Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 381
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 405

Грешиш само в едно, всички ще бъдем съдени в деня на Големия съд. Тези които са приели жертвата на Христос ще отидат в Рая, тези които не са в Ада, тези които не са чували за Христос, според "закона написан в сърцата им"(Римляни 2 гл.)
Аз лично не виждам какво е значението за времето на съда, защото дали ще бъдем съдени веднага като умрем или в деня на Големия съд, все една ще е присъдата....
Не искам да споря.     bouquet

Изобщо не споря.

Преди една седмица и аз мислех, че всички щи ги съдят. Но се указа, че не било така.

Изобщо ако човек се порови в историята на християнството ще открие много интересни неща.

# 406

Грешиш само в едно, всички ще бъдем съдени в деня на Големия съд. Тези които са приели жертвата на Христос ще отидат в Рая, тези които не са в Ада, тези които не са чували за Христос, според "закона написан в сърцата им"(Римляни 2 гл.)
Аз лично не виждам какво е значението за времето на съда, защото дали ще бъдем съдени веднага като умрем или в деня на Големия съд, все една ще е присъдата....
Не искам да споря.     bouquet

Изобщо не споря.

Преди една седмица и аз мислех, че всички щи ги съдят. Но се указа, че не било така.

Изобщо ако човек се порови в историята на християнството ще открие много интересни неща.

Не казах, че ти сполриш. Гери беше написала нещо малко по-различно, но сега се оправи...
Защо реши, че няма да съдят всички? Сподели интересните неща, моля те.

# 407
Имам eдин въпрос, къде "чакат" умрелите които са умряли много преди нас докато дойде деня на Големият съд?

Бях писала преди в така нареченото Аврамово лоно.

# 408
да отговоря къде чакат мъртвите до Страшния съд--в т.нар. свят на духовете. Там имат този период на изчакване. А телата им очевидно къде са--в гроба или ако са кремирани, то където е разпръснат праха.

Макар и да не съм чела цялата тема--да си кажа само--всичко ме кара да вярвам в съществуването на Бог. Като бях малка приказките ми говореха че има нещо по-велико от нас. Като пораснах прабаба ми ми говореше за Библията. Като отидох в университета вече бях абсолютно сигурна че  Го има и че ни обича и отговаря на молитвите ни, макар и не винаг когато пожелаем и по начина по който искаме да ни отговори. Но винаги отговаря.

# 409
Момичета   Hug
Да кажа кое ме кара да вярвам в Господ отново!  Преди година синът ми прекара остър пиелонефрит, впоследствие му откриха рефлукс (връщане на урината от пикочния канал към бъбрека). положението беше много тежко, лекарите казаха, че на неговата възраст(10години) това се лекува единствено оперативно  Cry Не исках да се примиря с факта, че ще му оперират бъбречето! Молих се на Господ да стане чудо!Започнахме да му даваме лекарства, но лекаря (хирурга в Пирогов) каза, че няма надежда да се оправи такъв проблем с тях.
Но, днес бяхме на преглед и рефлукса го НЯМА! newsm44 Толкова съм щастлива! Не преставам да благодаря на Господ!
Ами такива неща ме карат да Му вярвам....
Бъдете и вие винаги толкова щастливи като мен сега! Two Hearts

bouquet

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 19:23 от SilIli

# 410
Хайде и нещо за добро начало на деня от мен  bouquet

Писмо за теб

С любов:   И С У С  !

Страхотно е! Благодаря!

# 411
SilIli,
 Равам се за синчето ти и за всички около него. Бъдете живи и здрави!  bouquet

gerik,
Още веднъж ти благодаря, за помощта!  bouquet

......
Защо реши, че няма да съдят всички? Сподели интересните неща, моля те.

Всъщност това, което схванах е, че страшния съд е само окончателно прочитане на присъдата, без право на обжалване - това важи за всички - грешни и праведни. Дали  си праведен или грешен се определя в предварителния съд. 
Обаче от вероизповеданието ни съществуват възможности, които са насочени предимно към спасяването.

Тук можеш да прочетеш най-общо за възникването на християнството, православието, католицизма ........ както и други любопитни неща.

http://www.viavita.net/uchenia/hristianstvo/index_hristianstvo.htm

Тук можеш да прочетеш къде може да бъдем след земния ни живот

http://www.pravoslavieto.com/books/zhivot_sled_smurtta_ep_Mileant.htm

Другото, което разбрах е че има неща, за които не ни е писано да знаем, те са очарованието на живота ни сега и после.
И не на последно място - човека е най-великото творение на Бог, което с неблагодарността си е успяло да накара Бог да промени плана си.

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 22:17 от Mama_Nana

# 412

[b]Другото, което разбрах е че има неща, за които не ни е писано да знаем, те са очарованието на живота ни сега и после. [/b] И не на последно място - човека е най-великото творение на Бог, което с неблагодарността си е успяло да накара Бог да промени плана си.

Хм! Добре казано! Simple Smile
 . . . и най вече с бунта и непокорството си . . .

# 413

А бре човек къде го видя та го написа това нещо.
Казва се, че Той/Бог търпи, защото не иска хората да погинат, а да се покаят, което ще рече, че ако не се покаят няма да бъдат спасени. Заради вас (това са тези които на са се покаяли) и Той ги очаква за да не погинат.
Аз не го разбирам така този стих, че всички ще бъдем спасени без изключение.
Извини ме, ако съм те разбрала погрешно.  
Второто съборно послание на Петра. глава 3 стих 9 .Колко библиии има ?? Нещо не ми харесват тези различия в библиите.Да ти го копирам ли от моята библия да видиш ако не ми вяраваш нещо....??

Стиха е точно така както го пишеш, но не със това тълкуване което казваш.
В тези стихове смисъла не е, че никой няма да погине, а че Бог търпи и изчаква за да не погине никой човек, а всеки един да се покае.
 Това са две различни неща.

# 414
Много се радвам за вас SilIli Heart EyesБОГ НАИСТИНА Е ВЕРЕН,  разбрала съм го от собствен опит неведнъж!

Mama_Nana, нямаш проблеми FlutterДа ти кажа и аз съм на мнение, че не можем, а и не е нужно да знаем всичко.Бог е обещал неща, които око не е виждало, ухо не е чувало и на човешкия ум не е дохождало.Вярвам, че ще бъдем много шашардисани Wink.Имам една приятелка-рускиня, която във време на молитва получи видение.Каза , че Господ й показал само една малка златна клонка от дърво, растящо в пределите на златния Ерусалим, Небесния град- описан в Откровение.Тя искала да й покаже още неща,  защото не можела очи да откъсне от тази красота/а става дума само за някакво си клонче/, но Бог и казал-НЕ, това й е достатъчно.Казваше, че хем било от злато, хем прозирало и било най-красивото нещо, което накога е виждала.Просто покрай твоите думи се сетих за нея сега.
Мерси  bouquet, ще погледна какво пише на този сайт.Ето един и от мен:
http://bratskalubov.hit.bg/br1.html
  От мен лека нощ и:
Псалми 4:8 Спокойно ще легна и ще спя,
Защото Ти, Господи, в самотия ме правиш да живея в безопасност
.

# 415
SilIli, чудесно е това което Бог направи за твоя син и за цялото ти семейство.

# 416
Розе, искам нещо да споделя с теб .

Някъде около 1990 г. започна да чувам за някакви църкви без икони и свещи. До мен достигаха разни покани за събирания. Много исках да отида. Четях темите на беседите си набелязвах определени теми. Темите имаха една обща дума любов!.
Очите ми се приковаваха на заглавия като Божията любов, ако никой на този свчт не го е грижа за теб има Един, който те обича и т.н. вече не си спомням точно, но нещо в този смисъл.
Исках много да отида на тези събрания, но никой не искаше да дойде с мен, а сама се притеснявах да отида.Каних кой ли не, но никой не пожела да дойде с мен.

Работех в една сладкарница и там идваше една жена, която ми говореше, че Бог е светлина и др. неща за Бог, но така и не ме покани да отида с нея на църква. Аз много исках да отида и да видя.

Веднъж на работното ми място дойде мой бифш приятел и ми каза, че ходи в такава църква. Докато ми разказваше аз си мислех колко много искам да ме покани и аз да отида. Той ми каза някои неща . . . и накрая ме покани . . . а аз си помислих "добре е да покани и сестра ми за да не ходя сама" и веднага след това ми каза да я взема с мен. Така ние отидохме и започнахме да посещаваме тази малка църква.

По това време беше бум и на сектите. Вестниците бълваха с какви ли не страхотий. Аз се замислях къде ходя и да ли е добро място, щом не е православна църква, а протестантска-евангелска. Нищо не знаех за протестантите до този момент. Само бях чувала, но с нищо конкретно не ги свързвах.

Така, че един ден на път за църква попитах това момче да ли случайно не е секта мястото където ходим, а той ме отряза като ми каза "видяла ли си някой да застане срещу теб и да те хипнотизира". И той бе нов във вярата и така ми отговори. Аз започнах да се моля "Господи, ако те има . . . освети пътя ми, насочи ме . . ." Молих се с прости думи и простичка вяра и Бог ме насочи, отвори очите ми за Себе Си и така започнах пътя си към и с Него. Това беше в далечната 1992 г.  От тогава мина много време. Бог винаги е бил с мен, каквото и да се е случвало в живота ми. Учих се да го разпознавам и да го познавам, и да го търся в живота си.
Много чудеса видях, много неща направи за мен и в много трудности ми даде сила и смелост да продължа напред.     

# 417
Ето, как става на праактика зарибяването на последователи.
По същия този начин, дъщерята на моя съседка подари имотите си на църквата и остави семейството си на улицата.
Много поучителна история!

После и 100 адвоката да си наемеш ... няма връщане назад.
Интересното е, че всички зарибени последователи са като зомбирани. Идва момент, когато отказват да разберат смисъла  на последиците от действията си, като подлъгват дори и приятелите си.
В случая не говоря за секти, а за църквата!
В класацията на най-богатите институции и монополи в света, на първо място са религиозните. Следват фармацефтичната индустрия и чак на трето място е световния военно-промишлен комплекс.
Защо  несметните богатства  и приходи от тях са точно на религиозните институции?

Незнам дали Бог винаги е с Вас, но Бог винаги е с богатите!

# 418
Имам eдин въпрос, къде "чакат" умрелите които са умряли много преди нас докато дойде деня на Големият съд?

Бях писала преди в така нареченото Аврамово лоно.

Аз  наистина не разбирам .... какво е това  Аврамово лоно.Какво е това място?След като го описват в библята като такова,какво е то? Знае ли някой,моля ви кажете ми! Нали в библията има отговор за всичко...

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 02:20 от roza66

# 419
SilIli,
И аз много се раджам за син4ето ти .Даи  Боже да ви е жив и здрав Praynig  bouquet

Тук можеш да прочетеш най-общо за възникването на християнството, православието, католицизма ........ както и други любопитни неща.
http://www.viavita.net/uchenia/hristianstvo/index_hristianstvo.htm

Тук можеш да прочетеш къде може да бъдем след земния ни живот

http://www.pravoslavieto.com/books/zhivot_sled_smurtta_ep_Mileant.htm

Другото, което разбрах е че има неща, за които не ни е писано да знаем, те са очарованието на живота ни сега и после.
И не на последно място - човека е най-великото творение на Бог, което с неблагодарността си е успяло да накара Бог да промени плана си.

Mama_Nana много благодарности за линковете.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт