Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 414
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте отново! Бавно и грижливо си подменям рутината с азиатски продукти. Комбинирана кожа, без проблеми. Дотук тонер Hada Labo premium съм включила, крем All in one Snail 92 на Cosrx и почвам също маска за лице с колаген и пептиди на Mary&May.
С молба да ми препоръчате серум с антиоксиданти без Вит.С (имам интерес към нещо с центела, но не ми е позната никак) и друг с ниацинамид (чудя се за комбинация с прополис)! Имам и въпрос към Agent Provacateur - доволна ли сте от розовата глинена маска с роза на Mary&May? Ако и други дами с комбинирана кожа я ползват, въпросът е също към тях.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:23 от Mama xxl

# 271
  • София
Дали имате мнение за това витамин Ц на Tiam?

Ползвала съм Signature, което действа добре, но също така оксидира бързо и леко лепне. Това обещават, че е по-стабилно и леко като усещане при нанасяне.

# 272
  • София
Здравейте!
 Дали си заслужава този сет и за каква възраст би могъл да се ползва?
https://m.jolse.com/product/limited-stock-sum-37-time-energy-spe … y/1097/display/1/
Много благодаря!

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 11:02 от iankampanova

# 273
Здравейте!
https://m.jolse.com/product/limited-stock-sum-37-time-energy-spe … y/1097/display/1/
Много благодаря!

Грабвай го Grinning

# 274
  • София
Искам да си закупя маска за коса на DOORI.
Може ли да ми кажете коя от двете е по хидратираща и подхранваща?
Скрит текст:

Първата я купих пролетта, защото я видях на промоция в Ремедиум - ползвах я цяло лято след басейн и се отразяваше доста добре на дългата ми и изтощена коса. Август купих втората, като очаквах, че ще е по-подхранваща, но не бях впечатлена от ефекта. И не мирише на мед, което вероятно допринесе за разочарованието ми Laughing
Ако взимам пак, ще е първата.

А за серумите за лице на Doori / Egg planet някой има ли впечатления?
Скрит текст:

# 275
С молба да ми препоръчате серум с антиоксиданти без Вит.С (имам интерес към нещо с центела, но не ми е позната никак) и друг с ниацинамид (чудя се за комбинация с прополис)! Имам и въпрос към Agent Provacateur - доволна ли сте от розовата глинена маска с роза на Mary&May?
За антиоксидант препоръчвам идебенона на Mary&May, маската е ОК, приятна, но нищо особено, но и аз съм я тествала 1-2 пъти, та не мога да кажа, че мнението ми е категорично:

Сетът е хубав и на добра цена:
Отзив за тази линия от човек, който знае за какво говори:

"Time Energy: A range for younger skin that is exhausted due to stress and improper care. Т.е. кажи речи всичко под 35, което не е сериозно сухо...

+Time Energy Skin Resetting Toner: This toner is super light and hydrating! It is the equivalent of innisfree's toners (skins) but wayyy less sticky which I love. It makes my skin sorta glow and I think there is an exfoliating effect here, so that reminded me of Dr. Wu's mandelic acid toner and BR's P50 but much better smelling lol. P50 need to take a shower though.

+Time Energy Skin Resetting Serum: This one is my HG for summer use because it is so light yet so hydrating and offers antioxidant protection. If you're young and still have perfect skin, this should help you steer clear from the “saggy hag” direction in the future.

+Time Energy Skin Resetting Emulsion: To me, it is an emulsion at a reasonable price point. To others, it might be a dupe to AmorePacific’s The Essential Crème Fluid.

+Time Energy Skin Resseting Mask: A duty free store only item which helps to plump and revive tired skin, great for flights Grinning

+Time Energy Skin Resetting Cream: A nourishing cream that is light in texture. It has a soft peak and melts into a water on your hand despite it's very rich-looking texture. I wish I could say more about this cream though."
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/7vkllh/guide_full_ … l_sum37_products/

https://sum37.com.sg/product-category/time-energy/
https://www.sum37-hk.com/product-category/line/time-energy-en/?lang=en

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 15:51 от Agent Provocateur

# 276
  • Den Haag
И мен ме засърбяха ръцете за тези сетове, гледам че има още три вида, Агентче ползвала ли си някой от другите три, дали стават за 45 год. Какво ти е мнението за тях или някой друг който ги е ползвал 🤗

# 277
Диди, ползвала съм Sum37 Secret EX - чудесна линия, базова за бранда, но много хубава - особено обичах комбинацията от тонера и емулсията. Мисля, обаче че им добавях и 1-2 продукта от LosecSumma линията, определено кремовете не съм ги имала. Пролет и есен за моята смесена кожа, за по-нормална - и през лятото.

Втората не съм, но този бранд (The History of Whoo) e много обичан и уважаван от девойки със суха кожа, независимо от годините им.

Третата (МИША) - само тонер-есенцията и серума (като нощни; серумите на Миша ги спрягаха, че са копия на тези на ЕЛ), не и крема. По мои спомени този крем е доста плътен и богат, но това са спомени от четени ревюта, не съм го купувала.

Първите 2 сета са от "тежки" брандове.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 17:49 от Agent Provocateur

# 278
  • Prismatica Aerie

С молба да ми препоръчате серум с антиоксиданти без Вит.С (имам интерес към нещо с центела, но не ми е позната никак) и друг с ниацинамид (чудя се за комбинация с прополис)!
С уговорката, че давам идеи и нищо не препоръчвам.

Центела:
Марката Centellian24 - TECA™(Titrated Extract of Centella Asiatica)-стандартизиран екстракт от  всичките компоненти на растението - Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassoside и Madecassic acid.
Винаги би било добре да се предпочитат продукти с TECA, пред такива с единствено
съдържание "Centella Asiatica" или поне да се провери в състава дали има няколко вида.

PURITO Centella Unscented Serum
COSRX Pure Fit Cica Serum ( 76% of CICA-7) + тонера от линията
Torriden  Balanceful Cica Serum

Ниацинамид (5%):
ANUA Peach 70 Niacin Serum
COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence
AXIS-Y Dark Spot Correcting Glow Serum

Антиоксидантни:
Mary&May Idebenone Blackberry Serum
Make Prem Idebenone Lifting Ampoule
ONE THING Green Tea Serum
I'm From Ginseng Serum
Pyunkang Yul Black Tea Boosting Serum

Прополис:
Cosrx Propolis Light Ampoule
SKINFOOD Royal Honey Propolis Enrich Essence

PS Yellow Heart Заради този гайд Secret Essence ми е в постоянния арсенал вече няколко години.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 16:50 от Catalano

# 279
Вече не мога да си редактирам поста със брандовете, които съм купувала и бих купила отново, но искам да си добавя още 2-3-4 във списъка:
Dewytree
Pyunkang Yul
CosRx
Dr.G

PS Миша си преиздадоха бонбонените сънскрийни пак. През лятото платих за 1 бр 50 лв в Софийски мол - за сравнение за себе си го купувам под $15 (за мама, търсех нещо супер минималистично, че тя не търпи крем на лицето си), та ако сте фенове и ги видите на сметка да знаете, че вероятно са от новите партиди.
https://misshaus.com/pages/all-around-sunscreen

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 17:00 от Agent Provocateur

# 280
Много, много ви благодаря!

# 281
  • София
Търсех нещо за допълване до безплатната доставка в Jolse и попаднах на няколко минита на SKIN1004 Madagascar Centella и един тонер на COSRX за по 0,99 долара. Със срок на годност до края на 2023 / началото на 2024 са.

# 282
  • Den Haag
Агентче благодаря много, пак гледах снимките с магазините близо до вас, направо си е корейски рай около теб Heart Eyes . Добре че няма такива изкушения около мен, че мъжа ми ще вдигне ръце. Иначе гледаме чат -пат заедно корейски сериали и ми угажда да ме кара до азиатския супер, та пълня торбата с нудели и кимчи Simple Smile))).

# 283
Момичета, а за серума на TIAM Vita B3 Source какво ще кажете? Съдържа 10 процента ниацинамид, не съм имала раздразнения с 5, та се чудя между него и Axis-Y Dark Spot Correcting Glow Serum 50ml. Боря петна предимно, но пък и без серум с ниацинамид започвам да усещам леки неравности по лицето. И още една молба за препоръка - серум с киселини. Достигнала съм до високи концентрации, но нищо корейско още не съм пробвала.

# 284
Полека лека свиквам с корейските продукти.
Започнах с  миста на Бентън, направо се влюбих в него, после есенция на Goodal, серум с бета глюкан.Околочен имам още на Кларанса тотал лифта, ще си го измажа. Слънцезащитен на Пурито и BJ, вторият ми харесва повече понеже изземва и функцията на хидратиращ крем.
Преди много си харесвах кремчето на Нукс, но сега след гореопиасаните сякаш ми идва тежък и сутрин го пропускам.
Та.....почва да застудява и ми се иска да сменя серума с витамин ц. Харесах серуми с витамин Ц на Шисейдо и Миша.
Кой бихте ми препоръчали? Може и нещо друго. За протокола - нормална към смесена кожа, зимата леко суха даже ,на 45.

Общи условия

Активация на акаунт