Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 311
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Аз затова харесвам маски с киселини, защото мога доста добре да регулирам по колко да стоя. Имам безкрайно любима маска с AHA и ензими (тиквената на Peter Thomas Roth), която си поддържам налична от години. Дори ензимната пудра на АП, която е невероятно нежна, но оставена на лицето докато си измия зъбите дава видимо зачервяване. E, и от време на време някое по-брутално средство!
Скрит текст:
Но не са корейски...

# 631
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Да, но шипинга ми идва колкото продукта.
Скрит текст:
Само кръгчета за моята локация! Joy
Знам аз, че Yes ще се погрижи за душевния ми комфорт! Smiling Imp
Линк:

Заредили са сетове и на su:m37, цените са - 20% още 8 часа. Напомням, че пазаруването в $ е по-изгодно, защото превалутирането по вътрешния обменен курс на YesStyle е хм.. различно.
Действащ код към момента : CM23 - 12%

# 632
Каталано ти в БГ ли си ?
На мен ми дава, че няма доставка за моята локация Sad
This item is currently not available to ship to your shipping destination.

# 633
  • София
Да, някои премиум марки Yes не ги доставя до България. Аз съм опитвала със Sulwhasoo, но ми дава същото съобщение.

# 634
И до Германия не ги доставят

# 635
  • Prismatica Aerie
Casual,
вчера можеше да се поръча до Бг, конкретно този сет. Сигурна съм, защото видях, че другите два комплекта на History of Whoo Hwanyu не се доставят нито до Бг, нито до DE и UK и се зарадвах, че точно този се. (А и виж скрийншота в предния ми пост, вижда се, че може да бъде поръчан.)
В крайна сметка не го взех 😅, заради дългата доставка и взех два сета на SUM.

Не се ядосвай, и без това цената му вече е по-висока.🙂
В деня на зареждане, всички new arrivals са -20% .

# 636
Привет!
От известно време следя темата, защото исках да включа корейски продукти тоник и серум в грижата за лицето, но покрай тях вече имам и околоочен крем, и крем със серамиди.

Възраст 45+, кожата ми е смесена, но по-скоро суха, като понякога реагира с омазняване следствие на промяна в климата или някой продукт, зачервява се лесно в Т зоната, с възрастта се появиха повече разширени пори. Също така реагира и на хормонални промени като излизат малки пъпки понякога. Нямам изявени и дълбоки бръчки, освен двете вертикални между веждите.
Четейки различни публикации стигнах до извода, че вероятно е нарушена кожната бариера.

В момента ползвам:
Скрит текст:
сутрин
измиване с гел на Алтея органикс
серум на Mary&May Idebenone + Blackberry complex
околоочен серум Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
крем със серамиди на PURITO Dermide Relief Barrier Moisturizer
СС крем с 30 фактор /не е корейски продукт/ SENSITIVE 1000 ROSES CC на Andalou naturals

вечер
двойно почистване с маслото на G pharm и гела на Алтея органикс
крем Meditime Botalinum Concentrate

Включвах последователно новите продукти, за да мога да преценя по-добре, ако кожата реагира различно на някой от тях. Първо няколко дни само тоника на Mary&May Vitamin B5+Bifida, после добавих серума и след около седмица ми се стори, че лицето ми лъсваше/омазняваше и сега тоник не ползвам.
От околоочният серум се появи парещо усещане, но не по време на нанасянето, а след това - ако докосна зоната под очите започва да ми пари. Спрях и него за известно време.

Дали съм подбрала добре комбинацията от продукти - ще се радвам да прочета вашите съвети.

# 637
  • Germany
🤚🏼Impatiens,
Тонера на М&М е с ферменти и може би дава някаква реакция с ретинала (не съм ползвала този крем, просто предполагам). Иначе съм ползвал точно този тонер (даже и в момента го ползвам) и серума с идебенон след него и нямам проблеми, но го ползвам във вечерна рутина и не слагам нищо след това. Моята кожа обаче не е суха и това ми е достатъчно. Може да има някаква непоносимост към ферментите. Може да пробваш само тонер и крем, или пък да вземеш по-неутрален тонер, нещо като  Soon Jung relief toner (това се сещам първо, сигурна съм, че дамите тук ще имат и други добри предложения).

# 638
На Coxir нещата добри ли са? Аз до скоро профански мислех, че са фалшиви Cosrx.

# 639
  • Prismatica Aerie

Четейки различни публикации стигнах до извода, че вероятно е нарушена кожната бариера.

В момента ползвам:
Скрит текст:
сутрин
измиване с гел на Алтея органикс
крем със серамиди на PURITO Dermide Relief Barrier Moisturizer
СС крем с 30 фактор /не е корейски продукт/ SENSITIVE 1000 ROSES CC на Andalou naturals

вечер
двойно почистване с маслото на G pharm и гела на Алтея органикс
крем Meditime Botalinum Concentrate

Кожната бариера няма от какво да е нарушена. Няма ретиноиди, няма киселини, няма ексфолиране. Измивните продукти не са ми познати, но ако не почистват добре - може  да са причина за проблема.
Кожата реагира с прекомерно омазняване при недостатъчна хидратация, по принцип.
Beauty of Joseon Revive Eye Serum е безсмислено да се ползва сутрин - реитноидите са чувствителни към светлина и се разпадат. Щом Ви пари - разредете употребата и намалете количеството, но не го спирайте напълно, защото кожата няма да се ретинизира.

На Coxir нещата добри ли са? Аз до скоро профански мислех, че са фалшиви Cosrx.
Самият факт, че ги имитират така брутално, не говори добре за тях. Със сигурност не са по-добри от Cosrx, поне на база състав.

# 640
Благодаря за отговорите, PeaPink и Catalano!

Как съм пропуснала - ползвам пилинг продукти. Единият е с френска зелена глина на Acure, а другият е на Benton PHA peeling gel - два или три пъти седмично, редувам ги.

# 641
  • Prismatica Aerie
Единият е с френска зелена глина на Acure, а другият е на Benton PHA peeling gel - два или три пъти седмично, редувам ги.

Щом подозирате нарушена бариера - евентуално спирате ексфолирането, избягвате етерични масла и наблягате на хидратация - на ниво тонер/есенция/серум. Следите си кожата и експериментирате.

# 642
  • София
Като заговорихме за пилинги, дали ензимната пудра може да замени киселинните пилинги (без да има спрени други киселини - вит Ц и азелаинова и трет), в рутината?

# 643
Момичета, имам нужда от помощ и консултация:
искам да подаря на девойка на почти 21 козметика с цялостна рутина.В момента една дерматоложка ѝ обърква кожата и смятам
да в науча сама да се грижи за нея.
Има проблем с челото-излизат ѝ пъпчици и комедони само там, тя ги чопли, стават петна.Кожата ѝ е суха, бяла, фина.Гримира се.Не искам да е многостъпкова, по-скоро лесна за ползване.Трябва ми за Коледа, ествествено.😅 Може да не са пълноразмерни продукти, искам да пробва и да се научи да се грижи правилно за кожата си.Благодаря!

# 644
  • Prismatica Aerie
Като заговорихме за пилинги, дали ензимната пудра може да замени киселинните пилинги..
Да, ако целта не е дълбоко ексфолиране. Въпреки че има деликатни киселини (PHA), които действат само на най-горния слой на кожата, както и достатъчно ниски концентрации, подходящи за ежедневна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт