко и интересно, за четене и да разкрива някои неини интереси, но и да не споделя болните си места, защото ще отблъсне съвестните господа, но ще привлече потенциални използвачи. Пример: "не обичам лъжи" или "най-много мразя женски номера от мъже" и т.н.

# 2
 • Мнения: 19 492
Те и мъжете имат нужда от съвети.

# 3
 • Мнения: 3 276
Да не сме предубедени към образование и дейности?
Че защо са ни срещи, всеки ден минаваме покрай някой строеж, а там мъже много.

# 4
 • Мнения: 702
За зимата важи съветът. Когато няма строежи, а на теб ти е спешно 😆

# 5
 • Мнения: 3 276
Това наистина са съвети за такива, на които им е спешно.

# 6
 • Мнения: 702
Мисля, че чатът е отворен, за да допълниш от сърце.

# 7
 • Мнения: 3 276
Мисля, че подобни съвети ( примерно каква стойка да заема жената) са леко обидни спрямо интелекта на днешните жени.

# 8
 • Мнения: 702
По принцип е доста трудно да се прави такова съдържание. Знае се, че ще се коментира/ критикува.

# 9
 • Мнения: 2 226
На мен ми се струват адекватни съветите.


Стойката си е важна във всяка ситуация - представете си разликата да седнеш разплут или изгърбен или да се изправиш хубаво, уверено.


А като не ви харесват сайтовете, къде да търси една жена партньор?
На мен в бар ми се струва далеч по-малък шансът за сериозни намерения от някой мъж.


Като критикувате, дайте по-добри идеи Simple Smile

# 10
 • Мнения: 3 276
Да, така е - търсенето на мъже по баровете издава още по-сериозна спешност.
Казвам, че тези съвети как да се държи една жена на първа среща са най-малкото излишни.

# 11
 • София
 • Мнения: 3 480
Темата е прекрасна.
Макар, че, уви, забелязвам напоследък остро разминаване между простият формат за привлекателност, спрямо противоположния пол. А те са прости, наистина.
Мъжете се привличат от няколко неща- от първо до десето място- външност, женственост и привлекателност. Нежност, мекота, гъвкавост, осанка, лекота, добро настроение, самочувствие и самодостатъчност.

# 12
 • Мнения: 3 276
Но в офиса сме да изкарваме пари.
А иначе попаднах на клип, в който мъж се изказваше, че се интересуват първо колко жената била любвеобилна, колко била готова да го подкрепя и създава уют и ако тя 16 часа от денонощието била заета с друго нямало как да иска връзка с нея.
Сега ако тези качества някоя не може да си ги преведе на чист български език...

# 13
 • Мнения: 19 492
Но в офиса сме да изкарваме пари.
А иначе попаднах на клип, в който мъж се изказваше, че се интересуват първо колко жената била любвеобилна, колко била готова да го подкрепя и създава уют и ако тя 16 часа от денонощието била заета с друго нямало как да иска връзка с нея.
Сега ако тези качества някоя не може да си ги преведе на чист български език...

Те тези любвеобилните едва ли ще искат връзка с някой, който не ги издържа от-до, плюс осигурено жилище, където да го създават този уют.

# 14
 • Мнения: 2 656
Нищо против сайтове и апликации.  Но трябва да си мнооого подготвена за това.  С много добри критерии.
И да не се колебаеш да сритваш нелепости и лъжи. Предполага известна емоционална и житейска зрялост.
Иначе си клиентка на тема в бг мама Wink

Общи условия

Активация на акаунт