Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 910
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Джелато, моят на 18.10 е бил 6313,00 pmol/l, нa 21.10 пункцията. Как ви звучи, момичета?

# 391
Джелато, моят на 18.10 е бил 6313,00 pmol/l, нa 21.10 пункцията. Как ви звучи, момичета?
На мен ми звучи ок за 9 фоликула. Макар че не са ги достигнали реално толкова са се развили. И аз си мисля че някъде нещо се е объркало, но нямам идея къде Sad Тук съм чела момичета с над 10 яйцеклетки и накрая с единични годни такива при СПКЯ. Надявам се екипа да си е взел поука и да коригира следващата стимулация адекватно. А за чакането, зависи лекаря как ще те прецени пак. При мен бяха през август и октомври и то заради чакане ново одобрение от фонда.

# 392
Момичета, след пункция как ви беше цикъла в следващите няколко месеца - редовен или се измести? Моят по принцип е дълъг и нередовен, но след пункцията ми дойде на 24-ти ден ( по принцип е на 38-40 дни) и сега не знам как ще реагира тялото ми. Тези, които са със СПКЯ имали ли сте след пункция задържани фоликули или повече от един доминантен?

# 393
  • София
Салсера, при мен също идва на около 24ти ден след пункция. И макар да нямам СПКЯ имах задъежан фоликул на третият цикъл след първата пункция.

# 394
Аз съм с тежка поликистоза на яйчниците. В България ми идваше 2 седмици след пункциите, а в Турция и двата пъти на 7ми ден след пункцията. Вторият цикъл ми е проблем и имах закъснение(в следствие на деформиран фоликул), за това месеца след пункцията вече пия контрацептиви.

# 395
Момичета, докторът ще ми каже какво препоръчва, но може би аз ще трябва да взема решението (така си мисля, де) дали да правим пункция на ЕЦ или със стимулация. Какво бихте препоръчали? За първи път ми е, не сме говорили много с доктора, той е готов и на ЕЦ да пробваме, но после каза по-добре да отида на втори ден на преглед, тоест може да предложи и стимулация. Ако се самофинансира опитът, стимулацията може ли да е по-лека, с хапчета само... Благодаря ви Heart

# 396
Мисля, че може да е по-лека с хапчета. Аз бях питала моята. Но ме нави за къс протокол, защото имало по-голям шанс за повече яйцеклетки. Е, нямаме такива. Сега и аз това се чудя като теб. Дали да пробваме другия опит на ЕЦ с лека стимулация или по дълъг протокол.

Момичета, кога Ви минаха болките след пункция? Мен ме боли, а вече е 2ри ден след нея. Като ми се пишка или ходи по голяма нужда, дали е нормално?

# 397
Мисля, че може да е по-лека с хапчета. Аз бях питала моята. Но ме нави за къс протокол, защото имало по-голям шанс за повече яйцеклетки. Е, нямаме такива. Сега и аз това се чудя като теб. Дали да пробваме другия опит на ЕЦ с лека стимулация или по дълъг протокол.

Момичета, кога Ви минаха болките след пункция? Мен ме боли, а вече е 2ри ден след нея. Като ми се пишка или ходи по голяма нужда, дали е нормално?
Аз съм с гилями болки до 10... 15 дни след всяка пункция. С СПКЯ съм. Винаги с хиперстимулация.
Помагат ми протеинови шейкове, извара, пилешко. Повече течности... И минава.

# 398
Записвам се и аз в тази тема. Първо инвитро и стимулация по къс протокол мисля. Имам СПКЯ и лекарката прецени, че по-дълъг е рисково. В сряда ми е пункцията, като стартирахме с 14 антрални и за сега са се оформили добре 12 фоликула.

Доста обаче ми е подут корема, въпреки че пия и протеин. За жалост не съм месоядна и не мога да ям месо. В бонус и гърдите ме болят, явно от хормоните. Надявам се да извадим добра бройка Я. Забравих да питам лекаря си, но предполагам те избират начина на оплождане.

# 399
  • гр. София
Добре дошла, ама да не се задържаш дълго ти пожелавам! Grinning

12 фоликула е добре, стискам палци и да са хубави яйчицата! Flowers Four Leaf Clover

Вместо месо, може извара, яйца, протеин на прах. Пилешки бульон също помага. И много вода.

За начина на оплождане обикновено се дискутира предварително, поне при мен винаги така е било. Но ако не сте обсъждали нищо и нямате мъжки фактор, най-вероятно ще е класическо оплождане.

Успех на пункцията! Flowers Four Leaf Clover

# 400
А колко антрални е нормално да имаш при започване на инвитро?

# 401
Момичета и аз да питам за цикъла след пункция, моят дойде след 5-6 дни. Вторият ми закъсня доста. Третият дойде на време, но е супер странен… оскъден три дни и сега продължава още 4 дни кафеникаво зацапване. На какво може да се дължи?

# 402
"Нормално" е много широко понятие и варира спрямо възрастта. Има доста таблици, в които може да се види ориентировъчно спрямо годините. Аз съм на 38 и знам, че при мен би следвало да са 8-10.

# 403
Броят антрални фоликули мисля, че зависи и от яйчниковият резерв. Аз съм на 39г.

Me Благодаря ти. Аз приемам суроватъчен протеин. Извара също не мога да ям, а с яйцата не трябва да прекалявам, че получавам обриви 😀 За бульона няма как да стане. На мен ми се гади от месото и това е и причината да не консумирам. Ще си търпя.

# 404
"Нормално" е много широко понятие и варира спрямо възрастта. Има доста таблици, в които може да се види ориентировъчно спрямо годините. Аз съм на 38 и знам, че при мен би следвало да са 8-10.

Аз пък съм на 29 амх 2.72 и този месец имам общо 10 антрални. Друг път са ми казвали, че са повече..

Общи условия

Активация на акаунт