Мами с термин Март 2024

• 58 498
  • 817
  •   1
Отговори
# 510
radostnocvete, и аз съм така. По принцип имам синдром на раздразненото деберо черво, а сега нещата още по-заострени. Няколко пйти се стрясках от болките и дискомфорта, ама АГ казва,че всичко е наред... Болки в ляво, в дясно, остри бодежи, тъпа болка, тежест, газове..дори като пишкам все едно ми тежи и притиска червото и го дразни.

Мовичета,накоя приема ли Имунохелт Фемин? Изписаха ми го и видях,че се приема от бременни за защита от бактерии и за поддържане на имунитета. Ама видях,че има инулин,който е пребиотик по принцип,но не съм сигурна дали е ок при бременност, макар че си пише на листовката и ми е изписано от лекар, ама се чудя..

# 511
И аз откакто влязох във втори триместър ходенето по голяма нужда ми стана супер странно. Странно защото по 2 дни примерно не ходя и после като отида и едва ли не е като разстройство, ама еднократно...
 Иначе червата ми постоянно къркорят, малко да хапна и се надувам, особено вечер... чак ще ми се пръсне кожата. Имам газове, които понякога са доста болезнени, но като се раздвижа малко и си излизат по естествен път. Ядох ябълки, ядох домашно кисело мляко... оправя се положението с газовете, ама не ми се яде всеки ден ябълки и кисело мляко. Старая се да не ям храни от които знам, че ще се подуя и ще имам газове, ама как да спреш картофи и ориз... както винаги наобратно с нормалните хора съм...
Свекървата каза да не им обръщам внимание на тия неща щом не ме притесняват толкова много и го правя. Тука от 2-3 дни бях решила, че червата ми ще излизат, че все нещо ме буташе и ръчкаше, ама се оказа, че е бебето, та си се върнах по старо му - в общи линии не водя статистика на ходенията до тоалетната, само навъртам километраж да изпускам газовете, ама то и с пишкането пак си тичам в тоалетната, така че 2 в 1. Иначе при нужда съм стигала до но-шпа...

# 512
Аз имам нередовен стомах и АГ ми изписа лаксативен мармалад. Много е вкусен - като сладко от кайсии е. По 1 ЧАЕНА лъжица се приема вечер след последното хранене. Не увеличавайте дозата, че ефектът няма да ви хареса. 😂😂😂😂

# 513
По принцип при запек боли от ляво. Има те ли пъпна херния ?Аз имам запек от началото на бременноста и постоянно съм с подут корем. Взех си пробиотик на DRUIDESS ( розовия) . Той става за бременни и нормализира хормоните ,определено има ефект с него и ви го препоръчвам

Нямам пъпна...Болката започва първо в пикочния мехур някак си, след което няколко дни дискомфорт и накрая малко по-силна се измества в дясно на пъпа и малко по-надолу от него...Ще проверя този Пробиотик, а при теб има ли болка и кога ти се получава главно?

АГ ми изписа Магнерич или Магнезий от аптеката ми дадоха Магнерич вие какво приемате има ли разлика м-ду двете лекарства

Аз приемам Диаспорал, което е Магнезий на прахчета.

radostnocvete, и аз съм така. По принцип имам синдром на раздразненото деберо черво, а сега нещата още по-заострени. Няколко пйти се стрясках от болките и дискомфорта, ама АГ казва,че всичко е наред... Болки в ляво, в дясно, остри бодежи, тъпа болка, тежест, газове..дори като пишкам все едно ми тежи и притиска червото и го дразни.

Това е доста сходно на моето, като че ли. Аз обаче преди не съм имала такива проблеми, дори често ми беше разтроен корема. А сега ходенето ми в wc е оскъдно за приеманото количество и ВИНАГИ твърдо (сори!)  и понякога най-много да пропусна 2 дни, след което има все нещо.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 16:55 от radostnocvete

# 514
Radostnocvete - Нямам никави болки,но по 5-6 дни не ходя ,дори забравям,че трябва да ходя ,така че съм тежък случай . Този пробиотик ме спасява,обаче проблема е ,че забравям да го пия … иначе пиеш ли го всеки ден и всеки ден се ходи нормално до тоалетна . Може би имаш много раздразнини черва , а и тези хормонални промени в тялото си оказват влияние 100%

# 515
  • София
Момичета да ви питам някоя от вас взима ли или предходно сорбифер 320? Моя аг ми го предписа от вчера, след като  установи нисък хемоглобин на последните кръвни изследвания. Притесняват ме възможните странични ефекти.

# 516
Момичета да ви питам някоя от вас взима ли или предходно сорбифер 320? Моя аг ми го предписа от вчера, след като  установи нисък хемоглобин на последните кръвни изследвания. Притесняват ме възможните странични ефекти.

Аз го приемам, като странични ефекти може да ти се гади, ако го пиеш на гладно или с други лекарства едновременно и при голяма нужда да е по тъмно. Така че гледай да си хапнала преди приема и поне час между другите хапчета, аз така въобще нямам проблеми.

# 517
Не съм имала проблем, изпих две опаковки.

# 518
Аз приемам, като спазвам указанието от лекаря - да има 4 часа отстояние между приема на сорбифер и магнезий/млечни продукти/кафе. Като страничен ефект ме предупреди, че е възможно да се отрази на стомаха (запек или разстройство), но при мен всичко е ок.

Момичета да ви питам някоя от вас взима ли или предходно сорбифер 320? Моя аг ми го предписа от вчера, след като  установи нисък хемоглобин на последните кръвни изследвания. Притесняват ме възможните странични ефекти.

# 519
Аз идвам да дам отчет след прегледа Simple Smile
Всичко е наред бебето се развива нормално и е с 4дни напред. Доки каза ,че е 100% сигурен че е момиче (въпреки моето вътрешно чувство ) , та ще си имаме още една девойка ❤️
Въпреки полипа шийката си е Ок ,няма скъсяване и за сега няма поводи за притеснение. Разреши ми да правя леки упражнения и вече съм навита за обща групичка за тренировки.

# 520
Аз имам едно много "умно" питане, съжалявам за което...
 Някоя от вас, която усеща вече движенията на бебето да е забелязала увеличаване на газовете след като то се разшава?
Възможно ли е бебето като се движи и ръчка и бута навсякъде по матката и да дразни червата и да има повече газове от това? През живота ми до сега не са ми били толкова активни червата. От както от няколко дни "уж" усещам бебето (честно още не съм сигурна покрай тия газове), малко след като то се раздвижи и се започва драмата с червата...

# 521
Аз го усещам много, много ниско долу, над костта точно, НО подчертавам много ниско. Като цяло самата матка с нарастването ще избута и черва и всичко направо в гръдния ни кош. Сега виждам при мен, че за 5 дни корема ми порасна, а това съм сигурна, че не е бебето, защото то е ниско, а са ми червата преместени малко по- нагоре. Натиска ми и мехура понякога, така, че абсолютно може и от наместване да си така, също от хормоните дето побъркват целия организъм. Иначе за увеличаване газове при бременни съм чувала стотици пъти.

# 522
Здравейте🫶
Правите ли упражнения и ако да - какви?
Аз все още съм на работа и гледам да лежа и да се разхождам по-малко, когато не съм. Искам да правя и някакви леки упражнения у дома, но не намирам подходящи.

# 523
Днес бях на преглед, 18 г. + 3 д. Малката шушулка тежи 248 гр. ❤️ След 12 дни съм на втора фетална морфология. Като се замисля, че остават само 2 прегледа до края на годината, че след 10 дни съм преполовила цялата бременност...😅 минава си бързо и на майтап, а бях притеснена, че ще се измъча. 😃 А мине ли Нова година започва за мен голямото пазаруване и нагласяне на апартамента спрямо момичето ни! ❤️

Вашите бебешоци колко тежат? ❤️

# 524
Не знам, при мен никога не казват,колко тежи,но със сигурност знам,че върви напред с цели 5-6 дни Grinning . Като цяло моите прегледи минават в мълчание и нищо не ми се казва , ама така ще е Joy

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 13:46 от kratos84

Общи условия

Активация на акаунт