Мами с термин Март 2024

• 58 506
  • 817
  •   1
Отговори
# 495
Относно килограмите:
Още миналата година си намерих едни теми по АГ от сайт, който в момента не съществува вече, незнайно защо, хубавото е, че си ги изпринтих и сега ги преглеждам от време на време, макар и с речник под ръка. На теория трябва да са от МУ София... може би... както и да е. Това е схематичното обяснение за килограмите:

# 496
Това е много любопитно. Аз мислех, че през третия триметър са по 500гр на седмица, а втория по 200. А тук го дават обратно..

# 497
Аз от юни досега съм качила 6 кг. За мен са много, не знам. А нито ям за двама, нито ламтя за храна, мъжа ми не го тормозя, не ставам през нощите...😅 не знам, просто ми идва понякога да заплача като видя тия кг на кантара, ама каквото това.

# 498
  • София
При мен проблема е, че трябваше да спра спорта още началото на стимулацията, после трябваше да спра и да се движа много. Даде ми се да разбера, че предишния ми начин на живот със предимно суровоядство и ходене пеша по 50- 60км на седмица и интензивни тренировки 3 пъти нямаше как да продължи докато съм бременна, но най- важното е бебока да е здрав и да се развива нормално.

# 499
Не съм абсолютно съгласна. Бях споделиха че имам две бременности . С първата качих 26кг, а с втората около 36-37. Не съм се тъпкала, просто като съм била гладна съм яла, все пак бременната жена има по-голям апетит. За година си върнах килограмите,но това никога не е било на живот и смърт за мен . Смятат че всичко зависи от човека. Въпреки че карам много тежка бременност в моментна, почти нямам апетит,пак съм качила 9 кг.

# 500
Аз от 5 дни ,няма ден в който да не усещам по 100 пъти бебето,но съм със задна плацента и съм вече 18+3 .Постоянно побутва и ръчка отвътре ,но при всички жени е различно и не трябва да се притесняват ,ако не усещат.А за теглото , почнах с 50кг вече съм на 51.2кг , а се храня предимно с пици, шоколади ,вафли и паста .Та не смятам, че зависи от биенето на инжекции,тъй като очевидно аз не го правя.

# 501
Аз от 56 кг. сега съм 58,5 кг. Основно ям олио, хляб, пържени картофи, малко домат и сирене. Това ми се яде. Също и манджички от българска кухня, защото изобщо не ми е приятно да стоя права на едно място в кухнята. Мога да вървя, но като съм на едно място сякаш имам гюле ниско в корема и ще падне. Иначе съм в 18 г.с + 5 и от 18 г.с + 0 усещам бебето като побутвания отвътре навън. С предна плацента съм.

# 502
Някой, от вас усеща ли някакво стягане и втвърдяване на корема и поточно под пъпа като спазми за момент

# 503
  • София
Имам подобни стягания, би трябвало да са Бракстън контракции, нищо притеснително и матката тренира.

# 504
И аз имам. Най често вечер..
Няма страшно. Пий магнезий и толкова Simple Smile

# 505
И аз имам. Най често вечер..
Няма страшно. Пий магнезий и толкова Simple Smile
Пия магнерич

# 506
Момичета, някой има ли проблем с храносмилането и червата...получавате ли болки в корема и запек?

Откакто влязох във втори триместър (18 г.с. към днешна дата) почти постоянно се подувам след хранене или в следобедните часове. Търпимо е, пия само от време на време по 1 Еспумизан, но не винаги има раздвижване. Проблемът идва там, че понякога ме понаболява коремът по няколко дена, но вече за 3 път след такива болежки ниско долу, болката се концентрира в дясно странично и леко под пъпа.. На последния преглед споделих, но АГ ми каза че не е свързано с бременността и всичко изглежда чудесно. Някоя от вас преминава ли през нещо подобно? Търпя го, рядко пия и Но-шпа, но ми е много притеснително с тези черва.

Приемам Пренатал на Джеймисън и Диаспорал (него от последния преглед).

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 12:54 от radostnocvete

# 507
Момичета, някой има ли проблем с храносмилането и червата...получавате ли болки в корема и запек?

Откакто влязох във втори триместър (18 г.с. към днешна дата) почти постоянно се подувам след хранене или в следобедните часове. Търпимо е, пия само от време на време по 1 Еспумизан, но не винаги има раздвижване. Проблемът идва там, че понякога ме понаболява коремът по няколко дена, но вече за 3 път след такива болежки ниско долу, болката се концентрира в дясно странично и леко под пъпа.. На последния преглед споделих, но АГ ми каза че не е свързано с бременността и всичко изглежда чудесно. Някоя от вас преминава ли през нещо подобно? Търпя го, рядко пия и Но-шпа, но ми е много притеснително с тези черва.

Приемам Пренатал на Джеймисън и Диаспорал (него от последния преглед).

може би някакъв пробиотик ще помогне?
Иначе и аз има супер проблеми с това храносмилане - особено вечер. Не ми се мърда понякога, толкова ми е тежко, но ако се разходя, изпитвам облекчение. От първия триместър пия тези хапчета и те единствено ми помагат цялостно. Една приятелка ми ги прати от Германия.

# 508
По принцип при запек боли от ляво. Има те ли пъпна херния ?Аз имам запек от началото на бременноста и постоянно съм с подут корем. Взех си пробиотик на DRUIDESS ( розовия) . Той става за бременни и нормализира хормоните ,определено има ефект с него и ви го препоръчвам

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 15:13 от kratos84

# 509
АГ ми изписа Магнерич или Магнезий от аптеката ми дадоха Магнерич вие какво приемате има ли разлика м-ду двете лекарства

Общи условия

Активация на акаунт