Мами с термин Март 2024

• 58 717
  • 817
  •   1
Отговори
# 300
Ама как от 800мг на нищо изведнъж (аз на половината бях и постепенно го спрях)... наистина са идиоти. Ако можеш лягай и почивай и на частния преглед дано да ти кажат какво да правиш. Ако това те успокоява, от четене тук във форума, останах с впечатлението, че първата седмица след спирането е най-опасна, после вече нещата се нормализират. Аз мислех да си платя един прогестерон ей тъй, за мен си, да знам как е положението от плацентата, и да връча на АГ резултата, ако е нисък, но не знам там какви пари са, АГ как реагират на такива самоинициативи...

Да , висока беше 2*400мг . Нищо , било нормално бременна да кърви специално след прогестерон . RageRage .
Аз бях записала час за частен преглед днес след обяд, още миналата седмица за ФМ 16г с. ,надявам се там да видят дали всичко е наред.

# 301
Прегледа мина , бебчо си върви нормално и там казаха същото -почивка и търпение. Не виждат никаква причина за кървене . И аз мисля утре да звъня на GP
и да ми пускат кръвни изследвания , ако не се съгласи ще търся частно.
 Имаме балон за пола, дъщеря ми е на 8г. и е много развълнувана, въпреки че за мен най-важното беше да разбера как е бебето.

# 302
Момичета, малко страничен към въпрос към тези от вас с тромбофилия (знам че има безброй теми по темата не ме линчувайте, моля ви, не успявам и 1/100 от тях да проследя)
Има ли такива на терапия сред вас, които са със следните резултати:

Миналата година поради неуспешна бременност(в последствие оказала се мола) си направих излседвания за тромбофилия, които излязоха със среднорискови показатели. Спомените ми оттогава са, че АГ-то каза, че не били никакъв проблем.
Сега съм в 16та седмица и покрай всичките емоции снощи осъзнах, че не съм казала на сегашната ми АГ за този резултат Confounded
На последния преглед преди 2 седмици всичко изглеждаше наред, но от вчера не мога да си намеря място дали не е станало нещо междувременно покрай това състояние.
Утре съм на преглед и ще уведомя веднага док за този мой гаф, но ми е интересно дали има такива със същите резултати и дали всичко може да протече нормално и без да има нужда от терапия.

# 303
  • София
Аз съм с тромбофилия, но с различни мутации - хомозигот 4g/4g. Вашите наистина са доста нискорискови, но не пречи редовно да си изследвате ддимер, аппт и фибриноген. Ако там има отклонения или в кръвопотока към бебето на преглед, веднага може да се включи хепарин.
На мен уж също не ми е високорискова, но докторът каза че поради възрастта и поради поредното ин витро, което е и на високи дози прогестерон е задължително хепарин. Оказа се правилното решение, защото въпреки него и аспирина, кръвните показатели са ми на границата.
Момичета, малко страничен към въпрос към тези от вас с тромбофилия (знам че има безброй теми по темата не ме линчувайте, моля ви, не успявам и 1/100 от тях да проследя)

Миналата година поради неуспешна бременност(в последствие оказала се мола) си направих излседвания за тромбофилия, които излязоха със среднорискови показатели. Спомените ми оттогава са, че АГ-то каза, че не били никакъв проблем.
Сега съм в 16та седмица и покрай всичките емоции снощи осъзнах, че не съм казала на сегашната ми АГ за този резултат Confounded
На последния преглед преди 2 седмици всичко изглеждаше наред, но от вчера не мога да си намеря място дали не е станало нещо междувременно покрай това състояние.
Утре съм на преглед и ще уведомя веднага док за този мой гаф, но ми е интересно дали има такива със същите резултати и дали всичко може да протече нормално и без да има нужда от терапия.

# 304

Аз съм точно със същите. Открих тромбофилията с първата бременност, защото кръвотокът беше много лош. Бях в 3 месец и въпреки лошите показатели бебето все пак цялостно беше ок и не бяхме закъснели. От 4 месец бях на фракси и всичко завърши успешно. Simple Smile
Сега с втората засега кръвотокът е ок и АГ изчаква, пия само аспирин.
Ако всичко при теб е ок засега, може и по-късно да ти включат терапия Simple Smile Тези мутации конкретно хематолога ми каза, че в по-късни седмици правят повече проблем.

# 305
Здравейте, бъдещи мами,

разчиствам си гардероба есенно и попаднах на някои дрехи от бременността ми, като бих искала да ги подаря на някоя от вас, ако има такава сред вас с големи мерки. Забременях около 97-8 кг и родих 110 при височина 173 см.
Става дума първо за няколко черни клина на Х и М размер ХЛ, които на мен ми бяха леко прилепнали, но все пак комфортни. Клиновете не са дебели, по-скоро тънки памучни, но за вкъщи ще са идеални или под рокля примерно вместо чорапогащник.
Отделно ето тези дънки на Х и М, които са размер ХХЛ и на мен ми бяха широки честно казано, така че са по-скоро 52-ри размер - за още по-голяма жена евентуално, а и аз раждах началото на юли и накрая не съм ги и пробвала вече, но в средата на бременността ми ми бяха леко големи https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0810170013.html
Отделно ето тези дънки - ХЛ размер, които ми ставаха в началото, но леко ми стягаха и така и даже не съм ги носила особено по тази причина, но са хубави - мисля че са ето този модел или поне доста подобен https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0946613031.html, според мен те вече отговарят по-скоро на 48ми размер посока 46ти,  ако си знаете размера по Х и М.  Тях бих изпратила заедно с една блуза от Лидл в черно бяло райе 43-46 ти размер.

Та така понеже клиновете и двата чифта дънки са с малко различни размери и не съм убедена че тези дрехи ще са комфортни на една и съща дама заедно, бих ги изпратила или предала лично в София на три различни дами, ако има такива сред вас, които да имат интерес, разбира се. Лека и щастлива бременност!

# 306
Да попитам какво хапче приемате за главоболие? Няколко дни поред ме тормози страшно главоболие.

# 307
Нищо не пия за главоболие. Ако съм се дехидратирала започва да ме боли главата и тогава пия повече вода, спя повече, пия един аспирин и това е.

# 308
Аз днес пих парацетамол. Четох че има магнитни бури. Аз от вчера съм с главоболие,днеска след обяд вече не се търпеше , легнах си и даже в съня ми ме болеше глава.

Да попитам какво хапче приемате за главоболие? Няколко дни поред ме тормози страшно главоболие.

# 309
Момичета, някоя от вас пие ли еспумизан за газове и подуване на червата? Снощи такива болки имах в червата, че едва издържах.

# 310
Момичета, някоя от вас пие ли еспумизан за газове и подуване на червата? Снощи такива болки имах в червата, че едва издържах.

Аз също😢😢😢 АГ ми каза за Еспумизан, но не съм го взимала все още.
Аз леко се запичам и от там идват болките и зверското подуване..за сега я карам на овесени трици с мед и топла вода (каша) за закуска и сушени плодове, защото имат фибри и пробиотик Симфония Ройтери.

# 311
Здравейте,
Вече имам резултат от БХС . Как ви се вижда , аз нищо не разбирам ... Ок ли са нещата ?

Масово сме подути с газове ...на мен АГ ми каза ,че е нормално и в краен случай да пия еспумизан. За запек доста помага киви , хапвайте си , а относно фибрите е добре да се избягват когато имате болезнени газове тъй като те образуват допълнително Simple Smile

# 312
За резултатите от БХС не мога да кажа мнение, защото аз си го спестих, направих генетичен тест още в 11 г.с. Иначе запека е налице, подут корем също, газове, абе картинката е цветуща. 😃 Не съм говорила с лекаря относно лекарства, всеки път забравям. С гаденето нещата са добре за щастие, преди 3 дни летях със самолет и всичко беше нормално. 😅

# 313
  • София
Здравейте,
Вече имам резултат от БХС . Как ви се вижда , аз нищо не разбирам ... Ок ли са нещата ?

Масово сме подути с газове ...на мен АГ ми каза ,че е нормално и в краен случай да пия еспумизан. За запек доста помага киви , хапвайте си , а относно фибрите е добре да се избягват когато имате болезнени газове тъй като те образуват допълнително Simple Smile

Това с амоите резултати. Аз мислих, че е по-важен комбинирания риск за Даун, но АГ каза, че се гледа и биохимичния и възрастовия. Те са в границата 1:100 и 1:1000 и затова препоръчва на ранна фетална морфология в 16-18. И вече там ще ми кажат дали има нужда от пренатален тест.

# 314
Правихте ли gender party.

Общи условия

Активация на акаунт