Край брега ме закачи, морски дар ми подари. ~бебеправене 420~

• 34 070
  • 858
  •   1
Отговори
# 375
2402, не съм пробвала тотема. Честно казано, повечето хематолози ми казваха, че съм директно за сорбифер, май се води едно от най-силните, обаче и с него бавно ставаха нещата, затова сега се притеснявам, че всичко друго ще е много слабо и няма да ми действа, ама категорично със сорбифер няма да продължа. Засега ще изпръскам Better you, аз винаги си пръскам двойно повече от препоръчителната доза (8 вместо 4 впръсквания), защото така и така знам, че е слабо и после може да пробвам тази тотема. Иначе и аз от хематолозите знам поне 7-10 дни почивка, но това ми го казваха за сорбифера, което донякъде си е лекарство. При по-леките добавки като Better you, може и да е по-кратък срокът.

tuti, пропуснала съм те, честито сърчице! Успех и до финал! Heart

# 376
  • Замък сред облаците
Сорбиферът е с удължено освобождаване, затова 🤗

Защо не направиш консултация за вливка? Щом така бавно се вдига няма какво да се мъчиш.

Тотхема аз пия сега, едно сладникаво блякс, ама с портокалов сок се ядва. Аз с вода разреждам най-често. Мисля да изпия 2 опаковки (привършвам първата) и тогава да тествам. След раждането ми бяха изписани 3х1 за 10 дни, ама така и не ги пих тогава 🫣

# 377
Благодаря за мненията момичета. Вярно, че сорбиферът се води така. Иначе за вливките, искаше ми се да са еднократно решение, което просто да запълни дефицити трупани с години и после да мога с леки форми да запълвам депата. Все още изчаквам да мине достатъчно време от първата вливка, за да преценя един вид колко ѝ е трайността и оттам нататък ще мисля, дали да продължа с вливките или с хапчета. Ако се налага един път в годината, долу горе ОК, но ако трябва на всеки 3 месеца да речем, не мисля, че ще е решение. Явно доста я пиете тази тотхема, разгледах за какво става дума и може би нея ще пробвам след като ми свърши спрейчето.

# 378
Tuti Честито и до успешен финал!
Шанталче Честит ти рожденник! (на патерици) Нека расте здрав, обичан и заобиколен с верни приятели
Зоя Честито! 🍀💖💖💖

При мен няма нищо ново. Този месец си чакам Ц, имахме 2-3 правене на кекс като само 1 беше около овулацията (24.08), но не мисля, че с 1 път нещо е станало (припомням, че на 25 бях на гинеколог, който каза че О е минала). Сега съм болна и ми изписаха изопринозин и се чудя дали да го пия. Лошото е, че след като изпих първите две се сетих да прочета листовката 🤦🏻♀🤦🏻♀.

# 379
Аз също пих Тотема от 6 месец на бременността до раждането. Хемоглобина по време на секциото ми беше супер, не загубих почти никаква кръв и след това не съм го пила. Ужасно е за вкус, винаги ми се повръщалше зверски от него, но определено е тежката артилерия, защото аз бях с много ниско желязо. Сигридов ми каза, че до 10-14 дни не го ли вдигна до еди коя си стойност с Тотемата, ще ме прати директно на вливка. Всичко беше точно. Спрея съм го ползвала също, но ми оцвети зъбите и повече не бих го купила. Впръсквайте хубаво само в бузата
Сиси за каква болест ти го изписаха? То си е сериозно лекарства, аз и без риск от бременност не бих го пила току така

# 380
Сиси кат, ако симптомите ти не са много тегави, може да оставиш и тялото ти да се справи, за да не се тревожиш. Самото лекарство има относително безопасен профил с малко странични ефекти и е добро за справяне със сезонни вируси/грип.

Tuti Честито и до успешен финал!
Шанталче Честит ти рожденник! (на патерици) Нека расте здрав, обичан и заобиколен с верни приятели
Зоя Честито! 🍀💖💖💖

При мен няма нищо ново. Този месец си чакам Ц, имахме 2-3 правене на кекс като само 1 беше около овулацията (24.08), но не мисля, че с 1 път нещо е станало (припомням, че на 25 бях на гинеколог, който каза че О е минала). Сега съм болна и ми изписаха изопринозин и се чудя дали да го пия. Лошото е, че след като изпих първите две се сетих да прочета листовката 🤦🏻♀🤦🏻♀.

# 381
До момичетата които са пили опти ова, струват ми се доста гадни като ги изпия с извинение мирише на риба. Видях, че срока на годност им е до Октомври. Аз ще ги изпия до тогава, но дали има нещо общо да са толкова гадни?

# 382
Здравейте, момичета! Преди да попитам, искам да се извиня, защото не съм особено компетентна, затова моля простете невежеството ми. С ММ започнахме да правим опити за бебче миналия месец, като не мога да кажа, че миналия месец бяха сериозни опитите, защото хванах овулацията в деня на пика. До вчера не знаех, че е по-добре да се тества следобед, не знаех, че е хубаво поне 2 часа преди това да не са консумират течности и се тествах сутрин с първа урина. На 25 години съм, ММ на 28, ПРМ на 19.08, нормално продължителността ми е между 28/29 дни, общо 5 пъти в живота сигурно съм имала закъснение/подраняване с 5 дни да кажем. Та така, вчера мисля, че хванах пик на LH хормон, но снощи нямахме възможност да бебеправим, а тестът от днес е напълно отрицателен (при спазване на правило да не се консумират течности 2часа). Повторих теста, защото реших, че е невъзможно да е тотално отрицателен, но уви, така е явно. Прикачвам снимки тестовете, използвам приложение за следенето им. Въпросите ми са: нормално ли е да са отрицателни тестовете толкова бързо след пик и дали има смисъл да бебеправим днес? Също така, имаме опити от 26.08. и 29.08. Благодаря Ви от сърце!

# 383
  • Замък сред облаците
Да, направете опит и днес, и да, спадът е нормален.

# 384
ЛЛ каза, че съм с някакъв вирус, който сега бил по морето… имам наченки на кашлица и зверски болки в тялото, все едно танк и влак са минали върху мен, трудно се въртя в леглото даже. Имам и леки болки в гърлото. Притеснявам се и за операцията, която е насрочена за следващия петък. Чух се с ортопеда днес и каза, че няма проблем, обаче аз си го мисля… луда работа съм станала

# 385
Аз преди моята Моника исках момче ама много😁е не ми се сбъдна,но сега си имам приятелка (мрънкало)за кафе, днес държах момиченце на 11 м.много сладко😍незнам какво искам за второ, ние с имената незнам как ще се разберем ако е мъжко е ясно чака си ред и името си е традиционно,но за второ момиче ще се караме сиг 😁Мм иска Гергана на мен ми е малко остаряло ...
Ще видим нека дойде ....

И ние край брега 😁

# 386
Аз много искам момиче, ММ иска момче Grinning Но каквото дойде само всичко да е наред и да е живо и здраво Simple Smile А иначе за имената си представям каква разправия ще бъде Grinning Ние и двамата сме овни и никой не отстъпва Grinning

# 387
Jakito, аз изпих цяла опаковка през юни. При отваряне на  опаковката имаше същият мирис, а после лош вкус след изпиването.  Според мен е от това, че 8 те хапчета са опаковани в найлонови пликчета. Явно се получава запаряване, отделно и хапчето б комплекс се оцвети в по-тъмен цвят. Изпих ги всичките, нищо ми няма 😉

# 388
Момичета, имам въпрос за ЦСлуз и О (май е повече към момичетата, които са проследявали при АГ, а не само с тестове).
Кога спира ЦС - след като О е минала или точно преди да настъпи?

# 389
АЗ идвам да се оплача....малко ще е дълго, ама...

Та днес ми беше прегледа (на 20ти ден от МЦ) да видим къде и дали расте доминантен фоликул. За сведение, на предишния преглед ( 13ти ден от МЦ ) имаше един Ф в ляв яйчник, който беше към 10,5 -11 мм. Днес има два, но са по 10-11 мм и нямат никакво развитие Sad  Док каза, че този месец няма да има овулация. А така не мога да изчисля кога и какъв цикъл ще дойде. А вече имаме записан час за Турция и аз дори не знам кога ще ми дойде. То, ако има нещо да се обърка, що пък да не се обърка Worried
Та да попитам по знаещите : КОГА, по ягодите, идва цикъл, ако месецът е без овулация?
Тези фоликули, които дори не са доминантни (за да са ДФ трябвало да бъдат над 12 мм) какво ще стане с тях - ще се резорбират ли, ще растат ли, макар че то няма за кога? Могат ли да станат задържани, ако са толкова малки?
Може ли цикъла да подрани или да закъснее?
Лигавицата ми е 8 мм, каза че е добре.

Док ми каза, че няма кисти и няма задържани фоликули в момента. Надявам се да е нещо единично или от аборта, защото преди транфера си имах редовна овулация и жълто тяло.

И другото, което ме гризе и не ми дава мира, явно е свързано с този ановулаторен цикъл и хормоните ми. Откакто ми свърши Ц ( вече две седмици) нямам никакво желание за кекс , ама никакво. Няма да казвам колко пъти сме го правили, че ме е срам. И усещам, че е свързано с хормоните, може и щитовидната ( ТСХ ми беше 5, 30). Нямаме никакви проблеми с ММ, обичаме си се, гушкаме се, обаче при мене "няма никой"..... Само ми се спи, уморена съм или пък всичко ме дразни, болят ме гърдите. Типични симптоми на ПМС, но се появиха още от началото на цикъла, а обикновено идват във втората половина , между О и Ц. Дали да пусна някакви хормони?
Пусках полови на 2-ри ден и каза док , че са добре.

Не знам вече, всичко се обърка. В ретрограден Меркурий ли съм, в пълнолуние ли съм, но просто сама не се понасям вече и поне едно нещо да беше наред, поне едно. Ама явно много искам. Дано поне цикъла да дойде навреме. Ако се забави не е проблем, проблем е да не дойде по-рано.

Тути, успешен да е този път !

Общи условия

Активация на акаунт