Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 422
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Не мога да помогна по въпроса за ретинал/ретинол/бакучиол - знам, че е писано в предходните теми, но търсачката не е особено полезна. И мненията на Каталано прегледайте.

https://m.jolse.com/coupon.html

Уикенд купони - 2х40%, 12 от $100,  7 от $50. За съжаление само по един на поръчка.

# 256
  • Prismatica Aerie
Комплекта е .SOME BY MI - Retinol Intense Reactivating Serum, но като се зачетох в съставките, пише РетинАл и малко се обърках.
Другото което ми се иска да опитам е Beauty of Joseon  - Revive Eye Serum, но при него също е РетинАл, а не РетинОл.
Моля за съвет - Стават ли двата продукта за начинаещ с ретинолите, или да си карам със Бакучиола. 

SOME BY MI Retinol Intense Reactivating Serum съдържа ретинол, ретинал и бакучиол. Ако 0.0001% ретинал е изобщо нещо. Околоочният - ретинол и ретинал.
Beauty of Joseon  Revive Eye Serum е с 0.02% ретинал.
Стават за начинаещи.

# 257
  • София / Баня
Catalano Благодаря много. Слагам ги в кошницата.

# 258
  • София
Здравейте! Направих първата си поръчка от Jolse. Стойността е 80 долара. Какво да очаквам от тук нататък?

# 259
Agent Provocateur, а аз не държа да правя всички стъпки, но ми се искаше да пробвам. Simple Smile
...и ми се искаше, когато изразходвам наличните да купувам от една марка и серия (предполагам, че са създадени, за да се допълват - не знам дали е така).
A, този сантимент много, ама много добре го разбирам, защото и аз самата съм такава и винаги си купувам поне по 2 продукта от серия, ако не мога да си позволя цялата серия! И да, мисля, че добре се съчетават и допълват и за капак като си отворя шкафа в банята ми е красиво. Последното ми е ясно какъв "тежък" аргумент е, но аз не купувам продукт в опаковка, която не ми допада като стил (случвало се е да преливам, защото ме дразни!) :roll_eyes:

Но комбинацията 48 год (набори сме)  + суха кожа (различаваме се) е доста... хмммм, как да го кажа деликатно - благодатна за харчене. Вече сте във възрастта на антиейж продуктите, които си вървят с цените, които жени на нашата възраст са склонни да платят за да позабавят още малко неизбежното и цялата индустрия абсолютно безсрамно се възползва от това. Всеки продукт и сет обозначен като 40+/антиейдж е с средно 30% по-скъп от аналогичен продукт на същия бранд, но маркетиран като 30+.

Та така, това което правя аз за да заобиколя малко големия харч и което намирам лесно при корейците и по-трудно при европейската и американската козметика е да купувам травъл сетове (travel sets) и тестери (samples) от корейски и японски брандове, които таргетират отчаяни женоря като мен (за докачливите и младите не се отнася). Говоря за брандове като Amore Pacific, Sulwhasoo, O Hui, Su:m37, Donginbi, Hera, Iope, Cle de Peau, Тhe History of Whoo. Пълноразмерните продукти са доста скъпи и си ги позволявам рядко, а и аз обичам да експериментирам и това да си купя сет и да го ползвам повече от 2-3 месеца е чудо нечувано. Сутрешната и вечерната ми рутина също са винаги различни, защото смесената ми кожа не позволява да си ползвам тежката артилерия през деня. Линковете, които съм дала са към сериите им за възрастна кожа, към която щем или не щем спадаме и ние.

PS Да си допълня все пак и не толкова превзетите и малко по-бюджетни брандове , чиито продукти съм купувала и ще продължавам. Първа както винаги е Missha, както и Dr Jart, Beauty of Joseon, MediHeal, MedipeelMary & May, JayJun, Isntree, Laneige, Cosrx, Innisfree, Banobagi, Cos de Baha, AMPLE:N

PS Разбира се, имам си списък и с мераци, които още не съм опитвала Wink Lirikos, Re:nk, SOORYEHAN, IsaKnox, CNP Rx, Hanyul...

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 14:48 от Agent Provocateur

# 260
  • Den Haag
Днес ми пристигна поръчката от Stylevana. Пристигна за 14 дни, беше много добре опакована и продуктите бяха на по -добра цена от Yes и Jolse.

Агентче травел сетове само от eBay ли поръчваш?

Момичета препоръчайте ми тонер за нормална към суха кожа без киселини. Имам тези двата, но забелязах, че след зеления усещам по-суха кожата и едно гъделичкане на места по кожата, като все едно те лазят мравки. Не съм сигурна дали да продължавам с него.

И още нещо за тези два очни крема, имам ги от скоро и се чудя как да ги използвам. Дали да ги редувам, само вечер ли се ползват и доколкото разбрах не трябва всеки ден да се ползват или греша .

Благодаря ви предварително за отделеното време Simple Smile

# 261
  • Чукарландия
Този в ляво на BoJ е серум и лично аз го ползвам вечер, като след него нанасям и околоочен крем, т.к. самостоятелно ползван ми причинява раздразнение, сухота и белене в тази област. Но в комбинация с крем е чудесен.
Другият на Haruharu не съм го ползвала.

# 262
  • софия
Здравейте! Направих първата си поръчка от Jolse. Стойността е 80 долара. Какво да очаквам от тук нататък?
Как да разбираме въпроса?!
Очаквайте си продуктите...

# 263
  • Prismatica Aerie

Дали да ги редувам, само вечер ли се ползват и доколкото разбрах не трябва всеки ден да се ползват или греша .
Скрит текст:
BoJ вечер, ретиноидите са чувствителни съм светлина и се разпадат. Ако никога не е ползван ретиноид - бавно въвеждане (през няколко дни), минимално количество, разреждане с друг крем.
Haruharu може винаги.
И двата стават за ежедневна употреба, дори в една и съща рутина.
Това е на теория.

# 264
  • Den Haag
Catalano и  BBeLLa благодаря ви много за бързите отговори Flowers Hibiscus

# 265
Момичета препоръчайте ми тонер за нормална към суха кожа без киселини.
Beauty of Joseon Ginseng Essence Water

Mary&May Vitamin B5+Bifida Toner

Между другото,зеленият измивен гел е много хубав.Аз обикновено бягам от зелени опаковки,т.к. кожата ми е суха,но този гел е много приятен,не изсушава,а оставя кожата мекичка и пухкава

# 266
Агентче травел сетове само от eBay ли поръчваш?
Поне в 75% от корейски търговци на Ebay (дори някои от по-големите корейски сайтове си имат Ибей магазини), но понеже в САЩ има доста големи корейски общности има и реални магазини (един на 7-8 км от нас), а има и US онлайн търговци със инвентар през няколко щата, които доставят в рамките на 2-3 дни. Най-често просто търся най-добрата цена, защото рядко имам нужда от експресна доставка, а реалните магазини най-често са поне с 25% по-скъпи от Ebay (а аз съм рядко стиснат Телец!)
Скрит текст:

Показвала съм ви го този магазин... до него има и втори със Sulwhasoo, Iope, Laneige, etc.
https://us.aritaum.com/

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 15:03 от Agent Provocateur

# 267
  • Някъде там

И още нещо за тези два очни крема, имам ги от скоро и се чудя как да ги използвам. Дали да ги редувам, само вечер ли се ползват и доколкото разбрах не трябва всеки ден да се ползват или греша .

Благодаря ви предварително за отделеното време Simple Smile
Аз също имам околоочния серум Beauty of Joseon, но все още не съм го пробвала Simple SmileТака ,че ще следя отговорите на въпроса, който сте задали.
Искам да си закупя маска за коса на DOORI.
Може ли да ми кажете коя от двете е по хидратираща и подхранваща?
Скрит текст:

# 268
Подкарах киселините.
Момичета, бихте ли споделили кои от тях от опит сте установили, че не са ОК за околоочната зона. И коя беше хубавата ръкавица за ексфолиране?

# 269
  • Den Haag
Благодаря за съветите и препоръките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт