Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 357
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Тъй като аз съм човек, който признава само реални резултати, да попитам вие какви конкретни резултати очаквате от един ретиналов околоочен крем?
При мен (50+) визуално заглажда фини линии (дълбоки бръчки нямам), не изсушава за разлика повечето ретиноиди, не предизвиква раздразнения, кожата е по-стегната. Да допълня, че винаги преди и след ретиноид хидратирам стабилно. Ако вие нямате какво да изглаждате или тепърва въвеждате ретинал какъв ефект да видите от една опаковка (ретиноидите постигат видимо обновена кожа след около половин година употреба)?
Според мен кремът е топ за околоочната зона.

P.S. И още едно лично мое мнение отново по показатели резултати:
https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1070140178 за сутрешна рутина и
https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1091791360 за вечерна ретиналова рутина
бие https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1084410505.
Освен активите в състава си AMPLE: N дават жестока трайна хидратация, при RNW е по-слаба. Кожата е напоена и свежа цял ден и цяла нощ.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 22:51 от GeryGG

# 316
А аз го закъсах, от една мостра околоочен на kores, тъй да пробвам ми подпухнаха очите, що годе се справих с подпухването, но под едното око си седи в дъното един зачервен оток.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 07:36 от zari65

# 317
Точно вчера си  взех околоoчния на BOJ.
Никога не съм ползвала ретиноли, (ретинали) и сега, когато се престраших реших да започна точно с този серум.
Четох мнения , че става и за цяло лице и довечера го почвам. Малко ме е шубе как   ще се отрази на моята чувствителна кожа, но .....ще видим.
И да ви попитам , трябва ли да се слага на чиста кожа или отдолу да съм с тонер?
Върху него  нищо, нали ?
Предварително благодаря за отговорите!

# 318
  • Prismatica Aerie

И да ви попитам , трябва ли да се слага на чиста кожа или отдолу да съм с тонер?
Върху него  нищо, нали ?

Няма универсални правила за нанасяне на ретиноиди, колкото и да ви облъчват че трябва да правите това и онова. Няма "трябва", има "както Ви понася". За целта обаче се експериментира, не е чак толкова страшно и дори да стане фал, не е нещо необратимо.

Тонер - серум - BoJ eye serum - крем.  Пробвате - не Ви допада - сменяте/размествате/премахвате/добавяте и т.н.

# 319
  • София
Моля за препоръка на марка с богат асортимент бяла козметика, на добри цени, защото искам да сменя цялата си такава и да е от един вид.

Добри цени е субективно и относително понятие.
Единствено мога да препоръчам да не си сменяте цялата козметика въз основа на препоръка във форум. Корейските марки са стотици, възприятията на хората - различни и в много случаи не биха съвпаднали с Вашите.

Е, със сигурност си е до кожа и трябва да се пробва, просто марките са много, но исках да събера повече впечатления от тези, които се предлагат на нашия пазар.

И друго да питам - колко от вас изпълняват 10-те стъпки, приложени в началото на темата? Има ли разлика, нещо може ли да се пропусне и само азиатска козметика ли използвате за целта?

# 320
Здравейте!
Тепърва навлизам и пробвам корейската козметика - всъщност купих няколко маски за пробва, поръчах си околоочния с ретинал на BoJ, чакам го да дойде. Интересува ме какъв тонер ще ми предложите и хидратиращ крем плюс евентуално някакъв серум?

За кожата ми - нормална към мазна, имам си пори, черни точки по Т-зоната и понякога пъпки ми излизат. На 29 съм. Ползвам в момента измиващият гел на CeraVe за нормална към мазна кожа, ок ми е. Ретинол 3 пъти в седмицата пак на CeraVe и за финал хидратиращия на Ла Рош от Ефаклар серията им. Слънцезащитата също е ясна. Околоочен ползвам един на Юриаж, но зимата ползвах този с ретинол на Авен.
Какво да добавя? Да пробвам от корейските? Приемам всякакви съеети, дори всичките им марки не ги знам, поръчах от barecare, а маските взех от магазин в мола.

# 321
Поръчах си околочния на BoJ да видим. Благодаря на всички за мненията 💐 от два месеца ползвам ретинол (Medik8), реакция няма, ще видим с това как ще е.

Като си слагам околоочен, друго не нанасям отгоре.

За 10те стъпки - аз си мисля че може да не е точно 10 стъпки всяка вечер. Примерно не мога всяка вечер да си правя маска, а ретинол като то вкарвах, първо се правят паузи от по няколко дни. И въобще има продукти, на което си пише 2-3 пъти в седмицата да се ползват. За някой и пилинг на лицето всяка вечер не е ок.
Обичам да си правя "почивки" и някой вечери да го карам по-леко, само с два продукта, виждам че се отразява добре.

Добавям - сега се върнах да погледна схемата, ами то пише същото - ексфолиране и маска 2-3 пъти в седмицата. Слънцезащита слагаш през деня, не вечер. И ето че стъпките се редуцират.

# 322
  • Prismatica Aerie
И друго да питам - колко от вас изпълняват 10-те стъпки, приложени в началото на темата? Има ли разлика, нещо може ли да се пропусне и само азиатска козметика ли използвате за целта?
10-те стъпки са мит възникнал около 2014 г. Шарлот Чо, корейско-американски предприемач и съосновател на Soko Glam, пише в американско списание как се наслояват различни корейски продукти в 10 стъпки. Впоследствие публикува книга, в която обяснява как да създадете грижа за кожата с помощта на 10 популярни корейски продукта и нарича тази практика „10 стъпкова корейска рутинна грижа за кожата“.  Малко след като книгата излиза, западните медии подхващат историята и създават митология около „Ритуала за грижа за кожата в 10 стъпки, от който корейците са обсебени“.  
В интерес на истината, Чо признава, че сама е измислила тези "10 стъпки за грижа за кожата“ и че това никога не е било реално нещо в Корея.
Source

Всичко това не означава, че не ползваме по няколко неща, защото ни е приятно.
Може да се ползват и 10 и 20 продукта в една рутина, въпрос на предпочитания и нужди. Аз обичам да наслагвам продукти, кожата ми поема много. Особено тонери и есенции, но все пак зависи от консистенции и концентрации. Имам различни рутини, пробвам страшно много козметика.
Т.е. отново всичко е субективно.
Двойно почистване, ексфолиране, тонер, серум, крем, слънцезащита за мен са основни стъпки.

PS Само да вметна, че когато има изискване продуктите да се предлагат в бг сайтове, се ограничават възможностите за предложения - някои дами не са в Бг, други не поръчват от бг сайтове. Мисля, че всяко предложение би било от полза, а дали го има в Бг - може да провери интересуващият се.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 23:01 от Catalano

# 323
Тъй повече от година изневерявах с Allies Of Skin ,разочарована съм .
Поръчах с комплекта на O HUI  Pink Barrier -страхотни опаковки и аромат ,  Skin Softener, Emulsion и Cream  .За първо нанасяне съм впечатлена .
Пяната от серията също е много яка , от почти всички осещах кожата си опъната след измиване , а не ми е суха ,от тази я усещам чиста и свежа .
Околоочният ми контур е сух и повяхнал взех си на  heimish  Marine Care не е лош ама и супер не е , мисля да го комбинирам  с емулсията на  O HUI ама преди или след крема да е според вас ?

# 324
Първо емулсията, после крема за очи.

O Hui ми е любим бранд, но тази серия не съм я ползвала. Абе като се замисля само линиите The First Geniture, Extreme White и  Prime Advancer съм купувала, последната замина при приятелка, аз не успях да я оценя. Но пък от The First съм имала май почти всичко с изключение на новия двоен серум. Даже онзи ден подарих сет за годишнината на приятелка (която не вярва много много на бяла козметика)

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 21:48 от Agent Provocateur

# 325
  • Някъде там
Здравейте!
Може да е коментирано в темите, но искам да попитам за този серум-ампула и за крем от същата серия.Как се отразяват на комбинирана кожа, склона към несъвършенства.

# 326
Момичета,някой с лични впечатления от Bueno?Tърся нещо за зряла кожа,непонасяща тежки консистенции!

# 327
Момичета, здравейте, имам лаишки въпрос и ще помоля за вашата помощ. Взела съм си 2 нови азиатски продукта:
ето тази ампула - https://barecare.bg/ampula-za-lice-ximalaiskata-sol-9-vida-pepti … -aziatska-centela и ето този серум: https://barecare.bg/axis-y-dark-spot-correcting-glow-serum-50ml
Използвам тонер на some by me https://barecare.bg/toner-za-lice-s-kombinaciya-ot-aha-bha-i-pha-piling-kiselini
Ta въпросът ми е дали мога да комбинирам новите 2 продукта заедно с тонера? Ако да, в каква последователност трябва да е?
Благодаря ви предварително! Blush

# 328
  • Germany
Измиваш лицето, ексфолираш с тонера, изчакваш малко и подхранваш кожата с някое от другите неща. Предполагам може и с двете, ако държиш и кожата ти носи на продукти. Не знам какви са им консистенциите, но от по-рядкото към по-гъстото. Аз бих редувала,  но това е за моята кожа разбира се 👍🏼

# 329
Благодаря Ви много! ☺

Общи условия

Активация на акаунт