Азиатска козметика и грим - тема 26

• 82 038
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Prismatica Aerie
Еха, какво е LHA? Отивам да се образовам и благодаря на Catalano, че ни държи в крак с новостите 😉
Rovectin LHA Blemish Ampoule не ти ли е позната? ☺️

# 466
  • Germany
Аз съм по хард киселините, но това е перфектно за моя тийн, като гледам 👍🏼

# 467
Търсих, но не мога да намеря.. Маски за коса, чета в Интернет че били разкошни но в магазини и сайтове не намирам. И ако някой е ползвал да каже мнението си за тях.

# 468
PeaPink, моя тийн след хиляди уговорки успях да го замъкна на козметичка, е Grinning струваше ми и подкуп нова каска. От един месец лицето му е в перфектно състояние по отношение на пъпките и черните точки. Направо се родих от мъките всяка вечер измий с това, намажи това, на бузите това и т.н., за да  ев що годе прилично състояние.

ssiigg, малко съм ползвала азиатска козметика за коса, но не съм останала впечатлена и не продължих да купувам, в темата по едно време имаше добри отзиви за Lador, потърси дали ще ти излязат с търсачката.

# 469
  • Den Haag
Ползвам вече няколко месеца азиатска козметика, и все още не мога да си изясня някои неща. Чета темите назад, в момента съм на 24 тема, но не съм намерила отговор на няколко въпроса и ще се осмеля да попитам, та за ретинола и киселините. Кога се ползват и защо, кога преценяте дали имате нужда от тях? Питам защото в началото накупих доста неща спонтанно и сега си мисля, че може би нямам нужда от някои продукти или греша. Примерно за кожа която е на 45 години, нормална към леко суха зимата, без проблеми, без силно изразени бръчки, без тъмни кръгове под очите, от време навреме леки торбички сутрин. Нужно ли е да ползвам кремове за очите с ретинол и ретинал и тоник с киселини?
Благодаря предварително за отделеното време Simple Smile

# 470
  • Бургас/Пз
Примерно за кожа която е на 45 години, нормална към леко суха зимата, без проблеми, без силно изразени бръчки, без тъмни кръгове под очите, от време навреме леки торбички сутрин. Нужно ли е да ползвам кремове за очите с ретинол и ретинал и тоник с киселини?
Благодаря предварително за отделеното време Simple Smile
За мен понеже съм около същата възраст, отговорът е да - нужно е. И то най-вече заради превенцията. иначе като се появят проблемите, мазането едва ли ще помогне да се решат. Ако чакам да се появят бръчите около очите и тогава да почна да ползвам околоочен крем, резултатът едва ли ще е много добър. Понякога се чудя защо не започнах още на 30 с по-сериозната грижа, ами се сетих чак на 40.

# 471
Ретинолът е чудесен за превенция. Открийте си кои други съставки Ви действат добре и оттам ще си подберете продуктите с тях, ще си изградите рутина. На мен ми действа полезно самият навик да се поддържа кожата според състоянието и нуждите й и това е в основата на добрите и стабилни резултати.
При мен си открих, че оптимално действа постепенно въвеждане на активни съставки (ретинол, AHA, BHA и ниацинамид), като почвам от ниски проценти и някои неща съм задържала на ниските. Примерно чист Вит.С не ми понася изобщо и го замествам с други антиоксиданти. Ако искате, пишете какво имате и може да се подреди примерна рутина (понеже пишете, че вече имате продукти).
Дали нещо ми действа добре - в някои случаи резултатите не са бързи или очевидни, обаче като спра даден продукт, чак тогава разбирам какво е правил за мен.  Ако правя реакции и не привиквам, тогава се отказвам.

# 472
diana lobodova, не може еднозначно да се отговори на този въпрос, нуждите на кожите са различни. както и състоянието им. Киселините ексфолират кожата. Ексфолирането е нужно за всяка кожа, а какъв начин ще избереш - механичен / с някаква ексфолираща скраб/ или химичен /киселини/ е въпрос на личен избор и състояние на кожата, за чувствителните кожи се препоръчват ензимните пудри. Без някакъв особени проблеми, акне, груба кожа, кератоза и т.н. не ти трябва висок процент киселини, а нещо щадящо кожата.

По въпроса за ретинола, не е моето, мъча го отвреме навреме, но не виждам особен ефект, кожата ми става повяхнала, посивяла, изсушена и ползвам, пък спирам за дълъг период и съм в едни неуточнени отношения с него. Било хубаво, та се поддавам на общия ентусиазъм по него и си казвам този път ще е различно, защото преди не упорствах, нещо не върших правилно и т.н. и все стигам до обичайния за мен резултат, когато ползвам някакви по-силни концентрации.

Допреди 3-4 години корейците нямаха никакви ретиноли, не уважаваха тази съставка. Ретиноловите им продукти се появиха напоследък, ако ти понасят добре ползвай.

Ето пред мен са писали, че не им понася витамин С, а пък той е единствената активна съставка, която харесвам и с нея кожата ми с чувства добре, когато е добре формулиран и не е в някакъв процент над 10.

Така че сама трябва да разбереш кои са работещите съставки за твоята кожа.

# 473
  • Germany
Zari, права си на козметик най-добре, но моето диване категорично отказва. Не можел да стои на едно място, да не съм го занимавала с несъществени неща.
Аз също съм нередовна с ретинола. Миналата зима ползвах ретинал, нямам кой знае какво мнение, може би и затова още не съм започнала. Някак си не се сещам за него.

# 474
  • Den Haag
Благодаря момичета, иначе съм много доволна до сега с използваните продукти, чувствам кожата си по-свежа, сияйна, чиста и ми харесва да полагам грижи за нея.
Създала съм някаква рутина, ще покажа в снимки, ако някъде греша или мига да добавя нещо моля споделете своя опит Simple Smile
За сутришна рутина използвам тези продукти: измивам лицето си с гел или понякога само с вода и след това с мецеларна вода. След измиване подсушавам и слагам пачове за очи, след тях тоник, очен крем два пъти в седмицата с ретинол, а през другото време крема на Estée Lauder, крема за лице на BOJ и накрая слънцезащита( двете ги ползвам различни дни, според настроението Simple Smile

За вечерна рутина: измивам първо с балм, после гел, подсушавам леко лицето и нанасям тоник,(след Тоника 2-3 в седмицата слагам маска за лице)след него редувам някой от серумите, след тях крем за очите ползвам пак най вече на Estee и два пъти серума с ретинал на BOJ, или понякога другия с ретинол, накрая слагам крема за лице.

От тези трите ползвам след двойното почистване вечер 1-2 в седмицата:

Тези двата почти не ги ползвам, киселината ползвах преди няколко пъти, но имах чувство че ми изсушава кожата, както и Watergel  на BOJ него мисля да пробвам лятото.
zari65 тази киселина на BOJ дали е подходяща и щадящата кожата?

И последно имам доста от серума, дневен, нощен и за очите на Estee преди да поръчам корейската козметика и се чудя дали бих могла да ги комбинирам с корейската ?

# 475
  • Prismatica Aerie
Според мен хидратацията в тази рутина е недостатъчна за 45годишна кожа, освен ако не е мазна към комбинирана.
Сутрин няма ли серум? Пачовете, докато са под очите - лицето голо ли остава? Ако да - излишна трансепидермална загуба на вода.
Мицеларната вода би трябвало да е преди измиване, тя няма особени ползи за кожата, освен почистването, т.е. няма смисъл да остава на лицето.
Тонерът Ви е с киселини, писахме скоро за него. Може да се добави и някакъв по-силно хидратиращ, също есенция - first, обикновена, двукомпонентна.
Разгледайте продукти със серамиди и пептиди.

Моля не приемайте написаното като критика или препоръка, а като насоки, които евентуално да обмислите.✌🏻

А мнението ми за ретиноидите е, че всеки има полза от тях, но не всеки намира нужната формула. Всички искаме бързи и феноменални резултати, в общия случай приключваме с раздразнена, червена, белеща се кожа и се отказваме. Или се почва с нещо слабо и се въвежда бавно или няма смисъл.
 Ползите от ретиноидите всички ги знаем, ако обаче смятаме, че нямаме нужда от тях - какво значение има какво мислят другите. Важно е да сме в хармония със себе си, пък дали ползваме заливка за мусака против бръчки или high tech козметика, разработка на NASA - си е лично наша работа и най-вече - персонално изживяване, в което околните нямат място.🕊️

# 476
Не мога да препоръчам киселини, не ползвам много, предпочитам други начини на експониране. Преди няколко страници бяха писали за киселини.

# 477
Zari, плс кажи как точно козметичката направи почистването?

Диана, да - можете да ги съчетавате с продуктите на ЕЛ без всякакъв проблем. Аз също имам 2 серума и 1 крем (а последната година още няколко техни крема) и са си съвсем на място с корейците.

Съгласна с Каталано по всички линии - дори в момента съм със пачове на очите, но под тях има и тонер+серум, а отгоре шийт маска. С ниските концентрации на ретинолите - също.

И докато сме на тема ретинол някъде прочетох и ми е останало, че не било препоръчително да сме смесват различни рет-продукти и това ме тормози, защото не намирам логична обосновка. Какво е вашето мнение по въпроса? Може ли в Неделя да намажа едно, а във Вторник друго?

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 15:21 от Agent Provocateur

# 478
  • Prismatica Aerie
Какво е вашето мнение по въпроса? Може ли в Неделя да намажа едно, а във Вторник друго?
6та година правя точно това, редувам всякакви ретиноиди. Правилно или не - нямам негативи. А и има продукти, които съчетават в себе си 2 и повече ретиноида.
Повечето изследвания, доказващи ползите от третиноин са въз основа на ежедневната му употреба. Не, че няма ефект от ползване два пъти седмично, но така не настъпва същинска ретинизация.
.

# 479
Както винаги бях експресивна, а не точна Simple Smile но да, това имах предвид - 1-2-3 отворени продукта с различни концентрации и посягам към различен в зависимост от това как чувствам кожата си. Мерси, безценна!

Общи условия

Активация на акаунт