Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 402
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 345
МAMA-Nana,как си обясняваш явлението Дежаву...когато виждаш  edno място и иамаш усещането че не си тук "за първи път"...но знаеш че засега не си ходил там...?

# 346
  • Варна
Абсолютно зацикляне се получава - да  Simple Smile, но циклите, спиралите са много по-близък модел на динамиката на Вселената, отколкото отсечката "раждане - живот на Земята - смърт - изчакване - Рай". И после какво следва? За душите, на които не им се отрежда вечен живот - край, а за другите, какво след Рая? И какво е вечният живот в Рая?

Душата изчаква - да, докато не е въплатена в някакъв вид физическо тяло, тя не може да се реализира. Никой не е казал, че въплъщаването/прераждането трябва да е на Земята - нали не се ограничаваме само с идеята, "щом не знам за други светове, значи не съществуват".

Как ще обясните наличието на инстинкти? Защо чайката знае как да полети, а бебето знае как да засуче? Защо някои имат музикална дарба, а други могат да рисуват? Гени? Проста случайна комбинация? Или проявление на Бога? Но защо точно върху този избран субект - чайката или художника?

# 347
МAMA-Nana,как си обясняваш явлението Дежаву...когато виждаш  edno място и иамаш усещането че не си тук "за първи път"...но знаеш че засега не си ходил там...?

Рози имах период в живота си, когато сънувах следващия си ден. Докато схвана, че първия път е било сън бях луднала, че и колегите около мен. После всичко отмина.
В момента имаме много информация - аудио и видео. Без да искаме, за части от секундата нещо остава в подсъзнанието ни и когато го видим втори път оставаме с впечатлението, че сме го виждали.  Има такъв трик в рекламата - за 1 сек. 24 кадъра от филмовата лента минават нормално, ако замениш само 1 кадър с нещо различно от филма то ти няма да го видиш, но подсъзнанието ти го е уловило.

Ако има прераждане на земята то трябва да има някаква цел. Преди вярвах, че се усъвършенства душата за да стигне нивото Бог. Но душата е дадена от Бог т.е. ако е част от него тя няма нужда от усъвършенстване.

Разбери ме правилно не отричам прераждането, търся смисъла му, както и смисъла да живееш 80 години с безсмъртна душа. 

# 348
migito,
 ЛОНО АВРАМОВО — най-хубавото място в рая, където пребивават съвършените праведници.
 Ада и рая за душите, преди страшния съд, рая на небето, ада неизвестно къде. Според църквата след смърта душата е безсилна - не може да се покае, да помоли за прошка ......, но живите останали на земята могат да променят съдбата й, като се молят за нея /душата на мъртвия/. Ясно ми е, че за Бог годините са без значение, но за душата .... в ада, дали и там е така.

..Добри хора няма и за това  имаме нужда от спасение.

Тази вечер гледах в Часът на М.Цветков как затворници - бивши и настоящи са повярвали в Господ и са се разкаяли. Чух и една майка, чиято дъщеря е убита от човек, който е възможно да е сред тези повярвали и покаяли се. Те ще бъдат спасени - поне теоретично имат този шанс. Как ще се спаси майката?

Не може изведнъж да се пречистим  иизкупим след толкова натрупани грехове.Това става постепенно...Тоест не можем за един живот да успеем....

А какво гарантира, че във второто си прераждане ще изкупиш всичко от първото и няма да имаш нови. Получава се зацикляне. Говоря да се преродиш на земята.

Никои не знaе колко пъти ще се прераждаме...като изкупиш старите  грехове в второто си прераждане и направиш нови...дава ти  се  шанс да изкупиш новите в следващото и  така докато научиш да не повтаряш грешките си. Все един ден ще научим,не може да сме  "заспали" вечно...Може  за 200 а може и за 2000 да не успеем...Очевидно на повечето от нас ни предстои доста работа докато преодолeeм всичките си недостатъци които сме изградили у себе си.Дал ни е пример Исус,какъв може да стане всеки от нас.Исус е слял волята си с тази на Отца и е станал съвършенн изараз на Божията любов на земята. Образът които Исус е донесъл на земята е заложен в всеки у нас. Можем да откажем да го изразяваме като да съчетаваме толкова безбожни черти вхарактера си че ще отнеме доста прераждания...докато достигнем Христовото съзнание.Бог е казал"Нито една твар няма да погине,всички ще бъдат спасени! Пслам 264-67 6:3)

# 349
За душите, на които не им се отрежда вечен живот - край, а за другите, какво след Рая?
Много рай!
И какво е вечният живот в Рая?
Още по много рай!
Това е шега надявам се да я приемеш.  bouquet

Душата изчаква - да, докато не е въплатена в някакъв вид физическо тяло, тя не може да се реализира. Никой не е казал, че въплъщаването/прераждането трябва да е на Земята - нали не се ограничаваме само с идеята, "щом не знам за други светове, значи не съществуват".

Да, наистина се ограничаваме само със Земята и черпим опита и знанията си само със и на нея. Напълно е възможно да има и други светове и те да си имат свои обяснения.

Рози, Исус е Бог , човека е негово творение. Исус е роден син на Бог, човеците не сме. Колкото и да сме съвършенни и безгрешни никога не можем да се изравним.
А се огледай от както съществува човечеството до сега усъвършенсваме материалното, духовното е под въпрос. Ние не можем да си оправим мислите какво оства за действията. По всяка вероятност ще изчезнем, при нас има израждане, не усъвършенстване.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 23:56 от Mama_Nana

# 350

Рози имах период в живота си, когато сънувах следващия си ден. Докато схвана, че първия път е било сън бях луднала, че и колегите около мен. После всичко отмина.
В момента имаме много информация - аудио и видео. Без да искаме, за части от секундата нещо остава в подсъзнанието ни и когато го видим втори път оставаме с впечатлението, че сме го виждали.  Има такъв трик в рекламата - за 1 сек. 24 кадъра от филмовата лента минават нормално, ако замениш само 1 кадър с нещо различно от филма то ти няма да го видиш, но подсъзнанието ти го е уловило.

Ако има прераждане на земята то трябва да има някаква цел. Преди вярвах, че се усъвършенства душата за да стигне нивото Бог. Но душата е дадена от Бог т.е. ако е част от него тя няма нужда от усъвършенстване.Разбери ме правилно не отричам прераждането, търся смисъла му, както и смисъла да живееш 80 години с безсмъртна душа. 

Знаеш ли,наистина и в съня може да видиш миналото си...душатa ти пътува,спомня и ти го показва ..на сън  и на мен ми сe e случвало Simple Smile

Да разбирам те,Права си че нашата душа е "част" от Бога а не "напълно" слята и  не е така безгрешна все пак и чиста като на Исус.Доста е омърсена...Да,"Част" от Бога е но с нашите безбожни черти ние я отдалечаваме от Бога вместо да я приближаваме.Това е целта,да се слеем "напълно" С Бога,с Исус....а не само да бъдем "Част" от нея...Това е целта...Долу писах че душата на Исус се е сляла с тази на Отца...напълно.Така Исус е станал съвършен израз на божията любов на земята

# 351

Да, наистина се ограничаваме само със Земята и черпим опита и знанията си само със и на нея. Напълно е възможно да има и други светове и те да си имат свои обяснения.

[/quote]
[/quote]
malina здравеи Hug

мама-nani,съгласна съм с malina....В момента на смърта ние  не се прерждаме веднага в друго тяло.Дава ни се промеждутък,по време на който НЕ СЕ НАМИРАМЕВ МАТЕРИАЛНИЯ свят,а преживяваме(т.е.душата преживява)други форми на съществуване.Така вместо един-единствен дълъг период на Земята,в които може така да се слеем с живота си тук, ЧЕ да забравим ИСТИНСКАТА СИ НЕМАТЕРИАЛНА ПРИРОДА,....затова прераждането постоянно  ни напомня че съществуват и други същества освен в нашия материален свят.

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 00:22 от roza66

# 352

Ако има прераждане на земята то трябва да има някаква цел. Преди вярвах, че се усъвършенства душата за да стигне нивото Бог. Но душата е дадена от Бог т.е. ако е част от него тя няма нужда от усъвършенстване.

Разбери ме правилно не отричам прераждането, търся смисъла му, както и смисъла да живееш 80 години с безсмъртна душа. 

А аз търся отговор на въпроса какво точно е душата?
Ако разбера отговора, ще разбера и какъв е смисъла от безсмъртието на душата, ако има такова въобще.
А, отговорът на втория въпрос е логически, ако има точен отговор на първия въпрос.
Май и в Библията няма отговор  Laughingна въпросът какво е душа, или дух или както го наричате там.

# 353

Да, наистина се ограничаваме само със Земята и черпим опита и знанията си само със и на нея. Напълно е възможно да има и други светове и те да си имат свои обяснения. Рози, Исус е Бог , човека е негово творение. Исус е роден син на Бог, човеците не сме. Колкото и да сме съвършенни и безгрешни никога не можем да се изравним.
А се огледай от както съществува човечеството до сега усъвършенсваме материалното, духовното е под въпрос. Ние не можем да си оправим мислите какво оства за действията. По всяка вероятност ще изчезнем, при нас има израждане, не усъвършенстване. [/quote]

mam-nani, Ние Трябва да осъзнаем че всъщност сме творение на Бoга, а не на земята и че нашата истинска самоличност  не се ограничава само с тялото и личноста които ни принадлежат по време "на живота" на земята.
Може би ние българите да,ще изчезнем ако продължаваме да вярваме на магии и да ходим по врачки вместо да вярваме в Бог...както е казано "малцина ще са спасените"...маи българите накъдето сме тръгнали,няма да сме от малцината...така че си права Sad ...

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 00:27 от roza66

# 354
Саматa физическа смърт съчетана с оцеляването на душата ,е мощно и многократно свидетелство че тялото не е всичко в нашето съществуване.Преражадането противодеиства и на склонноста ни да се отъждествявама с постъпките си само на една личност.В процеса на смърта и прераждането,в който периодично приемаме нови земни самоличности,съществуват много доказателства за дейставщата Божественна любов.Прераждането ни помагА да пддържаме надеждата и самоуверенноста си, докато учим уроците и,които ще ни върнат при нашия Създател.Независимо колко време ще отнеме това...може и да е векове.Библията е писана преди векове...и още тогава е било написано  че"времето ,края на дните(на мъките)наближава...от тогава до сега са минали векове,Така че не се знае кога е времето....от нас зависи дали ще се слэм и кога с нашия Създател.Ни е не сме само тела,телата умират...ние сме както ти каза душа...част от Бога...

# 355

Ако разбера отговора, ще разбера и какъв е смисъла от безсмъртието на душата, ако има такова въобще.
А, отговорът на втория въпрос е логически, ако има точен отговор на първия въпрос.
Май и в Библията няма отговор  Laughingна въпросът какво е душа, или дух или както го наричате там.

Кривондела.Давам подред... Simple Smile Ние сме съставени от тяло,душа и разум. Тялота е материалната ни обвивка......душата е чувството ни,усещанията ни.....а разума е мислите ни. Душата няма материя,тя е енергия която се променя,усеща,чувста.Енергията нaма кaк дa "умира"...

# 356
Няма енергия без материя.
Материята може да е видима или не, но тя или съществува или не съществува.Същото се отнася и за енергията - или съществува или не в зависимост от това дали съществува материята

Щом има енергия, винаги има и материя, която да я генерира. Може да е една молекула, но е материя.
На практика е изключено да съществува само енергия без енергиен източник.
Живата материя е смъртна и не е в състояние да генерира безсмъртна енергия!

Каква материя съхранява безсмъртен духа? Thinking
И в каква материя духът изчаква следващото прераждане, възкресеие, въплъщение или както там се нарича? newsm78

Ако разумът са мислите,
кой разум и на коя материя определя как, кога и къде ще се въплъти духа на някой?   Sunglasses
И с каква разумна умисъл е определил безсмъртие на душата, след като за един човешки живот е немислимо усъвършенстване на духа, въплатен в нечие тяло с неизбежния първороден грях.
Или може би това е безсмъртие на греховния дух?
Кой Висш разум би допуснал това?

"Неведоми са пътищата Господни"  Twisted Evil
Оправдание за грешник!!!  Ако съществува ...

# 357
Да наистина сериозно си мисля за нещата. Ужасяваме мисълта, че ако съм едно мъничко на пръв поглед незначително колелце от нещо голямо, да бъда причина това голямо да не работи или рухне. И ако само аз понеса наказанието за това е просто идеално, но от мен зависят и други и това вече е сериозно. Не мога да ти каже къде точно, но и в Библията има такъв момент, че Бог наказва и тези след теб.

Колко сте изписали само, не мога да ви изчета.
Mama_Nana, не видях някой да ти е писал за това. Ако не се лъжа за това говориш

. . . 3. Да нямаш други богове освен Мене.

4. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

5. да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
  6. а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди. Изход 20:3-6

# 358

Душата е без което тялото и разума не могат да съществуват...какво е тяло без душа?Нищо...Един труп,който ще се вмирише и разпадне за 3 дни.Не може да се отрече този факт.

Ако смъртта беше краят на всичко за нас, то тогава животът наистина щеше да бъде безсмислен.

# 359
Със сигурност е безсмислено някой, пък бил той и Господ, да въплъщава  грешни души в нови тела.

Това може да го направи само един маниакален безумец.

При всичките ми уважения към Висшата Му сила, Висшият разум би трябвало да е висше съвършенство от анализ и синтез.

Общи условия

Активация на акаунт