Азиатска козметика и грим - тема 26

• 81 980
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали подходящи продукти за двуфазно почистване на суха кожа, както и нощен хидратиращ крем.
Нямам голям опит с азиатска козметика, ползвала съм маската с колаген на One thing и съм очарована от резултата. Бих искала да пробвам и други неща,  55+ съм.   

# 511
За мен(суха,48 годишна кожа) най-добрата комбинация е измивно олио+почистващ гел.
Пробвала съм всякакви комбинации с балм,олио,гел,пяна...Балмовете не са лоши като почистващ продукт,но някак си препочистват кожата ми.Да отбележа,че мнооого рядко се гримирам,дори и SPF рядко ползвам така че,тежки почистващи продукти не са ми нужни
Пяната,сама по себе си е много хубав продукт,но забелязах че повечето пени ми поизсушават кожата.В комбинация с балм си наруших кожната бариера.
Та,за негримирана,суха,зряла кожа моята препоръка е олио+гел/мляко.
Разбира се,имам в наличност балмове и пени,за случаи в които ще свалям тежък макиаж или неприятно SPF Grinning

Да използвам поста и да питам.Дамите със суха кожа,кой е най-мазния крем,който сте ползвали?

# 512
Да използвам поста и да питам.Дамите със суха кожа,кой е най-мазния крем,който сте ползвали?
не знам дали правилно разбрах въпроса ти, не е точно мазен в смисъла на това което аз влагам в думата -
Pyunkang Yul - Black Tea Enriched Cream
Покрай околоочният от серията купих и този за лице. Първият път направо не можех да повярвам на ефекта в/у кожата ми. От горе долу месец съм с него и даже сега покрай намалението в Йесстайл пак го бях сложила в кошницата, едвам се реших да поръчам нещо различно ( поръчах Мишите със сложните имена )
Не е някакъв много гъст или мазен като консистенция, но ми е супер напояващ. ( сега като се замисля може и по-мазен да съм имала, но не съм била доволна че да си го спомня кой е )
Досега се разбира добре с всички други продукти в рутината, а самостоятелно съм го мацала като бях в командировка.

С последната поръчка взех By Wishtrend - Cera-Barrier Soothing Ampoule, не усещам някакво въздействие което да похваля. Повече ми допадна Pyunkang Yul - Deluxe Moisture Serum - надявам се се пак да пуснат такова хубаво намаление и ще го поръчам пълноразмерен вече. А смятам да пробвам и продуктите за тяло на Pyunkang Yul
От тази марка балма им за почистване не ми допадна, лютеше ми на очите.

Скрит текст:
Другото от което съм усещала хубаво напояване SHISEIDO FUTURE SOLUTION, но просто не знам как съм си позволявала такава козметика преди. Сега този сет ми е мега скъп.

Ванеса сподели моля Олио и Гел от които си доволна.

# 513
  • Prismatica Aerie
Здравейте, бихте ли ми препоръчали подходящи продукти за двуфазно почистване на суха кожа..
make p:rem - Safe Me. Relief Moisture Cleansing Oil
ma:nyo - Pure Cleansing Oil
AXIS - Y - Biome Resetting Moringa Cleansing Oil
PURITO - From Green Cleansing Oil

ROVECTIN - Aqua Hydration Gentle Cleansing Gel
ROUND LAB - Birch Juice Moisturizing Cleanser
AESTURA - Ato Barrier 365 Bubble Cleanser
PURITO - Defence Barrier pH Cleanser

ROUND LAB - 1025 Dokdo Cleansing Milk
Isntree - Yam Root Vegan Milk Cleanser
SIORIS - Cleanse Me Softly Milk Cleanser
DEWYTREE - Hi Amino All Cleansing Milk
make p:rem - Safe Me. Relief Moisture Cleansing Milk

# 514
кой е най-мазния крем,който сте ползвали?
За мен няма такъв. Моят фризьор казва, че всички продукти които слага на клиентките си косата ми гълта двойно. Кожата ми е същата. Кремовете да намажа дебело като маска след час ги няма (освен суха, кожата ми е плътна и поема много) . За да избегна безумно разхищение на козметика прилагам следните трикове:
Във всеки тонер освен чист хиалурон добавям и малко конопено масло (ком.индекс 0, не пречи на проникването на другите последващи продукти, попива бързо, не оставя мазни следи, запечатва течността) - в спрей шишенче 100ml тонер, 5 ml хиалурон концентрат, 10мл масло. Направето го поне веднъж и ще видите разликата. Следващи стъпки: серум, ампула, есенция, крем - както обикновено. Последна стъпка (само когато съм вкъщи или вечер) - микс от масла, който използвам за масажите си: шипково (КИ 1), конопено (КИ 0), рициново (КИ 1), за аромат няколко капки жасмин или бяла лилия. Понякога замествам рициновото с авокадо, но рициновото ми харесва повече, защото е и лечебно.
https://makasa.org/article/ricinovo-maslo-polzi-i-upotreba
За тяло: същото упражнение. Тонер с хиалурон и масло; крем (в абсолютно всеки крем за тяло който си купя добавям чист глицерин и масло на око, разбити до пухкава смес с миксер).
За мен маслата в много отношения за назаменими.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 19:39 от GeryGG

# 515
Момичета как седи въпроса с доставката от jolse до Бг или до Германия? Благодаря @

# 516
  • София
Здравейте, с какво ще ми препоръчате да надградя Avene A-oxitive Soft Peeling крем 0,1% ретинал? Трет не ми е опция, мъчех го две поредни години, но беленето на кожата не спира и гримът изглежда ужасно.

# 517
Гери,явно кожите ни са различни.
Има такъв крем,домашно приготвен,исках обаче да е корейски.
От корейските,които съм ползвала ZYMOGEN - Fermented Soybean Firming Cream е най-мазният,който съм пробвала.Но ми се искаше нещо друго да тествам
Благодаря за съветите все пак!

Casual, Catalano ме е изпреварила.
В момента ползвам
https://www.yesstyle.com/de/beauty-of-joseon-ginseng/info.html/pid.1114255823
https://www.yesstyle.com/de/beauty-of-joseon-green-plum-refreshi … ml/pid.1109420675
Не се оплаквам,кожата ми е свежа,не се пресушава.Олиото на BoJ го повтарям.
Имаше едно хвалено на DHC,не ми хареса,водичка някаква.На Kao съм пробвала,нищо особено.И други някакви имаше.
Почистващи продукти от високия клас не съм ползвала и все повече се замислям.Обаче като се сетя за "проблема с отмиването в канала" и ми става зле Animal See No Evil  Grinning

# 518
Момичета как седи въпроса с доставката от jolse до Бг или до Германия? Благодаря @
Последния път през Германия ми излезе доста солено, понеже мина митница. И през БГ минава през митница, но излиза по-евтино или поне разликата е минимална Simple Smile

# 519
Тези дни доставката е безплатна. Бих пробвала директно до тук.

# 520
Имаше едно хвалено на DHC,не ми хареса,водичка някаква
Не съм го купувала, бях го пробвала при приятелка, но не ми направи впечатление че да се сдобия с него.

Скрит текст:
На ШисейдоGeneric Skincare Perfect Cleansing Oil мисля агента беше писала за него ( нега не е налично в Нотино ) но цената му беше към 60 лв. Олио съм ползвала само на Боби Браун... не знам защо не усещам тази форма като "моята" , но сега като казахте че при сухите кожи олия+гел работят вероятно ще пробвам

# 521
Casual,и аз не съм голям фен на олиата,течни,разливат се,не са икономични,но поне при мен не изсушават както балмовете.Много харесвам балмовете като консистенция и почистване,но ми изсушават пергамента Grinning
Често мия и само с почистващ гел.Ако не съм ползвала SPF не виждам смисъл да почиствам двойно.Според мен,това допълнително изсушава кожата.
Ако обаче ще ползвам нещо почистващо с киселини,то тогава двойно пичистване,за по-сигурно.

# 522
На 03.11 пуснах поръчки в Yesstyle и Stylevana. Реших да платя с кредитна. В Стайлваната никакъв проблем, от Йес-а ми изпратиха мейл за евентуално препотвърждаване на плащането и че е "on hold". Както и да е - след два дни поръчката от Йес беше обработена и пристигна при мен, извън Бг, за 6 дни общо (винаги пращат с Федекс и винаги има смачкани кутии). От Ваната чак днес ми я шипнаха, premium express shipping... Joy

Поръчах си комплекта с черен чай на Pyunkang yul. Срокът на годност обаче му е до октомври следващата година, дали и с вашите е така? Импулсивно отворих тонер и серум, да ги започвам отсега. Grinning Интересно ми е и колко време след отваряне са годни за ползване, 6 или 12 месеца?

Някой беше питал за измивно за суха кожа - аз харесвам Real Barrier - Cream Cleansing Foam. Жалкото е, че почти всички измивни ми дразнят очите, дори и уж офталмологично тестваните. Само едно на Авен не ми е дразнило.

Някой има ли впечатление от ByWishtrend - Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream?

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 18:39 от Erza Scarlet

# 523
  • Prismatica Aerie

Поръчах си комплекта с черен чай на Pyunkang yul. Срокът на годност обаче му е до октомври следващата година, дали и с вашите е така?
Първият ми сет, купуван октомври миналата година, беше с годност август 2024. Настоящият, купуван април тази година, е до октомври 2024.
На опаковките не пише колко време след отваряне са годни, но някъде съм чела 12м., не помня къде. Аз лично за доста по-кратък период им виждам дъното.☺️

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 14:28 от Catalano

# 524
https://douglas.bg/marki/shiseido-brand/vital-perfection-liftdef … night-concentrate
Някакви мнения, дами? Не коментирам цената, но чудесата, които се обещават?

Общи условия

Активация на акаунт